Red Dot Design Award 2016: Δυο Ακόμα Διακρίσεις Υψηλού Κύρους για την ΙΚΕΑ

Κατηγορίες: ADVERTORIAL

Red Dot Design Award 2016:  Δυο Ακόμα Διακρίσεις Υψηλού Κύρους για την ΙΚΕΑ

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, απέσπασε δύο βραβεία στο διαγωνισμό Red Dot Design Award 2016, το διασημότερο διαγωνισμό στον τομέα του design, για την σειρά τραπεζιών LISABO και για τη φορητή επαγωγική εστία TILLREDA.

Η σειρά πολυχρηστικών τραπεζιών LISABO και η επαγωγική εστία TILLREDA, που βραβεύτηκαν στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Red Dot Design Award 2016, αναπροσαρμόζουν τα δεδομένα και μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε πιο ευέλικτοι εντός και εκτός σπιτιού.

Συγκεκριμένα, η σειρά LISABO, που αποτελείται από έξι τραπέζια υψηλής ποιότητας με κομψές λεπτομέρειες, δημιουργήθηκε από τους Knut Hagberg και Marianne Hagberg με σκοπό να αναθεωρήσει τους κανόνες του χώρου, του σχεδιασμού και της βιωσιμότητας, κάτι που συνετέλεσε και στη βράβευσή της. Από πλευράς λειτουργικότητας, η καινοτομία που κάνει τη σειρά LISABO να ξεχωρίζει είναι ένα πολύ χρηστικό εξάρτημα (πείρος), σχεδόν αόρατο, που συμβάλλει στο να μειώνεται ο χρόνος συναρμολόγησης των τραπεζιών κατά 80%!

Η σειρά LISABO αποτελείται από έξι τραπέζια υψηλής ποιότητας.

Η σειρά LISABO αποτελείται από έξι τραπέζια υψηλής ποιότητας.

Η φορητή επαγωγική εστία TILLREDA είναι σχεδιασμένη για να εξοικονομεί ενέργεια, καθώς είναι 50% πιο γρήγορη και 40% πιο αποδοτική ενεργειακά από άλλες εστίες, αλλά και χώρο αφού λόγω του μεγέθους της μας προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε την κουζίνα μας παντού! Σχετικά με το πως εμπνεύστηκε την εστία, η σχεδιάστρια της, Klara Petersén αναφέρει: “Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω ένα προϊόν που να χρησιμοποιείται, όπου το χρειάζεσαι. Έτσι προέκυψε η φορητή επαγωγική εστία TILLREDA”.

Η φορητή επαγωγική εστία TILLREDA είναι σχεδιασμένη για να εξοικονομεί ενέργεια.

Η φορητή επαγωγική εστία TILLREDA είναι σχεδιασμένη για να εξοικονομεί ενέργεια.

Ο Marcus Engman, επικεφαλής σχεδιασμού στην ΙΚΕΑ, με αφορμή τη βράβευση δήλωσε: “Στην ΙΚΕΑ δεν δημιουργούμε απλά προϊόντα, χρησιμοποιούμε σωστό σχεδιασμό για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Σχεδιάζουμε βάσει αυτού που εμείς αποκαλούμε Δημοκρατικό Σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι λειτουργικά, όμορφα, ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση και φιλικά προς το περιβάλλον. Και φυσικά σε προσιτές τιμές. Αυτά τα βραβεία μας επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι συνάδελφοί μας εκτιμούν τη σκληρή δουλειά μας και την προσπάθειά μας να δημιουργούμε προϊόντα με αξία”.

Η ΙΚΕΑ το 2015 είχε βραβευτεί ξανά στα αντίστοιχα βραβεία για το φωτιστικό οροφής IKEA PS 2014, ένα σχέδιο του David Wahl.

Σχετικά με το Red Dot Award

Ο διαγωνισμός Red Dot Design Award είναι από τους σπουδαιότερους, διεθνείς, διαγωνισμούς σχεδιασμού και διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1955 και δέχεται περισσότερες από 17.000 συμμετοχές κάθε χρόνο. Τα βραβεία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σχεδιασμός προϊόντος, επικοινωνία σχεδιασμού και ιδέα σχεδιασμού. Οι συμμετοχές που κέρδισαν, παρουσιάστηκαν στο μουσείο Red Dot Design και βραβεύτηκαν στο Red Dot γκαλά, στις 4 Ιουλίου 2016, στο θέατρο Aalto στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Χρώματα και 2 Tips Που θα Μεγαλώσουν τη Μικρή Κουζίνα σας!

.

Κι όμως: η κουζίνα σας δε χρειάζεται να είναι λευκή για να δείχνει πιο μεγάλη κι άνετη.

Αυτές οι Κουζίνες θα σας Εντυπωσιάσουν!

.

Πάρτε ιδέες για την κουζίνα σας από αυτές τις ξεχωριστές και ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις.

Μικρή Κουζίνα: Έξυπνες Λύσεις για να Κερδίσετε Χώρο

.

Υπάρχουν ιδέες διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις μικρές κουζίνες σας σε όμορφους, λειτουργικούς χώρους. Δείτε μερικές από αυτές.

Πώς να Αδειάσετε τον Πάγκο της Κουζίνας σας

.

Για να έχετε μια καλά οργανωμένη κουζίνα... πάντα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η ΙΚΕΑ Διοργανώνει Σεμινάρια Ρομποτικής για τους Μικρούς μας Επιστήμονες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η SANITAS βάζει σε… τάξη το φοιτητικό σπίτι με το «Δώσ’ το στη μαμά σου» SANITAS kit
More in ADVERTORIAL
Η ΙΚΕΑ Διοργανώνει Σεμινάρια Ρομποτικής για τους Μικρούς μας Επιστήμονες!

Πηγαίνετε τα παιδάκια σας στα ΙΚΕΑ για μια πρώτη επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Close