Τα Σημαντικά Λάθη που Κάνετε Όταν Διακοσμείτε Έναν Μικρό Χώρο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Τα Σημαντικά Λάθη που Κάνετε Όταν Διακοσμείτε Έναν Μικρό Χώρο

Μένετε σε μικρό σπίτι και δυσκολεύεστε να το διακοσμήσετε; Σήμερα σας έχουμε 8 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφεύγετε όταν διακοσμείτε ένα μικρό χώρο.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του φυσικού φωτός Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος ενός μικροσκοπικού χώρου. Κάθε μικρός χώρος φαίνεται μεγαλύτερος όταν «εισβάλλει» σε αυτόν το φυσικό φως. Βάλτε καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρά σας ώστε να αντανακλάται το φως και να διασκορπίζεται σε όλο το χώρο. Επιλέξτε λεπτές κουρτίνες για να εισέρχεται περισσότερο φως μέσα στο δωμάτιο και επιλέξτε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για τους τοίχους.

Κάντε το Σπίτι σας τον Δικό σας Ανοιξιάτικο Παράδεισο!

Το φυσικό φως κάνει έναν μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Το φυσικό φως κάνει ένα μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Μην διαχωρίζετε τους χώρους Αν το σπίτι σας αποτελείται από πολλά μικρά δωμάτια, «βοηθήστε» το να φανεί μεγαλύτερο επιλέγοντας μια ενιαία χρωματική παλέτα για όλους τους χώρους. Αυτό το τρικ θα δημιουργήσει μια ροή στο σπίτι σας. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε λευκό χρώμα για ένα δωμάτιο, τότε βάψτε με την ίδια ακριβώς απόχρωση τους τοίχους σε όλα τα δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους.

Πρωτότυπες Ιδέες για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας

Βάψτε στο ίδιο χρώμα δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους για να φαίνονται πιο ενιαίοι και μεγάλοι οι χώροι.

Βάψτε στο ίδιο χρώμα δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους για να φαίνονται πιο ενιαίοι και μεγάλοι οι χώροι.

Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτους χώρους Όταν το σπίτι σας αποτελείται από λίγα τετραγωνικά μέτρα, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το κάθε εκατοστό σε μήκος, πλάτος αλλά και ύψος. Προσθέστε ράφια κατακόρυφα, εκμεταλλευτείτε το χώρο πάνω από το παράθυρο, προσθέστε έπιπλα με έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.

Εκμεταλλευτείτε και την παραμικρή γωνία στο σπίτι σας.

Εκμεταλλευτείτε και την παραμικρή γωνία στο σπίτι σας.

Μην καταπολεμάτε το μικρό μέγεθος του σπιτιού σας Το πρώτο βήμα στη λύση ενός προβλήματος είναι η αποδοχή του. Αν, λοιπόν, διαθέτετε μικρό σπίτι θα πρέπει να το αποδεχτείτε και να κινηθείτε με βάση αυτό το δεδομένο στη διακόσμησή σας. Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείτε την αλήθεια τόσο πιο γρήγορα θα μεταμορφώσετε το μικρό σας σπίτι στο σπίτι των ονείρων σας. Αποφύγετε έπιπλα και διακοσμητικά που θα κάνουν το χώρο σας να δείχνει παραφορτωμένος και προτιμήστε πιο απλή διακόσμηση. Βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να βάλετε το καθετί που θέλετε μέσα στη διακόσμηση του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να προσθέσετε μια μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι αλλά δεν υπάρχει χώρος, τοποθετήστε την στον τοίχο ή ενσωματώστε την στη βιβλιοθήκη.

10 Τρόποι για να Χωρίσετε έναν Ενιαίο Χώρο στα Δύο!

Αποδεχτείτε ότι έχετε ένα μικρό σπίτι και διακοσμήστε το όσο καλύτερα μπορείτε αναδεικνύοντας τα δυνατά του χαρακτηριστικά.

Αποδεχτείτε ότι έχετε ένα μικρό σπίτι και διακοσμήστε το όσο καλύτερα μπορείτε αναδεικνύοντας τα δυνατά του χαρακτηριστικά.

Μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση Όσες έξυπνες ιδέες και αν σκεφτείτε για να μεγαλώσει ο χώρος σας και να αποκτήσετε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και πάλι ο χώρος σας είναι μικρός. Μην τον παραφορτώνετε γιατί όσο πιο πολλά αντικείμενα βάζετε τόσο πιο μικρός και αποπνικτικός θα δείχνει.

Εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό μέτρο αλλά μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση. Ένα παραφορτωμένο σπίτι δεν πρόκειται να δείξει μεγάλο όση προσπάθεια και αν α καταβάλετε.

Εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό μέτρο αλλά μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση. Ένα παραφορτωμένο σπίτι δεν πρόκειται να δείξει μεγάλο όση προσπάθεια και αν καταβάλετε.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός καθρέφτη Ο ρόλος ενός καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο είναι διπλός. Μεγαλώνει οπτικά ένα χώρο και αντανακλά το φως. Το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Βάλτε έπιπλα με καθρέφτες στα υπνοδωμάτια και επιλέξτε μεγάλους καθρέφτες για το σαλόνι και το χολ. Φέτος είναι πολύ της μόδας και οι τοίχοι που είναι διακοσμημένοι με καθρέφτες σε όλη τους την επιφάνεια.

6 Έξυπνοι Τρόποι να Κρύψετε το Καλοριφέρ σας!

Οι καθρέπτες κάνουν θαύματα στους μικρούς χώρους.

Οι καθρέφτες κάνουν θαύματα στους μικρούς χώρους.

Μην σπαταλάτε πολύτιμο χώρο Αν η κουζίνα σας είναι μικροσκοπική τότε προσθέστε περισσότερα ράφια και μειώστε λίγο χώρο από τους πάγκους. Χρησιμοποιείστε έπιπλα που είναι λειτουργικά και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Προτιμήστε να αξιοποιήσετε έναν τοίχο στο μπάνιο σας για να προσθέσετε έξτρα ράφια παρά για να κρεμάσετε έναν πίνακα ζωγραφικής.

Προσθέστε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους στην κουζίνα.

Προσθέστε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους στην κουζίνα.

Μην ακολουθήτε πάντα το ασφαλές μονοπάτι Το ότι το σπίτι σας είναι μικρό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι βαρετό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε υφάσματα με μεγάλα σχέδια και έντονες αποχρώσεις για να διακοσμήσετε το χώρο σας και να του δώσετε χαρακτήρα. Προσθέστε ταπετσαρίες, βάλτε κουρτίνες σε φωτεινά χρώματα και κρεμάστε τις από το ταβάνι για να φαίνεται ο χώρος πιο ψηλός, χρησιμοποιήστε συνδυασμό υλικών και παίξτε με τα σχέδια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και εσείς θα αρχίσετε να βλέπετε το σπίτι σας με εντελώς άλλο μάτι.

Αυτό το Στιλάτο Αντικείμενο Μπορεί να Κάνει κάθε Χώρο να Δείχνει Μεγαλύτερος!

Παίξτε με τη διακόσμηση, τα χρώματα και τους συνδυασμούς.

Παίξτε με τη διακόσμηση, τα χρώματα και τους συνδυασμούς.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξυπνα Τρικς για να Μακρύνετε τις Κοντές σας Κουρτίνες

.

Εύκολοι τρόποι για να μακρύνετε τις κουρτίνες σας.

Βάλτε το Μπάνιο σας σε Τάξη με 8 Πανέξυπνες Ιδέες!

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να οργανώσετε το μπάνιο σας.

Έτσι θα Κάνετε τη Βεράντα σας να Μοιάζει με Παράδεισο

.

Δείτε πώς να κάνετε τη βεράντα σας να δείχνει πανέμορφη.

Απίστευτοι Τρόποι για να Κρύψετε το Καλοριφέρ σας!

.

Καλύψτε εύκολα το καλοριφέρ σας και βάλτε τον χειμώνα πίσω σας για τα καλά με αυτές τις πανέξυπνες ιδέες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνες
5 Νεοϋορκέζικες Κουζίνες που θα σας Πάρουν τα Μυαλά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

ταβάνι
5 Δωμάτια που θα σας Κάνουν να Θέλετε να Βάψετε το Ταβάνι σας