7 Πολύ Χρήσιμες Συνήθειες των Οργανωτικών Ανθρώπων

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

7 Πολύ Χρήσιμες Συνήθειες των Οργανωτικών Ανθρώπων

Όλοι οι οργανωτικοί άνθρωποι δημιουργούν συστήματα και λίστες για τα πάντα, είτε αυτά είναι τα φορολογικά τους, είτε τα ρούχα τους, είτε για το σπίτι τους. Παρόλο που κάτι τέτοιο μπορεί να σας φαίνεται κουραστικό στην αρχή, μόλις το κάνετε θα διαπιστώσετε πως η καθημερινότητά σας θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματική. Δείτε, λοιπόν, τις 7 χρήσιμες συνήθειες των σούπερ οργανωτικών ανθρώπων και κρατήστε σημειώσεις.

Δεν ψάχνουν χώρο για να βάλουν πράγματα, τον δημιουργούν Δεν έχουν πουθενά πεταμένα καλώδια, φορτιστές, μπαταρίες και όλα τα αντικείμενα που άλλοι συνηθίζουν να πετάνε εδώ κι εκεί. Βρίσκουν τρόπους και λύσεις προκειμένου το κάθε πράγμα να έχει τη δική του θέση μέσα στο σπίτι τους. Μπορεί να έχουν πολλά κουτάκια αλλά τουλάχιστον ξέρουν που βρίσκεται το καθετί και δεν χάνουν καθόλου χρόνο στο να ψάχνουν αυτό που χρειάζονται.

thehomeissue_organosi02

Τα κουτιά όλων των ειδών είναι ένα από τα πιο χρήσιμα "εργαλεία" στο σπίτι ενός οργανωτικού ανθρώπου.

Κατηγοριοποιούν τα ρούχα τους ανάλογα με το ύφασμα, το χρώμα και τη συχνότητα που τα φορούν Τα σκουρόχρωμα πάνε μαζί με τα σκουρόχρωμα και τα μεταξωτά μαζί με τα μεταξωτά. Το ίδιο κάνουν για όλα τους τα ρούχα οι οργανωτικοί άνθρωποι: τα κατηγοριοποιούν έτσι ώστε να βρίσκουν πιο εύκολα αυτό που θέλουν. Καλό είναι να θυμάστε πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην ντουλάπα σας είναι να μειώσετε τα ρούχα που έχετε σε αυτήν και να κρατήσετε μόνο εκείνα που πραγματικά φοράτε. Δείτε, επίσης, τις 9 αλλαγές που πρέπει να έχετε κάνει στην ντουλάπα σας μέχρι τα 30.

Το κάνουν τώρα και τελειώνουν Δεν περιμένουν να περάσει καιρός μέχρι να κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Με το που θα σκεφτούν κάτι, θα το γράψουν στην ατζέντα τους και θα πάρει τη σειρά του για να γίνει. Επιπλέον, δεν τους αρέσει να ξεκινούν κάτι και να μην το ολοκληρώνουν. Ό,τι ξεκινούν το τελειώνουν και πάνε παρακάτω.

Δεν ασχολούνται με ακατάστατα συρτάρια Αν δεν θέλετε κι εσείς να έχετε ακατάστατα συρτάρια, η λύση είναι μια. Αφιερώστε 20 λεπτά από τον χρόνο σας ένα απόγευμα και καθαρίστε το συρτάρι σας. Αδειάστε το, καθαρίστε το εσωτερικά και οργανώστε όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Ξανακάντε το μετά από δύο εβδομάδες. Δείτε πώς να οργανώσετε τέλεια το υπνοδωμάτιό σας.

Προγραμματίζουν τα πάντα Αν έχουν να κάνουν κάτι που πρέπει να σημειωθεί το σημειώνουν στην ατζέντα τους. Γι’ αυτούς όλα αξίζουν να μπουν στην ατζέντα είτε είναι η προπόνηση στο γυμναστήριο, είτε κάποια ραντεβού για δουλειά είτε λίγος ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό τους. Ξέρουν πως ό,τι είναι γραμμένο στην ατζέντα πρέπει να γίνει και γίνεται.

thehomeissue_organosi01

Όλα τα χαρτιά τους είναι τοποθετημένα σε φακέλους και δεν χάνονται ποτέ.

Δεν λυπούνται να πετάξουν πράγματα Αν κάτι δεν χρησιμοποιείται δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στο σπίτι τους. Δεν έχουν υπερβολικά πολλά αντικείμενα καθώς δεν τα χρησιμοποιούν. Δεν έχουν 10 ζευγάρια σεντόνια και άλλες τόσες πετσέτες γιατί ξέρουν για ποιο λόγο έχουν το πλυντήριο ρούχων.

Έχουν κάνει τα βαζάκια κολλητούς τους φίλους Στην κουζίνα όλα τα τρόφιμα των οργανωμένων ανθρώπων έχουν το δικό τους βαζάκι με μια όμορφα γραμμένη ετικέτα. Έτσι ξέρουν που ακριβώς βρίσκεται το καθετί. Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα παλιά σας βαζάκια.

thehomeissue_organosi03

Η κουζίνα ενός οργανωμένου ανθρώπου είναι πάντα τέλεια και όλα έχουν τη θέση τους μέσα σε αυτήν.

Προσπαθήστε να καθαρίζετε και να βάζετε σε τάξη ένα δωμάτιο την εβδομάδα. Έτσι δεν θα κουράζεστε υπερβολικά πολύ και μετά από 1-2 μήνες θα έχετε βάλει τη ζωή σας σε τάξη. Όπως έχουμε πει ξανά όταν το σπίτι μας είναι σε τάξη, είναι και η ζωή μας. Μόλις μπείτε κι εσείς σε αυτή τη διαδικασία θα το διαπιστώσετε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε το Σπίτι σας με Μηδέν Άγχος και Κούραση

.

Τακτοποιήστε το σπίτι σας γρήγορα και με μηδενικό άγχος με τα ζεν κόλπα που σας προτείνουμε.

Οργανώστε το Σπίτι σας με 6 Tips και 1 Μόνο Εργαλείο Από το MAISON!

.

Ο πιο εύκολος και στιλάτος τρόπος για να οργανώσετε το σπίτι σας είναι τα ψάθινα, πλεκτά ή μεταλλικά καλάθια αποθήκευσης που θα βρείτε στο MAISON.

Αυτά τα Tips Αποθήκευσης θα Βάλουν σε Τάξη τη Ζωή σας

.

Αυτές οι έξυπνες λύσεις για αποθήκευση στο σπίτι σας θα σας γλιτώσουν από τους τσακωμούς που προκύπτουν από την ακαταστασία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Μύθοι Καθαρισμού που τους Πιστεύει και η Μαμά σας (και Γιατί Είναι Λάθος)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

δωμάτιο
38 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε Τώρα από Κάθε Δωμάτιο!