5 Βήματα για να Συντηρείτε Σωστά τα Τρόφιμα

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

5 Βήματα για να Συντηρείτε Σωστά τα Τρόφιμα

Είστε σίγουροι ότι συντηρείτε σωστά τα τρόφιμα σας; Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η τροφοθήκη έχει τους δικούς της κανόνες. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει να κάνετε σε πέντε βήματα.

1. Για να διατηρούνται σωστά τρόφιμα δεν πρέπει να τα «χτυπάει» το φως και να μην τα επηρεάζει η υγρασία του χώρου. Συνεπώς, τα αποθηκεύετε σε σκοτεινά μέρη μακριά από το νεροχύτη και τους σωλήνες του νερού. Επίσης, τα διατηρείτε στις συσκευασίες τους ή σε ειδικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων τα οποία κλείνουν αεροστεγώς.

8 Τρόφιμα που δεν Πρέπει Ποτέ να Βάλετε στο Ψυγείο

2. Μην κάνετε αγορές για πολύ μεγάλα διαστήματα. Τα τρόφιμα δεν πρέπει να μένουν για μήνες στο ντουλάπι. Οργανωθείτε και μάθετε να ψωνίζετε ανάλογα με τις ποσότητες που καταναλώνετε και μην προσθέτετε διαρκώς νέα προϊόντα σπρώχνοντας στο ντουλάπι διαρκώς προς τα πίσω τα ήδη υπάρχοντα. Κάθε λίγες εβδομάδες, ελέγχετε τα ντουλάπια σας και τακτοποιείτε τα τρόφιμα σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης.

f

Mην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

3. Μη χρησιμοποιείτε τα ντουλάπια από τα οποία περνάνε σωλήνες καλοριφέρ ή δίπλα τους βρίσκεται η κουζίνα για να αποθηκεύετε τρόφιμα. Η θερμότητα δεν κάνει καλό στη συντήρησή τους. Επίσης, διαβάζετε επάνω στις συσκευασίες αν κάποιο προϊόν χρειάζεται ειδικό περιβάλλον. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λάθη.

Διαβάστε επίσης:

4. Αποφύγετε να αποθηκεύετε τρόφιμα στα ίδια ντουλάπια που βάζετε απορρυπαντικά, καθαριστικά και άλλα χημικά προϊόντα.

5. Υπάρχουν προϊόντα που δεν πρέπει να τα βλέπει καθόλου το φως, π.χ. το λάδι, γι’ αυτό φροντίστε να τα συντηρείτε σωστά. Ακόμα και τα πορτάκια με αμμοβολισμένο γυαλί μπορεί να επηρεάσουν τη συντήρηση ενός μπουκαλιού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μην Βάλετε Ποτέ στο Ψυγείο Αυτά τα Τρόφιμα

.

Το ψυγείο καλύτερα να μένει άδειο παρά να περιέχει αυτές τις 8 τροφές. Δείτε γιατί!

Κουζίνα: 6 Σημεία της που Είναι Γεμάτα Μικρόβια

.

Κάποια μικρόβια έχουν μάθει να κρύβονται καλά και στην κουζίνα! Μάθετε πού...

10 τρόποι να δείτε την κουζίνα σας με άλλα μάτια

.

Χρήσιμες συμβουλές και απλές ιδέες ανανέωσης σας αποκαλύπτουν πώς η κουζίνα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο ρόλο της.

Κάντε Οικονομία (και) στο Μαγείρεμα

.

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες όσον αφορά τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά μερικές από αυτές που μας κοστίζουν περισσότερο έχουν να κάνουν με το μαγείρεμα. Βάλτε την οικονομία και στην κουζίνα σας και κερδίστε!

Πώς να Καθαρίσετε τον Πάγο από την Κατάψυξη σε Χρόνο Μηδέν

.

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στην κατάψυξη και να καθαρίσετε το ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο; Εμείς σας έχουμε τη λύση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα φοβερό tip για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Creepy Sunday: Ποιος είναι ο Λόγος που όλα τα Ασανσέρ Σήμερα Έχουν το Κουμπί Stop;