Αυτοί οι Τοίχοι από Νερό θα Κάνουν το Σπίτι σας πιο Ζεστό

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Αυτοί οι Τοίχοι από Νερό θα Κάνουν το Σπίτι σας πιο Ζεστό

Στην περιοχή Kecskemet, στην Ουγγαρία ο αρχιτέκτονας Matyas Gutai έχτισε το πρώτο σπίτι στον κόσμο που χρησιμοποιεί το νερό με έναν καινοτόμο τρόπο που στο μέλλον θα σας ζεστάνει!

Ο Gutai πιστεύει πως το νερό είναι το τέλειο υλικό για να διατηρεί κανείς ένα σπίτι σε μια άνετη θερμοκρασία. Και παρόλο που αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί ένα σπίτι να χτιστεί χωρίς τα παραδοσιακά υλικά, όπως είναι το τσιμέντο, τα τούβλα και ο σοβάς, το σύστημά του προωθεί μια νέα ιδέα μόνωσης. Ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας, όπως διαβάσαμε στο BBC, έχτισε ένα σπίτι στην πατρίδα του, μετά από χρόνια έρευνας.

thehomeissue_nero01

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Πώς λειτουργεί, όμως, η ιδέα του; Το κτίσμα έχει μεγάλα παράθυρα που ανάμεσα στα ειδικά κατασκευασμένα διπλά τζάμια του έχει νερό. Με αυτόν τον τρόπο εξισορροπείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του.

Μάθετε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα.

Το σπίτι είναι πλέον ικανό να ζεσταίνεται μόνο του. Όταν κάνει ζέστη η θερμότητα αποθηκεύεται στα θεμέλια του κτιρίου και διαχέεται και πάλι στους τοίχους όταν η θερμοκρασία πέφτει. Και η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού μπορεί να τροποποιηθεί επίσης με ένα ειδικό σύστημα που μοιάζει με την κεντρική θέρμανση που έχουμε στα δικά μας σπίτια.

«Τα παράθυρα αυτά μπορούν να ζεστάνουν ή να κρυώσουν το κτίριο μόνο του - το νερό μέσα στο πάνελ κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά που κάνει και η θέρμανση», λέει ο Gutai.

Καλύτερη Θέρμανση στο Σπίτι σας με Οικονομία.

thehomeissue_nero02

Το πρώτο σπίτι που είναι φτιαγμένο από νερό είναι μόλις 8 τ.μ.

«Η έρευνά μου ξεκίνησε πριν από 7-8 χρόνια. Ξεκίνησα από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και μου πήρε περίπου 6 χρόνια να σχεδιάσω αυτό το σπίτι. Υπήρξαν αρκετά κατασκευαστικά προβλήματα, προέκυψαν πολλές ερωτήσεις όπως τι γίνεται όταν έξω έχει πολύ κρύο και παγώνει το νερό ή τι γίνεται αν σπάσει ένα πάνελ», συνέχισε ο αρχιτέκτονας και κατέληξε, «Τώρα αναμειγνύουμε το νερό με φυσικούς διαλύτες που δεν μολύνουν το περιβάλλον αλλά ανεβάζουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το νερό δεν μπορεί να παγώσει με τίποτα στους τοίχους του σπιτιού. Στην Ουγγαρία που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές προσθέτουμε επίσης κάποια έξτρα μόνωση στην κατασκευή έτσι ώστε να προστατεύεται από τον πάγο».

O Gutai αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με πανεπιστήμια και κατασκευαστές έτσι ώστε να διασφαλίσει την εμπορική βιωσιμότητα αυτής της μεθόδου κατασκευής. Σε λίγα χρόνια οι τοίχοι μας φαίνεται ότι θα είναι φτιαγμένοι από νερό.

Ένα πρωτότυπο υλικό: Γνωρίζετε τι είναι το Trombe;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ανακαίνιση της Χρονιάς Είναι Αυτή και Έγινε στο Λονδίνο!

.

Δείτε στην ανακαίνιση της χρονιάς πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα σπίτι του 19ου αιώνα σε σούπερ μοντέρνο σπίτι.

Η Ανακαίνιση της Εβδομάδας: Δείτε πώς μια Ετοιμόρροπη Εκκλησία Μεταμορφώθηκε σε Σπίτι

.

Μια εκκλησία που ήταν προς κατεδάφιση γίνεται ένα πανέμορφο vintage αριστούργημα που θα ζηλεύαμε όλοι.

Athlesis: Μπείτε στο Υπέροχο Αρχοντικό που Μεταμορφώθηκε στον πιο Στιλάτο Χώρο Άθλησης

.

Ένα παλιό αρχοντικό απέκτησε ξανά ζωή με μια μοναδική αρχιτεκτονική μετατροπή. Θαυμάστε το Athlesis!

Σε Αυτό το Κρεβάτι Μπορείτε να Κολυμπήσετε Χωρίς να Βραχείτε!

.

Δημιουργήθηκε η πρώτη «πισίνα» που δεν μπορεί να σας βρέξει.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 συνηθισμένες αιτίες που σας χαλάνε τη διάθεση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θαυμάστε την Απίθανη Βίλα που Μόλις Απέκτησε η Sofia Vergara!