Αυτό είναι το Καλύτερο Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε για να Μπαίνετε με Ασφάλεια στο Ίντερνετ!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτό είναι το Καλύτερο Πράγμα που Μπορείτε να Κάνετε για να Μπαίνετε με Ασφάλεια στο Ίντερνετ!

Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαθέτουμε ένα σωρό passwords για τα mail μας, τα social media αλλά και για e-shop καταστήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα. Όλοι αυτοί οι κωδικοί είναι σημαντικοί για να μας προστατεύουν από hackers που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα ή να βλάψουν τον υπολογιστή μας.

Για να δημιουργήσετε ένα καλό password, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω τιπς για να μην αναγκαστείτε να επισκεφθείτε και εσείς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλή δουλειά!

Η Google Εγκαινιάζει το Ασφαλές Σερφάρισμα για Παιδιά.

Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν πρέπει να βάζετε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικά sites. Κάθε site που θέλει Login, θα πρέπει να έχει τον δικό του κωδικό, τον οποίο καλό είναι να σημειώνετε σε ένα τετράδιο για να μην τους ξεχνάτε. Προς θεού μην τα σημειώσετε σε ένα αρχείο word μέσα στον υπολογιστή σας, γιατί αν χακάρουν τον υπολογιστή σας, αυτόματα έχουν πρόσβαση σε όλη σας την ηλεκτρονική δραστηριότητα.

Επιλογή χαρακτήρων Ένα καλό password πρέπει να έχει πάνω από 8 χαρακτήρες και καλό θα ήταν να μην περιέχει το όνομά σας, το username σας ή το όνομα της εταιρείας σας. Επίσης δεν θα πρέπει να περιέχει καμία ολοκληρωμένη λέξη γιατί αυτές ανιχνεύονται εύκολα από τους hackers.

Δείτε το τηλεκοντρόλ που σας αναγνωρίζει από το άγγιγμά σας!

Δημιουργία password Μια καλή ιδέα για τη δημιουργία ενός καλού password είναι να σκεφτείτε μια φράση που σημαίνει κάτι για εσάς και από τα αρχικά γράμματα να βγάλετε τον κωδικό σας. Για παράδειγμα, η Microsoft προτείνει πως αν η φράση σας είναι «My son's birthday is 12 December, 2004», τότε ο κωδικός σας μπορεί να είναι «Msbi12/Dec,4». Αυτός ο κωδικός περιλαμβάνει πολύ δυνατά σημεία και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα. Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε την παραπάνω φράση με αυτόν τον τρόπο: «Mi$un's Brthd8iz 12124». Αυτός ο κώδικας είναι ακόμα πιο δυνατός και περιέχει και κενά.

Ακολουθεί ένας οδηγός με παραδείγματα password. Στην πρώτη στήλη είναι αποτυχημένα password που σπάνε με τη μία, στη δεύτερη στήλη καλύτερα password που όμως και πάλι μπορεί να σπάσουν, και στην τρίτη στήλη είναι μερικά πολύ δυνατά password.

thehomeissue_passwords01

Σε αυτή τη λίστα θα δείτε μερικά παραδείγματα αποτυχημένων αλλά και πολύ καλών password

Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε να μην αποθηκεύετε ποτέ μόνιμα τους κωδικούς σας στους διάφορους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχετε αλλά να προτιμάτε να πληκτρολογείτε κάθε φορά τον κωδικό όταν συνδέεστε.

Δείτε, επίσης, 5 απόρθητες σπιτικές κρυψώνες για τα μυστικά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσεκάρετε την Απίστευτη Κλειδαριά που Ανοίγει από το Κινητό σας!

.

Η «έξυπνη» κλειδαριά August που σας επιτρέπει να ξεχάσετε τα κλειδιά σας και φέρνει την επανάσταση στα συστήματα ασφαλείας.

Κάντε την Μπαταρία του Λάπτοπ να Ζήσει για Πάντα!

.

Θέλετε να ζήσει περισσότερο η μπαταρία του λάπτοπ σας; Σας έχουμε 5 τρόπους για να το πετύχετε.

Η Google Εγκαινιάζει το Ασφαλές Σερφάρισμα για Παιδιά

.

Επιτέλους! Ήρθε η ώρα να αφήνετε τα παιδιά σας να σερφάρουν ελεύθερα και ενώ εσείς κάνετε άλλα πράγματα στο σπίτι, χωρίς να χρειάζονται επίβλεψη από εσάς.

Google glass: Δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια

.

Οι φανατικοί των gadgets περίμεναν με αγωνία την κυκλοφορία τους στην αγορά. Τι αλλάζει όμως πραγματικά με τα «έξυπνα» γυαλιά της Google;

Πώς να Καθαρίσετε το Πληκτρολόγιο του Λάπτοπ σας

.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε με μερικές πολύ απλές κινήσεις το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 διαφορετικά είδη πείνας και πώς να τα αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου για το αυξημένο βάρος του;
More in LIVING +, PLUS +
10 διαφορετικά είδη πείνας και πώς να τα αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά

Εσείς ποιο είδος πείνας έχετε; Μάθετε για να ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε.

Close