Bamboo... Το αγαπημένο

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Bamboo... Το αγαπημένο

Δυνατό, όμορφο, ελαστικό, οικονομικό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο υλικό;

Το μπαμπού είναι ένα φυτό το οποίο είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Περιλαμβάνει περισσότερα από 200 είδη και συναντάται κυρίως στην Aσία, στην Aμερική και στην Aφρική.

To εντυπωσιακό House του αρχιτέκτονα Kuma

To εντυπωσιακό Bamboo House του γιαπωνέζου αρχιτέκτονα Kengo Kuma, στην Κίνα

Η επιστροφή σε έναν οικολογικό τρόπο ζωής έχει οδηγήσει αρκετούς αρχιτέκτονες να επιλέγουν το μπαμπού σε μεγάλη γκάμα εφαρμογών. Για παράδειγμα, στο Xονγκ Kονγκ ακόμα και οι σκαλωσιές που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των πιο ψηλών ουρανοξυστών είναι από μπαμπού, ενώ οι designers το έχουν μετρέψει ακόμα σε... πρόχειρα ποτήρια. Το Bamboo Wall House του Kengo Kuma, στο Πεκίνο, είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αρχιτεκτονικής, με τα μεγάλα ανοίγματά του να είναι κατασκευασμένα από μπαμπού.

Όμως, δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο σχεδιασμού για να καταλάβουμε τη χρηστικότητα και την αξία του σε ορισμένες κουλτούρες. Μπορούμε απλώς να ρίξουμε μια ματιά σε πιο απλές κατασκευές, όπως π.χ. στις βεράντες των εξωτικών σπιτιών στα νησιά της Ινδονησίας, όπου οι εντυπωσιακές φυλλωσιές τους αποτελούν μέρος της κατασκευής τους.

Στη Δύση, πάλι, τα υιοθετήσαμε στην εσωτερική διακόσμηση και κυρίως στα έπιπλα εξωτερικού χώρου, τα οποία αποπνέουν χαλαρότητα, είναι ανθεκτικά και πλέον υπάρχουν σε πολλούς χρωματισμούς, επίσης σε καθρέφτες, πολυθρόνες, σουπλά, μπολ, αλλά και κουρτίνες από μπαμπού ή μικρά διακοσμητικά, τα οποία υιοθετούν τον εξωτισμό και τη φρεσκάδα της φύσης.

Επιπλα εξωτερικού χώρου αλλά και μικρά βοηθητικά κομμάτια επιλέγονται συχνά για την αντοχή και την ευελιξία τους.

Επιπλα εξωτερικού χώρου αλλά και μικρά βοηθητικά κομμάτια επιλέγονται συχνά για την αντοχή και την ευελιξία τους.

H αντοχή που χαρακτηρίζει αυτά τα αντικείμενα οφείλεται στους κόμβους του μπαμπού, οι οποίοι δημιουργούνται κάθε 40 περίπου εκατοστά. Όσον αφορά τη φροντίδα τους, απαιτούν την ίδια περιποίηση με τα υπόλοιπα φυσικά υλικά τα οποία ενδείκνυνται για εξωτερική χρήση. Για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιείτε νερό και ένα ελαφρύ απορρυπαντικό για μια συντήρηση, διαδικασία που επαναλαμβάνετε κάθε έξι περίπου μήνες. Τα στεγνώνετε καλά με πετσέτα.

Aυτό που κάνει το μπαμπού πραγματικά ιδιαίτερο, συγκριτικά με τα υπόλοιπα φυσικά υλικά, είναι ότι δεν χρειάζεται κανενός άλλου είδους συντήρηση – εκτός από τον τακτικό καθαρισμό. Και πάλι όμως, μπορείτε να το περάσετε με ένα λάδι για να τονίσετε το φυσικό χρώμα του, όχι για λόγους συντήρησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Είδη Ξύλου που Είναι Ιδανικά για το Σπίτι

.

Δε μπορείτε να ξεχωρίσετε τη βελανιδιά από την κερασιά; Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο συχνά είδη ξύλου.

7 Οικονομικά Υλικά που Μπορούν να Μεταμορφώσουν το Εσωτερικό του Σπιτιού σας

.

Αυτά τα υλικά θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε το εσωτερικό του σπιτιού σας εύκολα και οικονομικά.

10 Aλήθειες για το Mάρμαρο

.

Eνα υλικό με απαράμιλλη ποιότητα και κατασκευαστική υπεροχή που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς.

Τα μυστικά της ταπετσαρίας

.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ταπετσαρίες και τον τοίχο σας προτού τις αγοράσετε και προτού τις τοποθετήσετε.

Ψήφος στις ψηφίδες

.

Με τις ψηφίδες μπορείτε να διακοσμήσετε σχεδόν όλα τα αντικείμενα του σπιτιού σας, από έπιπλα μέχρι διακοσμητικά, προσεγγίζοντας διαφορετικά στυλ. Δοκιμάστε τες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Στοκάρισμα: Κάντε το μόνοι σας!