Πρόγραμμα Woman to Woman Mentorship από τη Microsoft Ελλάς

Κατηγορίες: ADVERTORIAL

Πρόγραμμα Woman to Woman Mentorship από τη Microsoft Ελλάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το δημοφιλές γυναικείο site, jenny.gr, και το δίκτυο mentoring για γυναίκες στην Ελλάδα, Women on Top, ανακοίνωσε το πρόγραμμαWoman to Woman mentorship”. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δέκα γυναίκες, ηλικίας 20-28 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα για τους επόμενους τρεις μήνες να κάνουν συμβουλευτικές συναντήσεις με γυναίκες στελέχη της Microsoft Ελλάς που θα τους βοηθήσουν να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της τεχνολογίας. Για τη διάδοση του προγράμματος, η Microsoft δημιούργησε και ένα video με πρωταγωνίστριες επτά γυναίκες στελέχη της εταιρίας, οι οποίες περιγράφουν την καθημερινότητα τους και μοιράζονται τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους από το χώρο της τεχνολογίας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video εδώ.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στο πρόγραμμα αποκλειστικά μέσα από το jenny.gr, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την επόμενη (8 & 9.3). Μέσα σε 48 ώρες, σχεδόν 100 γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναδειχθούν οι δέκα που θα παρακολουθήσουν τελικά το πρόγραμμα. Η επιλογή και αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από το Women on Top, το πιο πετυχημένο δίκτυο mentoring για γυναίκες στην Ελλάδα, με βάση το προφίλ των υποψηφίων αλλά και το κατά πόσο οι ανάγκες και οι επιδιώξεις τους αντιστοιχούν στην εμπειρία των μεντόρων της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία της Microsoft Ελλάς, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την ενθάρρυνση περισσότερων γυναικών να επιλέξουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας και να καταρρίψει τα στερεότυπα σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στον χώρο της πληροφορικής. Παρόλο που η τεχνολογία αποτελεί τον πιο ραγδαίο αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό τομέα,  το ποσοστό των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών, είναι πολύ μικρό. Πιο συγκεκριμένα, από τους 7 εκατ. ανθρώπους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στον κλάδο της τεχνολογίας, μόνο το 30% εκπροσωπείται από γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για κάθε 1000 αποφοιτήσεις γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο οι 29 αποκτούν πτυχίο σχετικό με την πληροφορική, και από τις γυναίκες αυτές, μόνο οι 4 απασχολούνται τελικά στον  αντίστοιχο χώρο.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο, η επιμέλεια του μακιγιάζ ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς AVON.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Επαγγέλματα που Κανένας Άντρας δεν θα Μπορέσει να Κάνει Καλύτερα από μια Γυναίκα

.

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που κανένας άντρας δε θα μπορέσει να κάνει καλύτερα από μια γυναίκα.

Ποια Διάσημη Ηθοποιός Ανακάλυψε το Wi-fi πριν Πολλά Χρόνια;

.

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν για την ομορφιά της αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα της οφείλεται στο μυαλό της.

Τips για Εργαζόμενους: 7 Τρόποι για να Τελειώνετε πιο Γρήγορα τη Δουλειά σας

.

Με αυτά τα 7 τιπς θα τελειώνετε τη δουλειά σας κάθε μέρα πολύ νωρίτερα.

Αυτά Είναι τα Αντικείμενα που Όλες οι Γυναίκες Πρέπει να Πετάξουν από το Σπίτι τους!

.

Το σπίτι σας αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα σας. Δείτε ποια πράγματα μπαίνουν από σήμερα στη μαύρη λίστα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λάβετε Θέσεις στον Αγώνα... Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

KRAFT PAINTS: Σημαντική Βράβευση για την Καινοτομία στις Συσκευασίες της
More in ADVERTORIAL
Λάβετε Θέσεις στον Αγώνα... Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

Τρέξτε και εσείς ενάντια στην ενδομητρίωση, τη χρόνια πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Close