Να τι Πρέπει να Κάνετε για να Διατηρείτε τα Φαγητά Φρέσκα για Περισσότερο

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

Να τι Πρέπει να Κάνετε για να Διατηρείτε τα Φαγητά Φρέσκα για Περισσότερο

Ο περισσότερος κόσμος αναγκάζεται να πετάει φαγητά επειδή χαλάνε γρήγορα. Αν κι εσείς αντιμετωπίζετε συχνά αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το αποφύγετε ακολουθώντας τα παρακάτω κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύετε το κάθε φαγητό με ειδικό τρόπο για να αντέχει περισσότερο.

Λάδι Για το λάδι προτιμήστε μικρά μπουκαλάκια, εκτός και αν το χρησιμοποιείτε πολύ. Το λάδι αν ανοιχτεί διατηρείται για 3 μήνες περίπου, ακόμα και αν το μπουκάλι αναγράφει μεγαλύτερη περίοδο. Μετά θα αρχίσει να ταγγίζει και θα σας δυσκολέψει και στο μαγείρεμα.

Τυρί Διατηρήστε το τυρί μέσα σε ειδικά προστατευτικά τυριών που είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό να «αναπνέει». Αποφύγετε να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ή οποιοδήποτε χαρτί που δεν θα του επιτρέπει να παίρνει αέρα.

thehomeissue_apothikefsi04

Επιλέξτε να βάζετα τα τυριά σας σε ειδικά προστατευτικά.

Βούτυρο Μέσα στο ψυγείο το βούτυρο αντέχει περίπου 4 μήνες αρκεί να μην έχει ανοιχτεί. Αν έχετε βούτυρο που δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και έναν χρόνο. Αν παρατηρήσετε πως το βούτυρό σας έχει άλλο χρώμα στο εσωτερικό του από το εξωτερικό του, τότε πετάξτε το.

Μαύρη ζάχαρη Η μαύρη ζάχαρη δεν χαλάει εύκολα. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να σκληρύνει και να μην μπορείτε να την ξεκολήσετε. Για να το αποφύγετε βάλτε τη ζάχαρη σε ένα πλαστικό δοχείο και ρίξτε μέσα μερικά marshmallows, μια φέτα ψωμί ή λίγες φέτες μήλου. Αυτά τα υλικά θα βοηθήσουν τη ζάχαρη να απορροφήσει την υγρασία και να μείνει μαλακή.

Η μαγιονέζα καλό είναι να αποθηκεύεται στην πόρτα του ψυγείου.

Η μαγιονέζα καλό είναι να αποθηκεύεται στην πόρτα του ψυγείου.

Μαγιονέζα Προτιμήστε να φυλάτε την μαγιονέζα στην πόρτα του ψυγείου. Αν την βάλετε στο εσωτερικό του ψυγείου και συγκεκριμένα στα ράφια, η μαγιονέζα θα αποκτήσει χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που αντέχει και θα αρχίσει να βγάζει λάδι στην επιφάνειά της.

Αλεύρι Αν θέλετε να διατηρήσετε το αλεύρι σας για πολύ καιρό, βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε το μέσα στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να αντέξει από 2-6 μήνες.

5 Βήματα για να συντηρήσετε σωστά τα τρόφιμα.

Σιρόπι σφενδάμου Αν μπει στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα χρόνο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζαχαρη, το συγκεκριμένο σιρόπι δεν κινδυνεύει να παγώσει. Δοκιμάστε το σε κρέπες και pancakes!

Γαλακτοκομικά προϊόντα Το γάλα είναι πολύ καλύτερο να αποθηκεύεται σε κάποιο από τα ράφια του ψυγείου στο βάθος του και όχι στην πόρτα. Γιατί; Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ «ευάλωτα». Επομένως, όταν είναι αποθηκευμένα στην πόρτα του ψυγείου και αυτή ανοίγει, χάνεται ένα μέρος της ψύξης τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρούνται όσο φρέσκα θα θέλαμε.

Έτσι θα Καθαρίσετε το Σπίτι σας με Ληγμένο Γάλα!

thehomeissue_apothikefsi01

Βάζετε το γάλα σε ένα από τα ράφια του ψυγείου.

Μέλι Το μέλι είναι ίσως το μοναδικό τρόφιμο που μπορεί να διατηρηθεί για πάντα. Ακόμα και αν κρυσταλώσει, μπορείτε να το βάλετε μαζί με το δοχείο του μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και να το ζεστάνετε. Ανακατεύοντας το μέλι, αυτό θα αποκτήσει και πάλι την αρχική του μορφή.

Μπαχαρικά Για να διατηρούνται πιο φρέσκα τα κόκκινα μπαχαρικά σας -όπως είναι το πιπέρι καγιέν, η πάπρικα και το τσίλι- καλό είναι να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο. Το ψυγείο θα βοηθήσει και στη διατήρηση του φλογερού χρώματός τους το οποιό μπορεί να χάσουν σε περίπτωση που τα φυλάξετε εκτός αυτού.

f

Ένας πολύ ωραίος τρόπος αποθήκευσης είναι να κρεμάσετε τα βαζάκια σας από το ταβάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Βήματα για να Συντηρείτε Σωστά τα Τρόφιμα

.

Είστε σίγουροι ότι συντηρείτε σωστά τα τρόφιμα σας; Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η τροφοθήκη έχει τους δικούς της κανόνες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε σε πέντε βήματα.

Πώς να Καθαρίσετε τον Πάγο από την Κατάψυξη σε Χρόνο Μηδέν

.

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στην κατάψυξη και να καθαρίσετε το ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο; Εμείς σας έχουμε τη λύση.

Αποστειρώστε τα Δοχεία και τα Βαζάκια σας για να Αποθηκεύετε με Ασφάλεια τα Τρόφιμα

.

Από ζάχαρη και καφέ μέχρι μαρμελάδες, μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε αποστείρωση στα βάζα σας για να υποδεχθούν με ασφάλεια νέο περιεχόμενο.

8 Κόλπα στην Κουζίνα για να Εξοικονομήσετε Χρόνο και Χρήμα

.

Δείτε τις 8 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας για να εξοικονομήσετε χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Υπόθεση Μοτίβα: Ποια να Επιλέξετε για το Σπίτι σας;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

3 Τρόποι για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό