Αυτά Είναι τα πιο Απρόσμενα Σημεία του Σπιτιού που Προκαλούν Αλλεργίες (Μέρος Β)

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτά Είναι τα πιο Απρόσμενα Σημεία του Σπιτιού που Προκαλούν Αλλεργίες (Μέρος Β)

Tα αλλεργιογόνα στοιχεία παραμονεύουν στα πιο απίθανα σημεία, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Δείτε ποια είναι αυτά, καθώς και εύκολους τρόπους για να τα ξεφορτωθείτε από το σπίτι σας στο δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας!

Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και μαζί με τα ανθισμένα λουλούδια και την ανεβασμένη διάθεση, έφερε και τη δυσφορία που προκαλούν οι εποχιακές αλλεργίες. Παρόλα αυτά, η γύρη μπορεί να μην οφείλεται αποκλειστικά για τον ερεθισμό στα μάτια σας ή για τη μύτη σας που τρέχει ασταμάτητα. Αντίθετα, μάλιστα, οι περισσότεροι αλλεργιογόνοι παράγοντες παραμονεύουν μέσα στο σπίτι σας κι ενδέχεται να επιβαρύνουν τα αλλεργικά σας συμπτώματα. Πράγματι, η λίστα των αλλεργιογόνων που είναι ένοχα για το συνεχές φτάρνισμά σας, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, είναι πολύ μεγάλη: από το τρίχωμα των ζώων, τη μούχλα και τους μύκητες, τη σκόνη και τα ακάρεα (εκείνα τα μικρά έντομα που τρέφονται με οργανική ύλη και, πρωτίστως, με μικροσκοπικά κομμάτια από το δέρμα σας) μέχρι και τη γύρη που τρυπώνει ύπουλα στο σπίτι σας. Τα καλά νέα: δεν χρειάζεται να απελπίζεστε κι αυτό γιατί μπορείτε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τους οικιακούς αλλεργιογόνους παράγοντες κι έτσι να καταφέρετε να εξαλείψετε τα ανεπιθύμητα συμπτώματα που προκαλούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε παρακάτω.

Στην Κουζίνα

Πιθανή πηγή του κακού: Το ψυγείο Όταν μεταφέρετε φαγητό εντός και εκτός του ψυγείου, η υγρασία, τα ψίχουλα και οι σταγόνες που πέφτουν από τους χυμούς και τα αναψυκτικά, κάθονται στις γωνιές και τις χαραμάδες του εσωτερικού του ψυγείου σας. Το αποτέλεσμα; Δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της μούχλας. Λύση Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε όσο πιο τακτικά γίνεται την επιφάνεια του ψυγείου, ειδικά στο σημείο που κλείνει η πόρτα του. Χρησιμοποιήστε χλωρίνη, η οποία δρα ενάντια στη μούχλα, σε συνδυασμό με νερό. Τέλος, με μια μπατονέτα, καθαρίστε διεξοδικά και αποτελεσματικά τα «δύσκολα» σημεία του ψυγείου.

Διαβάστε εδώ ποιες είναι οι 6 κρυψώνες για μικρόβια στην κουζίνα.

Πιθανή πηγή του κακού: Ο ατμός κατά το μαγείρεμα Ενώ μαγειρεύετε, ο ατμός καταλήγει σε μέρη που μπορεί να μη καθαρίζετε καθημερινά, όπως οι τοίχοι, το ταβάνι, τα ντουλάπια, τα ψηλά ράφια και τα σημεία πίσω από τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, δημιουργώντας μούχλα. Λύση Χρησιμοποιήστε τον απορροφητήρα όχι μόνο για να απαλλαγείτε από τις οσμές και τις μυρωδιές, αλλά και για να αποφύγετε την υγρασία που δημιουργεί ο ατμός. Αν, τελικά, η μούχλα κάνει την εμφάνιση της, εξοντώστε τη με νερό και χλωρίνη.

Οι μπατονέτες σας βοηθούν να καθαρίσετε διεξοδικά τα «δύσκολα» σημεία του ψυγείου και να βάλετε τέλος στις αλλεργίες.

Οι μπατονέτες σας βοηθούν να καθαρίσετε διεξοδικά τα «δύσκολα» σημεία του ψυγείου και να βάλετε τέλος στις αλλεργίες.

Στην Είσοδο

Πιθανή πηγή του κακού: Τα μαλλιά και τα ρούχα σας Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από έξω, συχνά μεταφέρετε γύρη και σκόνη στα παπούτσια, τα μαλλιά και τα ρούχα σας. Σε γενικές γραμμές, τα μακριά μαλλιά και τα χαλαρά χτενίσματα τείνουν να συγκρατούν περισσότερα αλλεργιογόνα στοιχεία σε σχέση με τα κοντά μαλλιά και τις σφιχτές αλογοουρές. Λύση Μόλις μπείτε σπίτι, βγάλτε το καπέλo σας, αλλάξετε ρούχα, λούστε και στεγνώστε τα μαλλιά σας. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να πλένετε τη βούρτσα των μαλλιών σας κάθε εβδομάδα με σαπούνι και ζεστό νερό για να προστατευτείτε αποτελεσματικότερα από πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες.

Πιθανή πηγή του κακού: Τα φυτά και οι γλάστρες Το υγρό χώμα συμβάλλει στην εμφάνιση της μούχλας, ιδιαίτερα αν το νερό χύνεται έξω από τη γλάστρα κάθε φορά που την ποτίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να δημιουργηθούν μύκητες ακόμα και στο χαλί ή στις κουρτίνες που βρέχονται από τις σταγόνες που ξεφεύγουν κατά το πότισμα. Λύση Αν η σκόνη και η μούχλα σας προκαλούν βαριά αλλεργικά συμπτώματα, τότε είναι καλύτερο να αποχαιρετίσετε τα φυτά σας. Αν πάλι, αποφασίσετε να τα κρατήσετε, τοποθετήστε τις γλάστρες σας πάνω σε πλακάκια, ξύλο ή μάρμαρο, κρατώντας τες μακριά από τις κουρτίνες. Επίσης, μια στρώση από χαλίκια ή μικρές πέτρες πάνω από το χώμα, θα εμποδίσει την απελευθέρωση της μούχλας.

Διώξτε τη Σκόνη από το Σπίτι σας για Πάντα.

Κρατήστε τις γλάστρες σας μακριά από τις κουρτίνες για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας.

Κρατήστε τις γλάστρες σας μακριά από τις κουρτίνες για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας.

Πιθανή πηγή του κακού: Το ενυδρείο Είναι γνωστό ότι τα ενυδρεία είναι εργοστάσια παραγωγής μούχλας. Αυτό που δεν ξέρατε ίσως είναι ότι η μούχλα αναπτύσσεται ακόμα και σε εκείνα τα μέρη του ενυδρείου που δεν καλύπτονται από νερό αλλά που, παρόλα αυτά, είναι νωπά. Εκεί «παραμονεύουν» η μούχλα και τα ακάρεα - πόσο μάλλον αν ρίχνετε στα ψάρια την τροφή τους χωρίς να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. Λύση Με ένα πανάκι σκουπίστε εσωτερικά τα νωπά μέρη του ενυδρείου. Τέλος, όταν ταΐζετε τα ψάρια σας, προσέξτε ώστε η τροφή τους να πέφτει απευθείας στο νερό κι όχι στα τοιχώματα του ενυδρείου. Δείτε, όμως, για τι είναι ιδανικό το νερό από το ενυδρείο σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι Απίστευτο το τι Κρύβεται Μέσα στην Καφετιέρα σας

.

Μπορεί μια αθώα καφετιέρα να σας στείλει στο νοσοκομείο; Διαβάστε και ανακαλύψτε την απάντηση.

Δείτε πώς θα Αποκτήσετε Καθαρό Καθιστικό σε 15 λεπτά!

.

Δείτε το καθιστικό σας καθαρό και περιποιημένο μέσα σε μόλις 15 λεπτά όχι με κόπο, αλλά με (τον σωστό) τρόπο.

8 Πράγματα που Κάνετε στο Σπίτι αν δεν Είστε Ποτέ Εκεί

.

Αυτά είναι τα πράγματα που κάνετε ή έχετε στο σπίτι όλοι εσείς οι πολυάσχολοι.

Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας θα Μυρίζει σαν Ανοιξιάτικος Παράδεισος με Αυτόν τον Τρόπο!

.

Δείτε πώς να κάνετε το κάθε δωμάτιό σας να μυρίζει σαν ανοιξιάτικος παράδεισος.

Αυτά Είναι τα πιο Απρόσμενα Σημεία του Σπιτιού που Προκαλούν Αλλεργίες (Μέρος Α)

.

Tα αλλεργιογόνα στοιχεία παραμονεύουν στα πιο απίθανα σημεία, σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Δείτε ποια είναι αυτά, καθώς και εύκολους τρόπους για να τα ξεφορτωθείτε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπείτε στην Υπέροχη Λευκή Βίλα της Emma Stone

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πόσες θερμίδες καίτε καθ' οδόν για τη δουλειά σας