Δείτε Πρώτοι τη Νέα Συλλογή που Εμπνέεται από τον Gaudi!

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Δείτε Πρώτοι τη Νέα Συλλογή που Εμπνέεται από τον Gaudi!

Οι σχεδιαστές της Barcelona Design εμπνέονται από το θρυλικό αρχιτέκτονα Antoni Gaudi και παρουσιάζουν μία συλλογή-φόρο τιμής στον μεγάλο πρωτοπόρο του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού.

Η Art Nouveau ζωντανεύει ξανά μέσα από τη νέα συλλογή της Barcelona Design. Η συλλογή αποτίει φόρο τιμής στον αρχιτέκτονα που άφησε το στίγμα του στην πόλη της Βαρκελώνης περιλαμβάνοντας έπιπλα εμπνευσμένα από το ξεχωριστό ύφος και τα σχέδια του ίδιου του αρχιτέκτονα. Άλλωστε, όλες οι κατασκευές του Gaudi είναι γνωστές για τη δημιουργικότητα και την ιδιαίτερότητα που αποπνεύουν καθώς και την άρτια κατασκευή τους με αποτέλεσμα να αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού. Αυτόν ακριβώς το θαυμασμό εκφράζουν και οι σχεδιαστές της συλλογής «Gaudi» καθώς μιμούνται τα σχέδια, τα υλικά αλλά και την τεχνική του γνωστού αρχιτέκτονα με σκοπό να δημιουργήσουν πολυτελή και ιδιαίτερα έπιπλα με ρετρό χαρακτήρα και κομψές γραμμές και λεπτομέρειες. Η συλλογή περιλαμβάνει τόσο έπιπλα όσο και διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ χωρίζεται σε σειρές με βάση το κτίριο το οποίο αποτέλεσε την αρχική πηγή έμπνευσης.

Ο καθρέφτης της σειράς Calvet διατίθεται και με επιχρυσωμένη κορνίζα με χρυσό 18 καρατίων.

Ο καθρέφτης της σειράς Calvet διατίθεται και με επιχρυσωμένη κορνίζα με χρυσό 18 καρατίων.

Σειρά Calvet Το κτίριο Calvet τιμήθηκε από την πόλη της Βαρκελώνης ως το καλύτερο κτίριο για το 1900 και αποτέλεσε την πρώτη επίσημη διάκριση για τον Gaudi. Δύο χρόνια αργότερα, ο αρχιτέκτονας σχεδίασε έπιπλα από ξύλο βελανιδιάς για τα γραφεία που φιλοξενούνταν στο ισόγειο του κτίσματος. Την κατασκευή των επίπλων ανέλαβε η Casa y Bardes και πλέον φιλοξενούνται στο Μουσείο Gaudi στο Πάρκο Guel της Βαρκελώνης. Τα έπιπλα της σειρά Calvet της Barcelona Design παραμένουν σύγχρονα μιας και θυμίζουν γλυπτά αντί για καρέκλες και πολυθρόνες. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια: ένα σκαμπό, έναν καθρέφτη, μία πολυθρόνα και ένα παγκάκι, όλα εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα έπιπλα που κοσμούσαν το κτίριο.

Το παγκάκι Battló στο σπίτι του αρχιτέκτονα Ricardo Bofill στη Βαρκελώνη.

Το παγκάκι Battló στο σπίτι του αρχιτέκτονα Ricardo Bofill στη Βαρκελώνη.

Σειρά Battló Το κτίριο που μεταμόρφωσε το δρόμο Passeig de Grácia σε έναν από τα πιο θεαματικά σημεία της πόλης ολοκληρώθηκε το 1906. Τα έπιπλα, που παρουσιάζονται εκ νέου από την Barcelona Design σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον Gaudi για την κύρια τραπεζαρία της κατοικίας και εκτίθενται στο Μουσείο Gaudi στο Πάρκο Guel. Μάλιστα, η καρέκλα και το παγκάκι της σειράς Battló αποτελούν ακριβή αντίγραφα των αρχικών σχεδίων του αρχιτέκτονα ακολουθώντας το σχήμα και το υλικό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πιο Ιδιαίτερη Καρέκλα-Βιβλιοθήκη που Έχετε Δει

.

Αυτή είναι η πιο πρωτότυπη καρέκλα-βιβλιοθήκη που έχουμε δει ποτέ.

Αυτή είναι η Νέα Καρέκλα για Όσους δεν Ξεκολλάνε από τους Υπολογιστές τους

.

Αυτή είναι η καρέκλα-κρεβάτι που θα σας βοηθήσει να αποδίδετε καλύτερα στη δουλειά σας.

Έργα Τέχνης που αποκτούν Ζωή με τη Βοήθεια ενός Καθρέφτη

.

Δείτε τα έργα τέχνης που ζωντανεύουν με τη βοήθεια ενός κυλινδρικού καθρέφτη.

Μοναδικές Εκπτώσεις σε Έπιπλα και Διακοσμητικά για Κάθε Γούστο!

.

Αλλάξτε τη διάθεση του χώρου σας με στυλ και πρωτοτυπία...

Φορτίστε το Κινητό σας Χωρίς Φορτιστή με την Τέλεια Λύση της IKEA!

.

Η IKEA κάνει την κίνηση ματ στην σκακιέρα της τεχνολογίας δημιουργώντας έπιπλα και αντικείμενα που φορτίζουν το κινητό σας χωρίς καλώδια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βρείτε με Ένα SMS το Σημείο με την Χαμηλότερη Τιμή Βενζίνης στην Περιοχή σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά είναι τα 5 πιο hot μέρη στο χώρο εργασίας σου!