Δεκαετία του 70: Ίσως και η Χειρότερη Διακόσμηση που Έχουμε Δει!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Δεκαετία του 70: Ίσως και η Χειρότερη Διακόσμηση που Έχουμε Δει!

Όσοι από εσάς μεγαλώσατε στη δεκαετία του '70 και θυμάστε πώς ήταν η διακόσμηση των σπιτιών εκείνα τα χρόνια, θα ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο κιτς, άκομψα και χωρίς στιλ ήταν τα σπίτια. Όλοι έπαιρναν συγκεκριμένα έπιπλα και φόρτωναν τα σπίτια τους με όσο πιο πολλά διακοσμητικά μπορούσαν. Η μίνιμαλ διακόσμηση ήταν άγνωστη λέξη και έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δείτε πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η μόδα στη διακόσμηση από τότε μέχρι σήμερα.

Ταπετσαρίες και χρωματική μονοτονία Είναι η εποχή που στη μόδα οι γυναίκες ταιριάζουν τα παπούτσια με την τσάντα ακριβώς. Όλα πρέπει να ταιριάζουν. Στα ρούχα επικρατεί πολυχρωμία και ταιριάζονται τα αταίριαστα. Το ίδιο λοιπόν γίνεται και στη διακόσμηση των σπιτιών. Πολλοί επιλέγουν δύο χρώματα για το σπίτι τους και με αυτά διακοσμούν τα πάντα. Η ταπετσαρία μπαίνει σε όλο το σπίτι και οι παλ αποχρώσεις  είναι ανύπαρκτες. Ό,τι πιο έντονο και κιτς μπαίνει στους τοίχους για να δώσει, υποτίθεται, στιλ στον χώρο. Σήμερα η ταπετσαρία μπαίνει μόνο σε έναν τοίχο, για να ντύσουμε ένα ντουλάπι της κουζίνας ή για να φτιάξουμε ένα διακοσμητικό.

Τη δεκαετία του 70 χρησιμοποιούνταν ταπετσαρίες σε όλους τους τοίχους κάθε δωματίου

Τη δεκαετία του '70 χρησιμοποιούνταν ταπετσαρίες σε όλους τους τοίχους κάθε δωματίου, και το ίδιο χρώμα σε όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά και έπιπλα.

Καρό Το καρό γίνεται μεγάλη μόδα εκείνη την περίοδο και πολλοί διακοσμούν το σπίτι τους δίνοντας έμφαση σε αυτό το σχέδιο. Δυστυχώς όμως όλα χρειάζονται μέτρο και η δεκαετία του '70 ήταν μια δεκαετία χωρίς μέτρο. Σήμερα το καρό χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ μικρά διακοσμητικά, σε κουρτινάκια, σε τραπεζομάντιλλα μεμονωμένα χωρίς να συνδυάζονται όλα τα παραπάνω μαζί.

Το καρό ήταν το πιο δημοφιλές print και γι'αυτό χρησιμοποιούντα στην υπερβολή του

Το καρό ήταν το πιο δημοφιλές print και γι' αυτό χρησιμοποιούνταν στην υπερβολή του.

Δείτε εδώ 6 κιτς και ξεπερασμένες διακοσμητικές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλείψετε!

Βιβλιοθήκες και μαύρα ταβάνια Κάποιοι βάφανε τα ταβάνια τους μάυρα, άλλοι βάζανε καθρέφτες και η υπερβολή κυριαρχούσε σε κάθε γωνιά ενός σπιτιού. Οι τεράστιες βιβλιοθήκες με τα αμέτρητα βιβλία, τις εγκυκλοπαίδειες και τους δίσκους ήταν must σε κάθε σπίτι, και μάλιστα όσο πιο σκούρες ήταν τόσο πιο στιλάτες θεωρούνταν, με αποτέλεσμα να σκοτεινιάζουν και να βαραίνουν πολύ τον χώρο. Στις μέρες μας οι βιβλιοθήκες διακοσμούνται με βιβλία που τοποθετούνται σε διάφορες στοίβες χωρίς να μπαίνουν απαραίτητα το ένα δίπλα στο άλλο. Μάλιστα οι βιβλιοθήκες διακοσμούνται επιπλέον με όμορφα κεριά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι βιβλιοθήκες ήταν ξεχύλιζαν από βιβλία και δίσκους

Οι βιβλιοθήκες ξεχείλιζαν από βιβλία και δίσκους και κυριαρχούσαν στον χώρο.

Καναπέδες Οι καναπέδες αποκτούν διαφορετική δομή αλλά και πάλι ενισχύονται με καλύμματα που γίνονται ένα με το χαλί. Όπως θα δείτε στο παρακάτω σαλόνι, ο ιδιοκτήτης του είχε προσθέσει χαλί σε όλη την επιφάνεια του καναπέ. Σήμερα οι καναπέδες καλύπτουν διάφορα γούστα και διαφορετικά είδη διακόσμησης. Υπάρχουν μοντέρνοι, μίνιμαλ, vintage καναπέδες που έχουν απλές γραμμές και ενισχύονται χρωματικά με όμορφα ριχτάρια και μαξιλαράκια.

Οι καναπέδες της εποχής εκείνης ήταν πολύ κιτς και πολλές φορές βλέπαμε να χρησιμοποιείται το ίδιο ύφασμα για τα χαλιά αλλά και για τους καναπέδες του σπιτιού.

Οι καναπέδες της εποχής εκείνης ήταν πολύ κιτς και πολλές φορές βλέπαμε να χρησιμοποιείται το ίδιο ύφασμα για τα χαλιά αλλά και για τους καναπέδες του σπιτιού.

Κάδρα Τα κάδρα της εποχής είναι στην πλειοψηφία τους τεράστια και η αφηρημένη τέχνη είναι συχνό φαινόμενο στη διακόσμηση των σπιτιών. Ο τεράστιος γεωμετρικός πίνακας, στο παρακάτω σπίτι, τοποθετήθηκε για να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στο δωμάτιο αλλά το αποτέλεσμα είναι κακόγουστο, αφού δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Τα κάδρα σήμερα είναι είτε μεγάλα με όμορφα σχέδια είτε μικρά και τοποθετημένα σε συνθέσεις στον τοίχο (gallery). Οι galleries τοίχου έχουν γίνει μάλιστα πολύ της μόδας και τις συναντάμε σε όλο και σε περισσότερα σπίτια. Δείτε μερικά παραδείγματα για την τοποθέτηση κάδρων που θα σας ξεμπλοκάρουν την έμπνευση.

Τ ακάδρα ήταν μεγάλα και κακόγουτσα

Τα κάδρα ήταν μεγάλα και κακόγουστα.

Τραπέζια Στα τραπέζια του σαλονιού βλέπουμε να κυριαρχεί το πλαστικό, ένα υλικό που φαίνεται δεύτερο και κακόγουστο πάνω σε μεγάλες επιφάνειες. Αυτό συνέβαινε γιατί το πλαστικό ήταν ένα νέο υλικό τότε και ο ενθουσιασμός υπερέβαινε το καλό στιλ. Αργότερα αντικαταστήθηκε από γυαλί, που είναι ένα πολύ πιο αξιοπρεπές υλικό. Τα τραπέζια σήμερα είναι στην πλειοψηφία τους ξύλινα και κάποιες φορές συνδυασμένα με γυαλί. Οι διαφορετικές υφές στα τραπέζια, όπως είναι το μάρμαρο, το μέταλλο, το ξύλο και το γυαλί είναι μόδα.

Διακόσμηση στην Τραπεζαρία: Ο Απόλυτος Οδηγός.

Τα πλαστικά τραπέζια ήταν must

Τα πλαστικά τραπέζια ήταν, δυστυχώς, must.

Η δεκαετία του '70 ήταν μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από επαναστατικότητα και μπόλικη τρέλα. Ήταν φυσικό ακόλουθο να μεταφερθεί αυτή η επανάσταση και στο σπίτι. Αμέσως μετά τα πράγματα ηρέμησαν και τη δεκαετία του '80 όλα άρχισαν να μπαίνουν σε έναν πιο νορμάλ δρόμο. Η διακόσμηση άρχισε να αποκτάει νόημα και να γίνεται πιο ουσιαστική.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ΟΧΙ στη Διακόσμηση!

.

Αυτά είναι τα μεγάλα ΟΧΙ που πρέπει να πείτε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τα 4 Χειρότερα Σπίτια στην Ιστορία της Διακόσμησης

.

Αυτά είναι τα σπίτια που έχουν κάνει πολλούς διακοσμητές να σκίσουν τα πτυχία τους και να μεταναστεύσουν στα πέρατα του κόσμου. Τόσο άσχημα!

15+1 Άσχημα Μπάνια που Θέλουν Επειγόντως Ανανέωση

.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο άσχημα μπάνια που έχετε δει.

12 Πράγματα που Καμιά Γυναίκα δεν Πρέπει να Έχει Σπίτι της

.

Αυτά είναι τα 12 πράγματα που καμιά γυναίκα άνω των 18 ετών δεν θα έπρεπε να έχει στο σπίτι της.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνα
Πριν & Μετά: Μια Κουζίνα Μεταμορφώνεται με Τέτοιο Τρόπο που δεν θα Πιστεύετε στα Μάτια σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τάση της διακόσμησης
Η Νο1 Τάση της Διακόσμησης Είναι Εμπνευσμένη από… Ρούχα!