6 Απλά Βηματάκια για να Σώσετε μια Άσχημη Μέρα

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

6 Απλά Βηματάκια για να Σώσετε μια Άσχημη Μέρα

Ξύπνησες με άσχημη διάθεση; Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου φταίει; Δες ποια είναι τα 6 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να σώσεις την ημέρα σου. 

Βήμα 1: Προσπάθησε να διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα

Το πρώτο βήμα είναι να διώξεις τα αρνητικά σου συναισθήματα. Όσο πιο άσχημα αισθάνεσαι, τόσο πιο άσχημα θα συνεχίσεις να αισθάνεσαι. Όσο νιώθεις έτσι δεν υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να καλυτερεύσουν. 

Βήμα 2: Ανέλυσε τα συναισθήματά σου

Προσπάθησε να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Γιατί αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεσαι; Μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει να στεναχωριέσαι ή να θυμώνεις. Συνόψισε σε 3 λέξεις αυτό που αισθάνεσαι και θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι. Πες για παράδειγμα: “λυπάμαι για τη μαμά”, άγχος για διαγώνισμα”, “άγχος για δουλειά”. Με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνεις πόσο ασήμαντο ή πόσο σημαντικό είναι αυτό που νιώθεις. 

Δείτε τις 11 τροφές που σας φέρνουν την ευτυχία.

Βήμα 3: Άλλαξε την ρουτίνα σου και κάνε κάτι διασκεδαστικό

Αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο απλά κάν’το. Άλλαξε για λίγο την καθημερινότητά σου, πάρε 1 μέρα άδεια από τη δουλειά και ασχολήσου με τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να πάρεις άδεια, αφιέρωσε το χρόνο σου μετά τη δουλειά για να ασχοληθείς με μια καινούργια δραστηριότητα. Ξεκίνα κάποιο άθλημα, γράψου στο γυμναστήριο ή σε μια σχολή χορού. Κάνε κάτι διαφορετικό από ότι συνήθως και η διάθεσή σου θα φτιάξει χωρίς να το καταλάβεις. 

Βήμα 4: Υιοθέτησε μια θετική συμπεριφορά και λάβε δράση

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το πρόβλημα δεν είναι ποτέ το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά που έχεις απέναντί του. 

Βήμα 5: Κάνε μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη

Τώρα που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι θετικά προσπάθησε να μείνεις εκεί. Σκέψου όλα τα πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και θα νιώσεις ακόμα καλύτερα. Μπορεί να έχεις δουλειά, σύντροφο, σπίτι, οικογένεια και καλή υγεία. Σκέψου όλα τα καλά που έχεις στη ζωή σου και αμέσως θα δημιουργήσεις μια καλή διάθεση. 

Βήμα 6: Μείνε στο παρόν

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα από όλα. Μαθαίνοντας να ξεχνάς το παρελθόν και να μην σκέφτεσαι το μέλλον θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στο παρόν. Άλλωστε μόνο αυτό υπάρχει. Το παρελθόν έχει τελειώσει και δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Γιατί να ανησυχείς γι’αυτό; 

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο www.faysbook.gr.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Τρόποι για να Πετύχετε Αυτά που Θέλετε όταν Είστε Πεσμένοι

.

Όλοι χρειάζονται λίγη βοήθεια πού και πού για να πετύχουν τους στόχους τους. Δείτε τα 6 πράγματα που θα σας βοηθήσουν όταν είστε πεσμένοι.

Διώξτε τη μελαγχολία της Κυριακής

.

Δείτε τι να κάνετε για να διώξετε την μελαγχολία της Κυριακής.

12 Tips για να Ξυπνάτε πιο Ευτυχισμένοι Κάθε Πρωί

.

Κάντε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και αμέσως θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι!

7 Τρόποι για να "Διώξετε" τον Αρνητισμό, Τώρα!

.

Διώξτε τον αρνητισμό από τη ζωή σας μια και καλή.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

11 Τροφές που σας Φέρνουν την Ευτυχία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Δροσιστική και Ενυδατική Μάσκα Προσώπου με 2 Υλικά που Υπάρχουν σε Κάθε Κουζίνα!