Δείξε μου το Φίλο σου να σου πω Ποιος Είσαι

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Δείξε μου το Φίλο σου να σου πω Ποιος Είσαι

Ο Πλάτωνας έγραφε στο διάλογο Φαίδρο πως «η ομοιότητα γεννά φιλία»…

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αν ρίξουμε μια ματιά στους φίλους μας που έχουμε δίπλα μας. Θα ανακαλύψουμε με βεβαιότητα πως έχουμε αρκετά κοινά, πέρα των διαφορών που έχουμε ως διαφορετικοί άνθρωποι. Κοινά ενδιαφέροντα, κοινές αξίες, νοοτροπία, status, μέχρι και ίδιο στυλ στο ντύσιμο ίσως.

Οι φίλοι μας καθρεφτίζουν τον εαυτό μας, ακόμα και αν αυτό δεν είναι φανερό. Δεν μας έλκουν μόνο στην προσωπική μας ζωή άνθρωποι με κοινά στοιχεία, αλλά και στην φιλία. Ένας άνθρωπος που εξελίσσεται, που αναζητάει τρόπους να αλλάξει και δεν βολεύεται δεν γίνεται να συνυπάρξει με έναν άνθρωπο που δεν έχει στόχους, βαριέται συνέχεια και μένει στάσιμος. Ακόμα και να μη το καταλαβαίνει θα βγει στην πορεία αυτό και η σχέση θα πάψει να υπάρχει. Δεν θα έχει ενδιαφέρον να τον δει και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους δεν θα είναι ευχάριστη.

Μάλιστα οι Χριστάκης και Φάουλερ (2010) σε σχετικές τους έρευνες για την ομοιότητα των φίλων, αναφέρθηκαν μέχρι και σε κοινό γονότυπο που μπορεί να έχουν μεταξύ τους φίλοι.  Ωστόσο οι συμπεριφορικοί παράγοντες παίζουν σημαντικότερο ρόλο απ´το DNA. Αυτό αποδεικνύεται και με την θεωρία μεταδοτικότητας, όπου για παράδειγμα ένας άνθρωπος με παχύσαρκους φίλους έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει κιλά.

Δείτε, επίσης, μια πρόσφατη έρευνα που σας λέει ποιο αντικείμενο που χρησιμοποιείτε καθημερινά κάνει κακό στην υγεία σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr, το γυναικείο site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είστε και οι Πρώτοι στις Συμβουλές! Γιατί δεν Ακολουθείτε καμία και Εσείς;

.

Να γιατί δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις δικές σας συμβουλές.

Σχήμα Προσώπου: Τι λέει για την Προσωπικότητά σας;

.

Δείτε τι μπορεί κανείς να καταλάβει για το σχήμα του προσώπου σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς θα Μετατρέψετε ένα Σπασμένο Ποτήρι Κρασιού σε Μίνι Γυάλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε τη Δική σας Αντιρυτιδική Κρέμα