Ασφαλές παιχνίδι για παιδιά: Όλα όσα πρέπει να προσέxετε

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ασφαλές παιχνίδι για παιδιά: Όλα όσα πρέπει να προσέxετε

Είστε νέοι γονείς και το να μεγαλώσετε σωστά και με ασφάλεια τα παιδιά σας, σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση; Η αλήθεια είναι ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί, αλλά αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μειώσει την χαρά του παιχνιδιού και τις ώρες διασκέδασης που περνάτε με τα παιδιά σας.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να δώσετε μια παραπάνω προσοχή σε οδηγίες, υλικά και μικρές λεπτομέρειες που θα εξασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ακόμα κι αν σας φαίνονται ασήμαντες, μερικές πρακτικές και έξυπνες συμβουλές θα σας ηρεμήσουν και φυσικά θα έχουν προλάβει μικρά ή μεγαλύτερα ατυχήματα.

  • Η πρόληψη των ατυχημάτων με τα παιχνίδια των παιδιών, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, δεν ξεκινάει από την ώρα που το παιδί οποιασδήποτε ηλικίας ξεπακετάρει το δώρο του και αρχίζει να παίζει με αυτό, αλλά από τη στιγμή που κάποιος ενήλικος βρίσκεται μπροστά στα ράφια ενός καταστήματος παιχνιδιών.

Δείτε, επίσης, πώς να κάνετε πιο ασφαλές το παιδικό δωμάτιο.

  • Τα παιχνίδια που επιλέγουμε πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών και να είναι εντελώς ασφαλή ως προς το σχήμα, το μέγεθος και τα υλικά τους. Για λόγους προστασίας των παιδιών η ΕΕ έχει θεσπίσει αυστηρούς κανονισμούς, στους οποίους υπόκεινται οι κατασκευαστές παιχνιδιών που πωλούν τα προϊόντα τους στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να καταλάβετε εάν ένα παιχνίδι σέβεται τους κανονισμούς αυτούς δεν έχετε παρά να ελέγξετε εάν πάνω στη συσκευασία του έχει την ένδειξη «CE».

  • Στη συνέχεια εξετάστε προσεκτικά το ηλικιακό εύρος (3+, 4+ κοκ), καθώς ένα παιχνίδι που για κάποια ηλικία είναι απόλυτα ασφαλές για κάποια άλλη ηλικία μπορεί να είναι επικίνδυνο και να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης καλό θα είναι όταν μικρότερα παιδιά παίζουν με παιχνίδια μεγαλύτερων να βρίσκεται κοντά τους και κάποιος ενήλικος.

Διαβάστε εδώ για τα οικολογικά παιχνίδια.

Σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι διαστάσεις των παιχνιδιών, αφού τα πολύ μικρά τμήματα παιχνιδιών μπορεί να τα καταπιούν τα παιδιά και να πνιγούν, εάν βρίσκονται σε ηλικία που δεν κατανοούν πως δεν πρέπει να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους.
Ειδικά όταν πρόκειται για χνουδωτά παιχνίδια, κουκλάκια και άλλα παρόμοια είδη οι γονείς θα πρέπει να προτιμούν προϊόντα γνωστών εταιριών, που έχουν περάσει από ιδιαίτερα αυστηρές δοκιμές, ώστε να διαπιστωθεί αν ορισμένα κομμάτια τους (π.χ. μάτια κ.λπ.) ξεκολλούν εύκολα ή δύσκολα. Επίσης τα πάνινα παιχνίδια με την ένδειξη «CE» δεν είναι βαμμένα με επικίνδυνες τοξικές χρωστικές ουσίες.

  • Ατυχήματα μπορούν να προκαλέσουν αιχμηρά και μυτερά αντικείμενα, καθώς επίσης και παιχνίδια που έχουν σχισμές καθώς ανάμεσά τους μπορεί να εγκλωβίσει ένα μικρό παιδί τα δάχτυλά του και να τραυματιστεί. Πριν τη χρήση του παιχνιδιού θα ήταν χρήσιμο κάποιος ενήλικος να ελέγξει την αντοχή του παιχνιδιού ώστε να δει ποια είναι τα αδύνατα τμήματά του και αν σπάνε εύκολα. Εάν ένα παιχνίδι σπάσει κατά τη χρήση του ίσως είναι καλύτερο να πεταχτεί, καθώς το σπασμένο σημείο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.infokids.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους γονείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά Είναι τα Επικίνδυνα Πράγματα που Κρύβονται σε Κάθε Σπίτι

.

Δείτε ποια είναι τα επικίνδυνα καθαριστικά είδη που βλάπτουν σοβαρά την υγεία σας και την υγεία των δικών σας ανθρώπων.

Εco toys: οικολογικά παιχνίδια

.

Το πιο αθώο πράγμα για ένα παιδί, το παιχνίδι του, στις μέρες μας μπορεί να εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους. Προσπαθήστε, όσο γίνεται, να ελέγχετε τι αγοράζετε προστατεύοντας το παιδί σας.

Παιδικό στρώμα

.

Τα μωρά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κρεβάτι τους, γι’ αυτό ένα καλό παιδικό στρώμα είναι απαραίτητο.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

Πώς να φτιάξετε νερομπογιές με τα παιδιά σας

.

Φτιάξτε σπιτικές νερομπογιές για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά στο πάρτι ή μεταξύ τους στο σπίτι. Είναι οικονομικές και τα παιδιά πριν απολαύσουν τη ζωγραφική με τις νερομπογιές θα έχουν απολαύσει και την παρασκευή τους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Την αρπάξατε; Αυτά είναι τα 10 ροφήματα που θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της γρίπης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λατρεύετε το τυρί, αλλά κάνετε δίαιτα. Ε και;