6 Σπαστικά Προβλήματα με Πετσέτες που Μπορούν να Λυθούν

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, TIPS

6 Σπαστικά Προβλήματα με Πετσέτες που Μπορούν να Λυθούν

Τώρα το καλοκαίρι οι πετσέτες έχουν την τιμητική τους αλλά δυστυχώς λόγω του συχνού πλυσίματος μας χαλάνε πιο εύκολα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με μερικά από τα πιο «σπαστικά» προβλήματα που χαλάνε την εικόνα της πετσέτας μας;

Άσχημη μυρωδιά Σε κανέναν δεν αρέσει να τυλίγεται σε μια πετσέτα που μυρίζει άσχημα ύστερα από ένα δροσιστικό μπάνιο στη μπανιέρα του σπιτιού του. Αν παρατηρήσετε άσχημη μυρωδιά στις πετσέτες σας τότε βάλτε τις στο πλυντήριο στο πιο ζεστό νερό που αντέχουν μαζί με 1-2 φλιτζάνια ξίδι. Στη συνέχεια ξαναπλύντε τις κανονικά στο πλυντήριο με απορρυπαντικό και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Η άσχημη μυρωδιά από τις πετσέτες σας θα φύγει αν τις πλύνετε με λίγο ξύδι.

Η άσχημη μυρωδιά από τις πετσέτες σας θα φύγει αν τις πλύνετε με λίγο ξίδι.

Προσοχή! Οι μυρωδιές συνήθως εμφανίζονται όταν δεν στεγνώνετε καλά την πετσέτα σας ύστερα από κάθε χρήση.

Κακή απορροφητικότητα Αυτό είναι ένα σπαστικό πρόβλημα που συνήθως παρατηρείται σε καινούριες πετσέτες. Οι κατασκευαστές βάζουν στις πετσέτες διάφορες ουσίες που τις κάνουν πιο μαλακές. Αυτές οι ουσίες εμποδίζουν στη σωστή απορροφητικότητα. Μετά από 4-5 πλύσεις οι πετσέτες θα είναι πολύ πιο απορροφητικές καθώς οι ουσίες θα έχουν φύγει.

Μαδάνε Πολλές πετσέτες όταν είναι καινούριες μαδάνε. Αν συμβαίνει αυτό και στη δική σας πετσέτα μην ανησυχείτε. Με λίγα πλυσίματα οι χαλαρές ίνες θα φύγουν και δε θα αντιμετωπίσετε ξανά αυτό το πρόβλημα.

Διατηρήστε αφράτες τις πετσέτες σας με το να αποφεύγετε την πολύ ποσότητα απορρυπαντικού ακι τινάζοντάς τες καλά όταν βγαίνουν από το πλυντήριο.

Διατηρήστε αφράτες τις πετσέτες σας με το να αποφεύγετε την πολύ ποσότητα απορρυπαντικού και τινάζοντάς τες καλά όταν βγαίνουν από το πλυντήριο.

Ξεβάφουν Οι περισσότερες χρωματιστές πετσέτες με το συνεχές πλύσιμο αρχίζουν και ξεθωριάζουν. Για να τις διατηρήσετε λαμπερές και χρωματιστές βάλτε ξίδι μαζί με το απορρυπαντικό την πρώτη φορά που θα τις πλύνετε. Στη συνέχεια στεγνώστε τις φυσικά και το χρώμα θα μείνει ζωντανό για περισσότερο καιρό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε μερικούς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Διατηρήστε λαμπερό το χρώμα της πετσέτας σας

Διατηρήστε λαμπερό το χρώμα της πετσέτας σας πλένοντας την με ξίδι και απορρυπαντικό. Το ξίδι μπορεί και θωρακίζει το χρώμα.

Είναι τραχιές Το κακό με τις πετσέτες είναι πως με τον καιρό συνήθως χάνουν την απαλότητά τους και γίνονται τραχιές. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει γιατί στο πλύσιμο χρησιμοποιούμε περισσότερο απορρυπαντικό από αυτό που χρειάζεται. Επίσης η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού βοηθάει στη δημιουργία βακτηρίων. Μπορεί λοιπόν εσείς να θεωρείτε πως με το πολύ απορρυπαντικό οι πετσέτες σας θα καθαρίσουν καλύτερα αλλά στην πραγματικότητα γίνεται το αντίθετο. Καθαρίζουν μεν αλλά γεμίζουν με βακτήρια. Επίσης ανά 3-4 πλύσεις μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό.

Δεν είναι αφράτες Για να γίνουν πιο αφράτες οι πετσέτες σας ακολουθήστε το εξής τρικ. Μόλις τις βγάλετε από το πλυντήριο κουνήστε τις ώστε να αφρατέψουν λιγάκι πριν τις βάλετε στο στεγνωτήριο. Μόλις τις βγάλετε και από το στεγνωτήριο κουνήστε τις και πάλι.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Αποκτήσετε τις πιο Αφράτες Πετσέτες Μπάνιου

.

Κάντε τις πετσέτες σας σαν καινούργιες με αυτά τα πανέξυπνα tips.

Έτσι θα Διατηρείτε Πεντακάθαρη την Τουαλέτα σας!

.

Δείτε πώς θα αποκτήσετε την πιο καθαρή τουαλέτα με 2 διαφορετικούς τρόπους!

Εξαφανίστε Εύκολα τη Μυρωδιά της Μούχλας από το Πλυντήριο!

.

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα μπορείτε να δώσετε άρωμα φρεσκάδας στο πλυντήριο!

Αποκτήστε τις πιο Μαλακές Πετσέτες Μπάνιου Αποφεύγοντας Αυτά τα Λάθη

.

Όλα τα λάθη που κάνετε με τις πετσέτες μπάνιου, βρίσκονται εδώ!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Φέρετε τη (Διακοσμητική) Χαβάη Μέσα στο Σπίτι σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οικονομική Καλοκαιρινή Διακόσμηση με Έμπνευση από την Παραλία!