DIY: Ένα Υπέροχο Ρολόι από Μάρμαρο που θα σας Καθηλώσει

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, DIY - ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

DIY: Ένα Υπέροχο Ρολόι από Μάρμαρο που θα σας Καθηλώσει

Μια εξαιρετικά υπέροχη δημιουργία ρολογιού πάνω σε πλάκα μαρμάρου μπορεί να κοσμεί θεσπέσια το κομοδίνο σας. Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας! 

Το μάρμαρο είναι ένα κομψό φυσικό πέτρωμα που εκτιμάται ευρέως τόσο για την αξία του όσο και για την αίγλη του.

Πολλοί είναι εκείνοι που το επιλέγουν συνειδητά ως κύριο υλικό για τη διακόσμησή του σπιτιού τους όχι μόνο λόγω της αντοχής του στο χρόνο, που σαφέστατα είναι αδιαμφησβήτητη, αλλά και για το θαυμάσιο οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρεται σε όποια επιφάνεια κι αν επενδυθεί.

Ένα διακοσμητικό ρολόι σε πλάκα μαρμάρου μπορεί να δώσει επιπλέον μπόνους στη διακόσμηση του σπιτιού σας και να προσφέρει με ευλάβεια και τρόπο διακριτικό φινέτσα και πλούτο όπου κι αν σταθεί στο χώρο σας.

Τι θα χρειαστείτε για την κατασκευή!

Μάρμαρο Ένα κομμάτι μαρμάρινης πλάκας ο σχηματισμός της οποίας θα πρέπει να έχει 6γωνη κοπή, το μέγεθος της οποίας θα εξαρτηθεί από τις επιθυμίες σας για το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μια καλή πρόταση είναι οι χιαστές γωνίες της πλάκας να απέχουν μεταξύ τους 12cm και το πάχος αυτής να είναι τουλάχιστον 1,5cm. Μάρμαρο μπορείτε να προμηθευτείτε από μάντρες οικοδομικών υλικών. Εκεί μπορείτε να ζητήσετε και να σας κόψουν ένα κομμάτι μαρμάρινης πλάκας στις διαστάσεις και το σχηματισμό που επιθυμείτε.

10 αλήθειες για το μάρμαρο

Μηχανισμός ρολογιού  Ένας μηχανισμός ρολογιού με μεταλλικούς δείκτες χρυσού χρώματος. Στο εμπόριο σε καταστήματα με εξοπλισμός ρολογιών μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να επιλέξετε αυτό που ικανοποιεί περισσότερο τις επιθυμίες σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο άξονας των δεικτών να είναι ανάλογων διαστάσεων του πάχους της μαρμάρινης πλάκας για να εξασφαλίσετε με τον τρόπο αυτό την ορθή λειτουργία του.

Βοηθητικός εξοπλισμός Για το κατασκευαστικό κομμάτι θα χρειαστείτε ένα μολύβι, έναν απλό χάρακα, χαρτοταινία, μια κόλλα υψηλής αντοχής σε υγρή μορφή και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι.

Απλά και διαχρονικά υπέροχο με λιτή προσέγγιση και εκλεπτυσμένη φινέτσα.

Απλά και διαχρονικά υπέροχο με λιτή προσέγγιση και εκλεπτυσμένη φινέτσα.

Η κατασκευή του ρολογιού ξεκινά!

Βήμα 1ο Τοποθετήστε την 6γωνη μαρμάρινη πλάκα σε μια σταθερή επιφάνεια και καλύψτε την με την χαρτοταινία για να απομονώσετε οπτικά το εστιαζόμενο σημείο εργασίας. Στη συνέχεια, ενώστε με τη βοήθεια του χάρακα και του μολυβιού τις αντικριστές γωνίες της πλάκας έτσι ώστε να εντοπίσετε το ακριβές κέντρο της.

Ενώστε τις αντικριστές γωνίες μεταξύ τους τραβώντας ευθείες γραμμές με το μολύβι και τη βοήθεια του χάρακα.

Ενώστε τις αντικριστές γωνίες μεταξύ τους τραβώντας ευθείες γραμμές με το μολύβι και τη βοήθεια του χάρακα.

Νέα Διακοσμητική Τάση: Ο Απόλυτος Θηλυκός Συνδυασμός

Βήμα 2ο Στο σημείο όπου οι ευθείες θα τέμνονται εκεί θα είναι και το κέντρο της πλάκας όπου θα πρέπει να τρυπήσετε με το τρυπάνι σας πάντα με προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα, για την επιφάνεια που είναι τοποθετημένη η πλάκα μαρμάρου κατά τη διάρκεια των εργασιών σας. Η τρύπα που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να είναι ανάλογη του άξονα του μηχανισμού του ρολογιού που έχετε επιλέξει.

Εντοπίζοντας το κέντρο της πλάκας κάντε μια τρύπα με τη βοήθεια του τρυπανιού.

Εντοπίζοντας το κέντρο της πλάκας κάντε μια τρύπα με τη βοήθεια του τρυπανιού.

Σημαντική επισήμανση: Μπορείτε να αποφύγετε ολοκληρωτικά αυτό το στάδιο απλώς ζητώντας από εκεί που θα προμηθευτείτε τη μαρμάρινη πλάκα, όπως θα σας την διαμορφώσουν 6γωνη να σας τρυπήσουν και το κέντρο αυτής. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχετε ήδη στην κατοχή σας τον μηχανισμό του ρολογιού για να μπορέσουν να κάνουν την τρύπα ανάλογη των απαιτήσεων του άξονα όπως αναφέρεται και παραπάνω.

Βήμα 3ο Έχοντας ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, αφαιρέστε τις χαρτοταινίες και περάστε την υγρή κόλλα πάνω στο μάρμαρο ακριβώς στα σημεία όπου θα τοποθετηθεί ο μηχανισμός και τοποθετήστε τον με προσοχή περνώντας τον άξονα των δεικτών μέσα από την τρύπα. Κατόπιν, συνδέστε τους δείκτες με τον άξονα και το μηχανισμό του ρολογιού σύμφωνα με της οδηγίες της ανατομίας του.

Επαλείψτε με την υγρή κόλλα την επιφάνεια του μαρμάρου που θα καλύπτει το κουτί του μηχανισμού του ρολογιού και περάστε τον άξονα αυτού μέσα από την τρύπα ασκώντας στη συνέχεια πίεση και κρατώντας σταθερά τα δύο αντικείμενα μέχρι να ολοκληρωθεί η κόλληση. Στη συνέχεια συνδέστε τους δείκτες σύμφωνα με την ανατομία του ρολογιού.

Ένα ακόμη βήμα και το κατασκευαστικό κομμάτι θα έχει ολοκληρωθεί.

Φτιάξτε το πιο Στιλάτο Έπιπλο για την Είσοδο του Σπιτιού σας

Έπειτα από αυτό το στάδιο η διαδικασία της κατασκευής του επιτραπέζιου ρολογιού σας έχει ολοκληρωθεί και είναι πλέον έτοιμο να κοσμήσει με την καθαρότητα και την απλότητά του το χώρο σας δίνοντάς του τον αέρα ενός απόλυτα chic, γεμάτο αίγλη διακοσμητικού.

Υπέροχα chic και ακαταμάχητα γοητευτικό.

Υπέροχα chic και ακαταμάχητα γοητευτικό.

Πηγή: Sugar & Cloth 

Do It Yourself! Δείτε έξυπνες, εύκολες και πανέμορφες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας το πιο Όμορφο Τραπεζάκι για το Σαλόνι σας!

.

Θα χρειαστείτε λίγα λεπτά και 5 υλικά για να φτιάξετε το πιο σούπερ handmade τραπεζάκι σαλονιού.

Δείτε πώς να Φτιάξετε Θήκη για Κάθε Μάρκα Κινητού σε 10''

.

Με ένα μόνο υλικό και μηδενικό κόστος φτιάξτε μια τέλεια θήκη για το κινητό σας.

Φτιάξτε Ένα Στιλάτο Διακοσμητικό για το Σπίτι και τη Βεράντα σας σε 2 Λεπτά!

.

Διακοσμήστε με αυτό και το εσωτερικό του σπιτιού σας αλλά και τη βεράντα σας!

Μεταμορφώστε την Κρεβατοκάμαρα με Λιγότερο από 50€

.

Η ώρα για αλλαγές είναι τώρα και όταν αυτές κοστίζουν λιγότερο από 50€ τις κάνουμε άμεσα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

DIY: Δείτε πώς Ακριβώς θα Φτιάξετε ένα Κρυφό Ράφι Πίσω από τον Καναπέ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φωτογραφίες
Βάλτε τις Αγαπημένες σας Φωτογραφίες στον Τοίχο με Αυτόν τον Απλό και Κομψό Τρόπο