Πώς θα Κάνετε το Μικρό σας Διαμέρισμα να Δείχνει Μεγαλύτερο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς θα Κάνετε το Μικρό σας Διαμέρισμα να Δείχνει Μεγαλύτερο

Πολλοί από εσάς μένετε σε μικρά διαμερίσματα τα οποία κάποιες φορές σας εκνευρίζουν τόσο που δεν θέλετε να τα βλέπετε στα μάτια σας. Τις περισσότερες φορές όμως δεν φταίει το ίδιο το σπίτι αλλά οι επιλογές μας. Παρακάτω θα δείτε πολλές έξυπνες ιδέες για να το αγαπήσετε και να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο. 

Χρώματα Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα χρώματα και στα μοτίβα που θα επιλέξετε. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα επιλέξτε ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματα και βάλτε μικρές και πιο έντονες πινελιές στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Δώστε χώρο στο λευκό, το γκρι και τα ανοιχτά γήινα χρώματα καθώς αυτά είναι που θα χαρίσουν στο χώρο σας τη φωτεινότητα που χρειάζεται. Παρόλο που για φέτος το χειμώνα σας έχουμε πει πως οι πιο σκούρες αποχρώσεις είναι στη μόδα, όσοι από εσάς έχει μικρά διαμερίσματα θα πρέπει να αφήσετε τη μόδα στην άκρη και να επιλέξετε πιο ανοιχτές αποχρώσεις. 

thehomeissue_spiti01

Βάψτε με το χρώμα του τοίχου και λίγο από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στο χώρο σας.

Tip: Κάντε το ταβάνι σας να φαίνεται ψηλότερο συνεχίζοντας το χρώμα του τοίχου 15 πόντους προς τα μέσα και στο ταβάνι.

Ταπετσαρίες και κουρτίνες Αν θέλετε να δώσετε στιλ χρησιμοποιώντας ταπετσαρίες μην επιλέξετε εκείνες που έχουν μεγάλα και έντονα μοτίβα. Καλό είναι να έχουν ως βάση τους το λευκό. Μπορείτε να βρείτε ανοιχτόχρωμες ή ανάγλυφες ταπετσαρίες με φωτεινά μοτίβα ή πιο αχνά σχέδια. Το ίδιο ισχύει και για τις κουρτίνες. Καλό θα είναι να επιτρέπουν στο φως να τις διαπερνάει. Όσο περισσότερο φυσικό φως έχετε, άλλωστε, τόσο το καλύτερο.

thehomeissue_spiti02

Κρεμάστε τις κουρτίνες σας από ψηλά για να φαίνεταιψηλοτάβανο το σπίτι σας.

Tip: Για να έχετε την αίσθηση ενός ψηλοτάβανου σπιτιού, ένας ακόμα έξυπνος τρόπος είναι να κρεμάσετε αρκετά ψηλά τις κουρτίνες σας.

Έπιπλα Ξεκαθαρίστε τα έπιπλα που έχετε. Ακόμα και αν μετακομίσατε από ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε ένα μικρότερο, μην προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε αυτό. Χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Για να καταφέρετε να δώσετε έκταση στο χώρο σας θα πρέπει να έχετε λίγα έπιπλα και μάλιστα χωρίς όγκο. Επίσης είναι πολύ καλό τα έπιπλά σας να έχουν ποδαράκια έτσι ώστε να βρίσκονται μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος για να περνάει το βλέμμα από κάτω και να μην σας δημιουργείται άγχος. Επίσης, καλό είναι να επιλέγετε έπιπλα που έχουν πάνω από μια χρήσεις έτσι ώστε με λιγότερα έπιπλα να κάνετε τη δουλειά σας και να έχετε τους χώρους αποθήκευσης που χρειάζεστε.

thehomeissue_spiti03

Ένας πίνακας με βάθος θα δώσει βάθος και στο χώρο σας.

Δώστε βάθος Για να δώσετε βάθος σε έναν χώρο του σπιτιού σας βάλτε ένα πίνακα που έχει βάθος, με ένα δρόμο, μια γέφυρα, τον ορίζοντα σε μια παραλία, και τοποθετήστε τον απέναντι από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Βάλτε τον στο σημείο που εσείς θα θέλατε να είχε βάθος. Προσέξτε το μέγεθος του πίνακα να μην είναι υπερβολικό για το χώρο αλλά ούτε και πολύ μικρό. Φτιάξτε Μόνοι σας Έργα Τέχνης που θα Ταίριαζαν σε Γκαλερί

Έξτρα tip: Έχετε τις κουρτίνες σας ανοιχτές για να δείχνει ακόμα πιο μεγάλος ο χώρος σας. Το φυσικό φως του ήλιου βοηθάει πολύ.

Δημιουργήστε χώρους μέσα στο χώρο Ακόμα και αν το σπίτι σας είναι γκαρσονιέρα και όλοι οι χώροι του είναι ενιαίοι, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς χώρους μέσα στον χώρο. Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να το πετύχετε είναι είτε με έπιπλα είτε με κουρτίνες. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε κουρτίνες γύρω από το χώρο που θέλετε να κάνετε υπνοδωμάτιο και έτσι να απομονώσετε τον προσωπικό σας χώρο.

thehomeissue_spiti04

Μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο μέσα στο χώρο χρησιμοποιώντας κουρτίνες.

Βγάλτε τα μεγάλα φωτιστικά από τον χώρο σας Μπορεί να σας ακούγεται πρωτοποριακό και ίσως και να είναι αλλά μια πολύ ωραία ιδέα για να διασκορπίσετε την προσοχή σε όλο τον χώρο είναι να εντάξετε στη διακόσμησή σας μικρά φωτιστικά (λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι, πορτατίφ κλπ). Έτσι, ανάβοντάς τα θα πέφτουν τα βλέμματα τριγύρω και δεν θα κολλάνε μόνο στο σημείο κάτω από το φωτιστικό του ταβανιού.

Χολ Ένας χώρος που είναι σημαντικό να διαχωρίσετε-και ας μην υπάρχει-είναι το χολ. Το χολ είναι ο πρώτος χώρος τον οποίο βλέπει κάποιος με το που μπαίνει στο σπίτι σας και ο τελευταίος πριν φύγει. Δεν θέλετε να υπάρχει η αίσθηση ότι με το που ανοίγει η εξώπορτα μπαίνετε κατευθείαν στο σαλόνι. Για να το πετύχετε αυτό και να δημιουργήσετε χολ εκεί που δεν υπάρχει, βάλτε μια ραφιέρα τοίχου. Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε και ένα μικρό χαλάκι, μερικά κουτιά ή σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να δίνετε την αίσθηση του έξτρα δωματίου. Οι καθρέφτες που αντανακλούν το φως και οι γυάλινες επιφάνειες που τις διαπερνάει το φως, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ιδανικά αντικείμενα για μικρούς χώρους.

Πώς να Κάνετε ένα Μικρό Χολ Άκρως Λειτουργικό

thehomeissue_xali

Προτιμήστε χαλιά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Χαλιά Προτιμήστε χαλιά σε απαλά χρώματα ή μοτίβα. Ακόμα και αν το πάτωμά σας είναι ανοιχτόχρωμο καλό είναι να επιλέξετε ανοιχτόχρωμα χαλιά. Θέλετε να υπάρχει μια συνέχεια χρωμάτων στο πάτωμα αλλά και τα έπιπλα. Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια όμορφη-στο μάτι-εικόνα.

Χρησιμοποιήστε ρίγες για να μεγαλώσει ο χώρος σας Μια πολύ ωραία ιδέα είναι βάλετε στο πάτωμά σας ένα χαλί με ρίγες σαν αυτό της φωτογραφίας. Όπως οι κατακόρυφες ρίγες ψηλώνουν μια γυναίκα που τις φοράει, έτσι και οι ρίγες στο χαλί κάνουν τον χώρο να δείχνει «ψηλότερος».

thehomeissue_riga

Βάλτε ρίγες στο χαλί σας και δείτε τον χώρο σας να μεγαλώνει.

Βάλτε ράφια κοντά στο ταβάνι Βάζοντας ράφια όσο πιο ψηλά γίνεται απομακρύνετε το βλέμμα των καλεσμένων σας από τον γύρω-γύρω χώρο και έτσι αυτό μεταφέρεται προς τα πάνω. Το δωμάτιό σας φαίνεται πιο μεγάλο και κερδίζετε και έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Μικρό μπάνιο Ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο προτιμήστε ανοιχτά χρώματα και μάλιστα σε κοντινές αποχρώσεις μεταξύ τους. Επιλέξτε ράφια για αποθηκευτικό χώρο και όχι ντουλάπια για να μην κλείνει ο χώρος και να δείχνει πολύ μεγαλύτερος.

11 Έξυπνες Ιδέες για να Ανανεώσετε το Μικρό σας Μπάνιο

thehomeissue_spiti07

Ακόμα και στο μικρό σας μπάνιο προτιμήστε ανοιχτά χρώματα.

Κουζίνα Τολμήστε να κάνετε τη κουζίνα σας να φαίνεται μεγαλύτερη προσπαθώντας τα ντουλάπια να είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Αντικαταστήστε εάν μπορείτε τα πορτάκια με διάφανα ή βγάλτε εντελώς τα πορτάκια και αφήστε το χώρο σας να αναπνεύσει. Τακτοποιήστε όμορφα τα σερβίτσια σας και δείτε την κουζίνα σας με άλλο μάτι.

thehomeissue_spiti10

Επιλέξτε ντουλάπια για την κουζίνα στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Να θυμάστε ότι τα μικρά διαμερίσματα πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένα. Αφήστε να φαίνονται μόνα τα έπιπλα και κάποια συγκεκριμένα διακοσμητικά. Τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα. Πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες επιφάνειες για να αντανακλάται το φως επάνω τους και να διασκορπίζεται στο χώρο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό Είναι το Δωμάτιο του Μέλλοντος!

.

Αυτό το δωμάτιο θα μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ένα Χρώμα για Όλα τα Δωμάτια του Σπιτιού!

.

Αυτό είναι το χρώμα που διαχρονικά αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για το σπίτι.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι σας να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

5 Ιδέες για να Βάλετε τις Φωτογραφίες σας στον Τοίχο

.

Αυτές είναι οι πιο ωραίες ιδέες για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας με φωτογραφίες.

Εύκολα Tips για να Βάλετε σε Τάξη τα Παπούτσια σας

.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και εμείς σας τις έχουμε όλες εδώ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Tρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τα Άδεια σας Βαζάκια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Λάθη που δεν Γνωρίζετε ότι Κάνετε όταν Πλένετε τα Ρούχα