6 Καλές Συνήθειες Που Βλάπτουν το Περιβάλλον

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, PLUS +, LIVING +

6 Καλές Συνήθειες Που Βλάπτουν το Περιβάλλον

Μάθετε ποιες 6 «οικολογικές» συνήθειες μπορεί να αποβούν περισσότερο καταστροφικές παρά ωφέλιμες για το περιβάλλον.

Μπορεί να νομίζετε ότι η συμπεριφορά σας απέναντι στο περιβάλλον είναι η καλύτερη. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν να κάνετε λάθος. Κι αυτό διότι υπάρχουν 6 πράγματα που αν δεν τα κάνετε σωστά μπορεί να στραφούν ενάντια στην οικολογική ισορροπία. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιες φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Ανακυκλώνετε λάθος Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι η αυστηρή τήρηση δύο κανόνων. Από τη μία, τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο) πρέπει να ξεχωρίζονται και να τοποθετούνται στους ειδικούς μπλε κάδους. Από την άλλη, οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές. Τι εννοούμε; Ότι πρέπει να αδειάζετε το κουτάκι του αναψυκτικού από το περιεχόμενό του καθώς και να το ξεπλένετε με λίγο νερό προτού το πετάξετε στην ανακύκλωση. Παράλληλα, πρέπει να θυμάστε να αφαιρείτε τα καπάκια από τα μπουκάλια που ρίχνετε στους ειδικούς κάδους. Ξαφνικά, η ανακύκλωση σας φαίνεται βουνό; Τα πράγματα είναι πιο εύκολα από όσο νομίζετε αρκεί να σημειώσετε ό, τι μπορείτε να ανακυκλώσετε:

  • Τις συσκευασίες από αλουμίνιο και λευκοσίδηρο (π.χ. γάλα, κονσέρβες και αναψυκτικά)
  • Τα πλαστικά δοχεία και μπουκάλια (που περιέχουν λάδι, απορρυπαντικά, κ.ά.)
  • Το χαρτί σε κάθε μορφή του με εξαίρεση τις χαρτοπετσέτες, το χαρτί κουζίνας και το χαρτί υγείας.
  • Το γυαλί (μπουκάλια από κρασί, χυμό, γάλα, κλπ.)

Απολυμαίνετε το πάτωμα καθημερινά Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά αλλά στην υπερβολή της βλάπτει το περιβάλλον. Το σπίτι σας πρέπει να είναι καθαρό από τα μικρόβια που προκαλούν προβλήματα υγείας αλλά όχι τελείως στείρο από ωφέλιμους μικροοργανισμούς οι οποίοι έχουν θετική συμβολή στο οικοσύστημα. Με άλλα λόγια, η αλόγιστη χρήση των απολυμαντικών απαγορεύεται. Γιατί; Καταστρέφει τους «καλούς» μικροοργανισμούς και, μαζί, επιβαρύνει το περιβάλλον με βλαβερές χημικές ενώσεις. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι η αλόγιστη χρήση χλωρίνης αυξάνει τις αλλεργίες στα παιδιά. Πατήστε εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε φυσική καθαριότητα!

Ξυπνάτε κάθε πρωί και έρχεστε αντιμέτωποι με μια ζούγκλα! Αν έχετε γεμίσει το σπίτι σας με φυτά, αλλά αγνοείτε βασικές αρχές της κηπουρικής σας έχουμε μερικά -όχι και τόσο ευχάριστα- νέα: τα φύλλα τους εφοδιάζουν μεν την ατμόσφαιρα με οξυγόνο και την καθαρίζουν από τη σκόνη και τυχόν ρύπους. Παρόλα αυτά, αν δεν τα φροντίζετε σωστά, ενδέχεται να τα μετατρέψετε σε πηγή ρύπανσης. Για παράδειγμα, μπορεί να σπαταλάτε μεγάλες ποσότητες νερού κατά το πότισμά τους ή να έχετε επιλέξει φυτά τα οποία ευδοκιμούν σε άλλα κλίματα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε περισσότερα φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα προκειμένου να τα δείτε να ευδοκιμούν. Για να κάνετε, το πράσινο σπίτι σας πιο φιλικό για το περιβάλλον, καλό είναι να υιοθετήσετε βιολογικές μεθόδους φροντίδας και καλλιέργειας και να αποφεύγετε τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων. Κι αυτό ισχύει ακόμα και για τις γλάστρες που έχετε το μπαλκόνι σας.

Χρησιμοποιείτε χάρτινες σακούλες όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ Μπορείτε να συνεχίσετε να τις προτιμάτε για να βάζετε τα λαχανικά και τα φρούτα αλλά δεν αποτελούν την καλύτερη δυνατή εναλλακτική σας για να μεταφέρετε τα ψώνια σας. Μόλις το 20% από αυτές ανακυκλώνεται. Κι ενώ αποδομούνται πολύ πιο γρήγορα από τις πλαστικές (οι οποίες χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστούν), για την παραγωγή μιας χάρτινης σακούλας χρησιμοποιείται 50 φορές περισσότερο νερό σε σύγκριση με τις πλαστικές. Στη θέση τους, λοιπόν, προτιμήστε τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες (υφασμάτινες ή ψάθινες) τις οποίες μπορείτε να τις γεμίζετε με τα ψώνια σας ξανά και ξανά.

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον αλλά και το στυλ σας!

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον αλλά και το στιλ σας!

Πλένετε τα ρούχα σας στο πρόγραμμα μισού φορτίου Μπορεί να είναι προτιμότερο από το κανονικό πρόγραμμα όταν δεν έχετε αρκετά ρούχα για να γεμίσετε τον κάδο του. Ωστόσο, καλό είναι να περιορίσετε αυτή τη συνήθεια γιατί είναι πιο δαπανηρή από άποψη ενέργειας. Άλλωστε, το πρόγραμμα μισού φορτίου δε λειτουργεί με το μισό νερό ή τη μισή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά με μειωμένη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν βάλετε δύο πλύσεις σε πρόγραμμα μισού φορτίου σε απόσταση μερικών ημερών, θα καταναλώσετε περισσότερο νερό και ενέργεια συγκριτικά με μια κανονική πλύση. Διαβάστε 10 συμβουλές για καλύτερο πλύσιμο ρούχων.

Ψωνίζετε από την Αμερική… ή κάποιο άλλο μακρινό μέρος. Η αγάπη σας για συγκεκριμένα αγαθά (ρούχα, εδέσματα, βιβλία, κ.ά.) που μπορείτε να προμηθεύεστε μόνο από μακριά έχει υψηλό περιβαλλοντικό κόστος. Η μεταφορά τους από τον τόπο παραγγελίας τους στον τόπο κατοικία σας συμβάλλει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα το οποίο αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εμφάνιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Αν θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από αυτό, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε τα τοπικά προϊόντα από τα πιο… εξωτικά ή, τουλάχιστον, να μειώσετε τη συχνότητα με τα οποία τα παραγγέλνετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα Σπιτικό Καθαριστικό για Πεντακάθαρα Τζάμια στο Λεπτό!

.

Κάντε τα θολά τζάμια παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό υγρό καθαρισμού.

Οικολογία στο Σπίτι: 10 Αλλαγές που Μπορείτε να Κάνετε

.

Η οικολογική συνείδηση γίνεται όλο και πιο απαραίτητη όσο το περιβάλλον επιβαρύνεται. Δείτε τι αλλαγές να κάνετε στο σπίτι σας για να γίνει πιο οικολογικό.

Κρατήστε τις Αναμνήσεις, Δώστε τις Συσκευές σας για Ανακύκλωση!

.

«Είναι ωραίο οι στιγμές να αφήνουν το στίγμα τους στη μνήμη μας, αλλά όχι το περιβάλλον»: αυτό είναι το μήνυμα της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ.

Φτιάξτε το πιο Υγιεινό Αποσμητικό στο Σπίτι σας με Μηδέν Χημικά

.

Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα υγιεινό αποσμητικό μόνο με λίγα υλικά από την κουζίνα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ετοιμάζεται το Νέο Στάδιο για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Better Life: Μικρά μυστικά για να ελαττώσετε το στρες και να χαλαρώσετε στη στιγμή!