6 Γρήγορες Διορθώσεις σε Ζημιές από Ανακαίνιση

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

6 Γρήγορες Διορθώσεις σε Ζημιές από Ανακαίνιση

Κόλλα από ταπετσαρία, βαφή πάνω στα χαλιά, γρατζουνιές σε έπιπλα, είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε όταν κάνετε ακόμα και την πιο απλή ανακαίνιση. Εμείς σας έχουμε τη λύση σε 7 από αυτά.

Κόλλα από ταπετσαρία Αν θέλετε να βγάλετε την κόλλα από την ταπετσαρία που είχατε στον τοίχο σας, τότε υπάρχει ένα εύκολο τρικ. Αναμίξτε ζεστό νερό και ξίδι (σε αναλογία 80/20) και εφαρμόστε το διάλυμα στον τοίχο σας με ένα σφουγγαράκι κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξύστε απαλά την κόλλα με ένα μαχαίρι.

Μπογιά που έχει ξεφύγει Αν έχετε βάψει τους τοίχους σας και σας έχει ξεφύγει βαφή στο ταβάνι ή το πάτωμα, τότε μπορείτε να τη βγάλετε βουτώντας ένα πανάκι μέσα σε υγρό αφαίρεσης χρώματος. Ακουμπήστε απαλά και ταμποναριστά το πανί πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και προσέξτε να μην βάλετε μεγάλη ποσότητα καθαριστικού. Αν η βαφή δε φύγει, αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει και επαναλάβετε. Κάνετε το ίδιο μέχρι να καθαρίσει η βαφή.

Βαφή πάνω στο χαλί Αν σας έπεσε λίγη μπογιά πάνω στο χαλί, τότε σκουπίστε ελαφρά χωρίς να λερώσετε μεγαλύτερη επιφάνεια. Στη συνέχεια, πάρτε ένα πανάκι και βουτήξτε το σε ξύδι. Ακουμπήστε το πάνω στον λεκέ και αφήστε το εκεί μέχρι να δείτε να βγαίνει μπογιά πάνω στο πανί. Γυρίστε το πανί σε άλλη γωνία και ξαναβάλτε το πάνω στον λεκέ. Επαναλάβετε μέχρι να μη βγαίνει καθόλου χρώμα πάνω στο πανί. Στη συνέχεια πλύντε την επιφάνεια με ζεστό νερό και σαπούνι.

Γρατζουνιές σε έπιπλα Ανακαινίζοντας το σπίτι σας μπορεί να σας πέσει το σφυρί πάνω σε ξύλινο τραπεζάκι ή να σύρετε τον καναπέ πάνω στο ξύλινο πάτωμα. Για να διώξετε τις γρατζουνιές βάλτε τσάι σε ένα βαμβάκι και ταμπονάρετε πάνω στο ξύλο μέχρι να φύγει η γρατζουνιά. Αυτό το τρικ είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ξύλου. Για σκούρες αποχρώσεις, αναμείξτε στιγμιαίο καφέ με νερό και τρίψτε το πάνω στη γρατζουνισμένη επιφάνεια.

Μπογιά πάνω σε ανοξείδωτη επιφάνεια Πλύντε με ζεστό νερό και σαπούνι και αν δε φύγει δοκιμάστε αφαιρετικό βαφής ή ακόμα και ασετόν για τα νύχια.

Λεκέδες βαφής πάνω σε πόρτες, χερούλια και παράθυρα Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή. Βουτήξτε ένα πανί σε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψτε τις επιφάνειες απαλά. Το ανεπιθύμητο χρώμα θα φύγει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Μυστικά Διακόσμησης που Γνωρίζουν Μόνο οι Επαγγελματίες

.

Μάθετε τα μυστικά των διακοσμητών: δείτε πώς θα κάνετε το χώρο σας να δείχνει σαν να έχει φτιαχτεί από χέρι ειδικού, προσέχοντας ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες.

15 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε το 2015 για ένα Καλύτερο Σπίτι

.

Δείτε 15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας με την αρχή της νέας χρονιάς για μία καλύτερη ζωή.

Τα Πανάκριβα Λάθη της Διακόσμησης και πώς να Γλυτώσετε από Αυτά

.

Αυτά είναι τα λάθη διακόσμηση που μπορεί να σας κοστίσουν πολύ ακριβά. Μάθετε ποια είναι για να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

5 Μεγάλα Λάθη που Κάνουμε Όλοι στο Βάψιμο των Επίπλων

.

Σας αρέσει το χρώμα στα έπιπλα, αλλά το αποφεύγετε γιατί δεν έχετε πίστη στα χέρια σας; Μάθετε από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε όλοι και ετοιμαστείτε να αγγίξετε την τελειότητα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μάθετε τα Ιδανικά Υλικά για το Πάτωμα της Κουζίνας σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε τους Δικούς σας Ξεχωριστούς Βιβλιοστάτες!