5 Υπέροχα και Πρωτότυπα Στεφάνια για να Πάρετε Έμπνευση για την Πρωτομαγιά

Κατηγορίες: ΑΝΟΙΞΗ

5 Υπέροχα και Πρωτότυπα Στεφάνια για να Πάρετε Έμπνευση για την Πρωτομαγιά

Όπως κάθε χρονιά, το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι ένα έθιμο το οποίο τηρείται πιστά σε πολλά μέρη της χώρας. Δείτε μερικά πανέμορφα στεφάνια από όλον τον κόσμο και πάρτε ιδέες για το δικό σας αυτήν την πρωτομαγιά.

Αυτό που δεν γνωρίζατε είναι πως παλιότερα η κατασκευή του αποτελούσε ιεροτελεστία καθώς τίποτα δεν φτιαχνόταν στην τύχη. Κάθε λουλούδι που έβαζαν πάνω στο στεφάνι σήμαινε κάτι. Για παράδειγμα τα τριαντάφυλλα, τα γαρίφαλα, οι πασχαλιές και τα γεράνια συμβόλιζαν το ανθισμένο σπίτι. Τα στάχυα και τα λουλούδια του κάμπου τα έβαζαν για μεγαλύτερη καρποφορία. Τα ανθισμένα κλωνάρια από ελιά ή αγιόκλημα συμβόλιζαν την ευτυχία του σπιτιού. Τέλος, έβαζαν ένα κεφάλι σκόρδο στο κέντρο του στεφανιού σαν προφύλαξη για το κακό μάτι. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς ο καθένας βάζει στο στεφάνι του ό,τι θέλει.

Αν σας αρέσουν τα πολλά λουλούδια και το μότο σας είναι «Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά», τότε αυτό το στεφάνι θα σας κερδίσει. Αποτελείται από μικρά λουλούδια στις αποχρώσεις του λευκού, του απαλού ροζ και του φούξια. Ενδιάμεσα ξεπετάγονται και μερικά φυλλαράκια. Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά πυκνό στεφάνι.

thehomeissue_louloudia01

Ένα σούπερ πλούσιο στεφάνι...

Αυτό είναι ένα στεφάνι παραδοσιακό, όμορφο και με πολλά χρώματα. Αποτελείται από ευλύγιστα κλαδιά δεμένα μεταξύ τους και μερικά λουλούδια σε έντονα χρώματα. Το συγκεκριμένο στεφάνι δεν είναι όλο διακοσμημένο αλλά επίτηδες έχουν αφήσει ένα μέρος του χωρίς λουλούδια.

thehomeissue_louloudia03

Ένα στεφάνι μισοστολισμένο αλλά επίσης πολύ όμορφο.

Ένα εναλλακτικό «στεφάνι» (που δεν είναι στεφάνι αλλά έχει την ίδια χρήση με το πρωτομαγιάτικο στεφάνι) είναι αυτό που αποτελείται από μια ομπρέλα και πολλά λουλούδια. Αν θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς (γιατί είναι μια πραγματικά πολύ πρωτότυπη ιδέα) πάρτε μια ομπρέλα (όχι από τις πτυσσόμενες) και βάλτε μέσα της ένα μπουκέτο λουλούδια της επιλογής σας. Δέστε τη με πολύχρωμες κορδέλες και κρεμάστε την ομπρέλα σας από το χερούλι της πάνω στην πόρτα σας.

thehomeissue_louloudia05

Ένα στεφάνι-ομπρέλα που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το στεφάνι είναι απλό, λιτό και απέριττο. Αποτελείται μόνο από δύο χρώματα-λευκό και λαδί- και είναι κρεμασμένο στην εξώπορτα με έναν όμορφο μπεζ φιόγκο. Αν είστε φαν της απλότητας τότε αυτό το στεφάνι θα γίνει το δικό σας αγαπημένο.

thehomeissue_louloudia06

Απλό, λιτό και απέριττο.

Μια άλλη πολύ όμορφη ιδέα για να στολίσετε και να φέρετε την άνοιξη στην εξώπορτά σας ή τη βεράντα σας είναι να κρεμάσετε αυτού του είδους το «στεφάνι». Αν δεν έχετε φτιάξει πρωτομαγιάτικο στεφάνι τότε μπορείτε να κάνετε αυτό. Πάρτε ένα όμορφο τσίγκινο κουβαδάκι ή κουτί, βάλτε μέσα λίγο χώμα και φυτέψτε κάποιο λουλούδι της επιλογής σας. Μπορείτε να βγάλετε μερικά λουλούδια από μια γλάστρα που έχετε ήδη και να τα φυτέψετε σε ένα μικρό γλαστράκι σαν αυτό της φωτογραφίας έτσι ώστε να μπορέσετε να το κρεμάσετε στην εξώπορτά σας. Ακόμα και αν έχετε φτιάξει πρωτομαγιάτικο στεφάνι, μπορείτε να φτιάξετε και κάτι τέτοιο.

thehomeissue_louloudia07

Ένα απλό γλαστράκι μπορεί να στολίσει τέλεια την εξώπορτά σας.

Όλα όσα αφορούν τις εποχές και τις γιορτές μας θα τα βρείτε στην Κατηγορία Εποχικό πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!

.

Τέρμα πια τα «σνιφ» και τα «αψού»: από σήμερα απολαμβάνετε και πάλι στον κήπο σας.

Ανοιξιάτικο DIY: Φτιάξτε το πιο Όμορφο Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι

.

Τα πιο ωραία πράγματα τα φτιάχνετε με τα χεράκια σας. Φέτος, το ίδιο ισχύει και για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Μικρή Βεράντα: Τα πιο Έξυπνα Έπιπλα για τη Δική σας!

.

Τα πιο χρηστικά έπιπλα για τη μικρή σας βεράντα.

Κάντε το Σπίτι σας τον Δικό σας Ανοιξιάτικο Παράδεισο!

.

Φέρτε την άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού σας με τους πιο απλούς τρόπους!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας θα Μυρίζει σαν Ανοιξιάτικος Παράδεισος με Αυτόν τον Τρόπο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτές Είναι οι Διακοσμητικές Συμβουλές που Πρέπει να Ακολουθήσετε Τώρα!