3 Ιδέες για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

3 Ιδέες για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό σας

Η σωστή διάταξη των επίπλων στο καθιστικό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση του χώρου, τη λειτουργικότητα και την αισθητική του. Ακολουθούν τρεις τρόποι για να επιτύχετε την καλύτερη διάταξη για το καθιστικό σας:

1. Δημιουργήστε Ζώνες Συνομιλίας

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του καθιστικού είναι να φιλοξενεί συζητήσεις και κοινωνικές συναναστροφές. Διατάξτε τα έπιπλα σας με τρόπο που να ενθαρρύνει την άνετη συνομιλία.

Τοποθετήστε τον καναπέ και τις πολυθρόνες αντικριστά ή σε γωνία 90 μοιρών: Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν ο ένας τον άλλον άμεσα χωρίς να πρέπει να στρίβουν πολύ το σώμα τους.

Χρησιμοποιήστε τραπεζάκια σαλονιού και βοηθητικά τραπέζια: Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στα καθίσματα για να παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε ποτά, βιβλία ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Δημιουργήστε μικρότερες ζώνες: Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε χαλιά ή διαχωριστικά για να οριοθετήσετε μικρότερες, πιο οικείες ζώνες συζήτησης.

2. Επικεντρώστε τη Διάταξη σε ένα Κεντρικό Σημείο

Κάθε καθιστικό πρέπει να έχει ένα κεντρικό σημείο, το οποίο μπορεί να είναι ένα τζάκι, μια μεγάλη τηλεόραση ή ακόμα και ένα μεγάλο παράθυρο με θέα.

Τοποθετήστε τον καναπέ απέναντι από το κεντρικό σημείο: Αυτό εξασφαλίζει ότι το βλέμμα θα πέφτει φυσικά στο σημείο αυτό.

Χρησιμοποιήστε συμμετρική διάταξη: Για μια ισορροπημένη εμφάνιση, τοποθετήστε πολυθρόνες ή καρέκλες συμμετρικά στις δύο πλευρές του καναπέ.

Προσθέστε διακοσμητικά στοιχεία: Ένα μεγάλο έργο τέχνης ή ένας καθρέφτης πάνω από το τζάκι μπορεί να ενισχύσει το κεντρικό σημείο και να προσδώσει χαρακτήρα στον χώρο.

3. Διασφαλίστε τη Ροή Κίνησης

Είναι σημαντικό να υπάρχει άνετη ροή κίνησης στο καθιστικό, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κινούνται εύκολα χωρίς να αισθάνονται στριμωγμένοι.

Αφήστε αρκετό χώρο γύρω από τα έπιπλα: Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περπατήσετε γύρω από τα έπιπλα χωρίς εμπόδια. Ιδανικά, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση ανάμεσα στα βασικά έπιπλα και τους τοίχους.

Τοποθετήστε τα έπιπλα με βάση τις φυσικές διαδρομές: Σκεφτείτε τις διαδρομές που ακολουθούν οι άνθρωποι όταν μπαίνουν και βγαίνουν από το καθιστικό και τοποθετήστε τα έπιπλα με τρόπο που να διευκολύνει αυτές τις κινήσεις.

Χρησιμοποιήστε πολυλειτουργικά έπιπλα: Έπιπλα όπως ottoman με αποθηκευτικό χώρο ή τραπέζια που μπορούν να διπλωθούν και να μετακινηθούν εύκολα, βοηθούν στη διατήρηση της ευελιξίας του χώρου.

Ακολουθώντας αυτούς τους τρεις τρόπους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καθιστικό που είναι τόσο λειτουργικό όσο και όμορφο, προσφέροντας άνεση και στυλ για εσάς και τους επισκέπτες σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Κινήσεις για να Ανανεώσετε το Σαλόνι Σας Χωρίς να Ξοδέψετε Πολλά

.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να δείτε το σαλόνι σας με άλλα μάτια: το νέο σας καθιστικό είναι μόλις 5 κινήσεις μακριά!

Γωνιακός Καναπές: Πώς να τον Τοποθετείτε στο Σαλόνι σας

.

Ο καναπές-γωνία πρέπει να τοποθετηθεί σωστά έτσι ώστε να κολακεύει τον χώρο.

3 Τρόποι για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό

.

Ο τρόπος που θα τοποθετήσετε τα έπιπλα μπορεί να κάνει το καθιστικό σας είτε να δείχνει άνετο είτε να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Βρείτε ποια είναι η κατάλληλη διάταξη επίπλων για το δικό σας καθιστικό.

Αυτή Είναι η Νέα Μόδα στους Καναπέδες!

.

Αυτοί οι καναπέδες μας αρέσουν περισσότερο από τους απλούς γωνιακούς.

To… debate της διαρρύθμισης

.

Ολοι έχουν μια άποψη για το πού και το πώς – ακόμα και τα ίδια τα έπιπλα. Πάρτε τη... διαρρύθμιση στα χέρια σας και μάθετε πώς να τα τοποθετείτε μέσα στο καθιστικό για να είναι όμορφο και λειτουργικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Υπηρεσία της Καθαριότητας και της Οργάνωσης του Σπιτιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι Βασικοί Κανόνες Διακόσμησης που θα σας Βοηθήσουν να Δημιουργήσετε το Απόλυτο Σπίτι