Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία

Οι λέξεις «ισορροπία» και «κλίμακα» μπορεί να μην σας λένε τίποτα, αλλά αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε διακοσμητικό εγχείρημα. Μάθετε πώς θα τις αξιοποιήσετε προς όφελός σας.

Κι όμως το μέγεθος και θέση των αντικειμένων σας στο χώρο μπορεί να μετατρέψει κάθε δωμάτιο σε πηγή κομψότητας και αρμονίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ισορροπία και να αναδείξετε κάθε χώρο βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στο μέγεθος των αντικειμένων με τα οποία τον διακοσμείτε.

Ανακαλύψτε την (σωστή) ισορροπία Η έννοια της κλίμακας αναφέρεται στο απόλυτο οπτικό μέγεθος, δηλαδή στο πώς τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είδη σας στέκονται και φαίνονται το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά και στο κατά πόσο ταιριάζουν σε έναν χώρο. Να θυμάστε ότι κάθε δωμάτιο, προκειμένου να θεωρείται ισορροπημένο, πρέπει να περιέχει τόσο μεγάλα και μικρά -σε μέγεθος- αξεσουάρ όσο και ψηλά και κοντά διακοσμητικά αντικείμενα. Κι αυτό γιατί όταν όλα τα αντικείμενα που τοποθετείτε σε ένα δωμάτιο έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος, ο χώρος χάνει σε βάθος. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να δώσετε την απαραίτητη σημασία στην κλίμακα των διακοσμητικών αξεσουάρ σας ώστε να δημιουργήσετε στο χώρο σας οπτικό ενδιαφέρον. Δείτε εδώ ποια είναι τα διακοσμητικά λάθη που κάνουμε όλοι.

Παίξτε συμπληρωματικά Το είπαμε και παραπάνω: η κλίμακα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διακόσμηση κάθε χώρου. Ωστόσο, οι μεγάλες διαφορές στο μέγεθος των αξεσουάρ που εντάσσετε σε ένα χώρο μπορεί να φέρει αυτόν σε ανισορροπία. Με άλλα λόγια, ένα μικρό τραπέζι στολισμένο με μια μεγάλη λάμπα θέτει σε κίνδυνο την αίσθηση αρμονίας. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να διακοσμείτε το χώρο σας με αντικείμενα των οποίων το μέγεθός τους δρα συμπληρωματικά το ένα στο άλλο.

Κρατήστε τις ισορροπίες στη βιβλιοθήκη σας γεμίζοντας την με βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα με παρόμοιο μέγεθος.

Κρατήστε τις ισορροπίες στη βιβλιοθήκη σας γεμίζοντας την με βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα με παρόμοιο (αλλά όχι ίδιο) μέγεθος.

Βρείτε το κατάλληλο μέγεθος Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα κάθε χώρου εξυπηρετούν τον αρχικό σκοπό τους. Αν, για παράδειγμα, ο καναπές σας παρέχει θέσεις σε παραπάνω από τρία άτομα, τότε το coffee table σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος ώστε να φιλοξενεί χώρο για τα ποτά τους και το φαγητό τους. Για να μάθετε πώς θα κάνετε το coffee table το κέντρο της προσοχής, πατήστε εδώ.

Βάλτε φρένο στο χάος Η μεγάλη ποικιλία στο μέγεθος των διακοσμητικών αντικειμένων που χρησιμοποιείτε μπορεί να ταρακουνήσει την ισορροπία και την αρμονία που εκπέμπει ο χώρος σας. Αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωση που κεντρικό σημείο του αποτελεί μια βιβλιοθήκη ή ανοιχτά ράφια. Για να επιτύχετε την ιδανική οπτική ισορροπία, λοιπόν, φροντίστε να τοποθετήσετε στη βιβλιοθήκη και τα ράφια σας βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα με παρόμοιο μέγεθος. Στην περίπτωση που τα αξεσουάρ σας έχουν διαφορετικά μεγέθη, δεν έχετε παρά να ομαδοποιήσετε όσα ανήκουν στην ίδια κλίμακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

.

Αν το σπίτι σας έχει μικρά δωμάτια, δείτε μερικές ιδέες που κλέβουν τις μικροσκοπικές διαστάσεις του χώρου σας κερδίζοντας πόντους υπέρ του και υπέρ σας.

Μυστικά Αποθήκευσης: Εκμεταλλευτείτε Σωστά το Coffee Table

.

Δείτε τι μπορείτε να βάλετε κάτω από το coffee table και να αξιοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο κάθε χώρο του σαλονιού σας.

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Αν Θέλετε Κάτι Πρωτότυπο για το Σαλόνι σας Επιλέξτε ένα από Αυτά τα 6 Coffee Table

.

Ένα τραπέζι στο σαλόνι μπορεί να στηρίξει μόνο του το στιλ ολόκληρου του χώρου. Επιλέξετε έξυπνα ένα ιδιαίτερο coffee table και ανανεώστε το καθιστικό σας.

Η Martha Stewart σας Αποκαλύπτει τα Μεγάλα Λάθη Διακόσμησης που Κάνετε στο Σαλόνι σας

.

Αυτά τα λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας μάλλον δεν τα είχατε φανταστεί.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε το Σαλόνι σας Σούπερ Στιλάτο Προσθέτοντας Μόνο Πουφ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σκούρο πάτωμα
«Έχω Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο. Πώς να Διακοσμήσω τον Χώρο μου;»