5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

5 Βήματα για να οργανώσετε το φαρμακείο του σπιτιού

Το φαρμακείο πρέπει να είναι πρακτικό, δεν χρειάζεται λοιπόν κάτι ιδιαίτερο. Αρκεί ένα συρτάρι ή ένα απλό ντουλάπι που να κλείνουν με ασφάλεια – για να μην είναι προσβάσιμο στα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε πού βρίσκεται ο «γιατρός» του σπιτού σας κάθε φορά που τον έχετε ανάγκη.

1. Βρείτε θέση
Παρότι οι περισσότεροι διαλέγουμε το μπάνιο για να τοποθετήσουμε το φαρμακείο, πρέπει να σας ομολογήσουμε ότι δεν είναι η καταλληλότερη θέση εξαιτίας της υγρασίας, από την οποία πρέπει να προστατεύονται τα περισσότερα φάρμακα. Η καλύτερη πρόταση είναι μέσα στην ντουλάπα ενός υπνοδωματίου.

2. Πού θα βάλετε τι
Η απάντηση είναι όπου σας βολεύει. Πρακτικά, σας προτείνουμε να τα χωρίσετε ανάλογα με τα είδη, π.χ. χάπια/σιρόπια/αλοιφές ή να τα χωρίσετε ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείτε, δηλαδή παυσίπονα, βαμβάκι, τσιρότα από τη μία και πιο ειδικά φάρμακα από την άλλη (ή αντίστοιχα μπροστά–πίσω).

3. Κρατήστε σημειώσεις
Αν για οποιοδήποτε λόγο έχετε χάσει ή έχει καταστραφεί μια συσκευασία, χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό ή πλαστικό κουτάκι για να φυλάξετε το περιεχόμενο. Κρατάτε σημείωσεις σχετικές με τη λήψη του φαρμάκου σε ετικέτες που θα τις κολλήσετε επάνω στις συσκευασίες.

4. Ώρα για ξεκαθάρισμα
Μην αφήνετε τα πράγματα να μαζεύονται για χρόνια. Κάθε 5 μήνες αδειάζετε το φαρμακείο, ελέγχετε ημερομηνίες και ξαναφτιάξτε την τάξη αν τα έχετε μπερδέψει. Επίσης δείτε τι λείπει για να το αναπληρώσετε.

5. Ανακυκλώστε τα φάρμακα
Αν ανακαλύψετε φάρμακα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πλέον μπορείτε να τα προσφέρετε σε όσους δυσκολεύονται.
Τέλος, μην πετάτε τα ληγμένα φάρμακα στα σκουπίδια. Αν δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, ρωτήστε το φαρμακείο της γειτονιάς να σας κατευθύνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας Ένα Κουτί Πρώτων Βοηθειών για Παν Ενδεχόμενο!

.

Φτιάξτε μόνοι σας το καλύτερο κουτί πρώτων βοηθειών που θα αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα!

Έτσι θα Οργανώσετε Σωστά το Μπάνιο σας

.

Μικρές χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου και μερικές σκληρές αλήθειες για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας.

Αυτά που Πρέπει να Περιέχει ένα κουτί Έκτακτης Ανάγκης για να σας Σώσει τη Ζωή

.

Αν το σπίτι σας υποστεί κάποια καταστροφή πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε για να προστατέψετε εσάς και την οικογένεια σας; Δείτε τη λίστα με απλά αντικείμενα που σε δύσκολες περιστάσεις θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Προστατευτείτε από τους Κινδύνους του Σπιτιού

.

Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα κατοικίδια και φυσικά τους εαυτούς σας μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Απίστευτα Tips για Τέλεια Οργάνωση σε Κάθε Σημείο του Σπιτιού

.

Σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στην οργάνωση και την αποθήκευση, στα παράθυρα και στον φωτισμό του καθιστικού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τι κοινό έχουν ο Brad Pitt, ο Kanye West και ο Moby;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βόλτα στην όχι και τόσο μακρινή Αθήνα, Μέρος 3ο: Η δεκαετία του `70
More in LIVING +, PLUS +
Τι κοινό έχουν ο Brad Pitt, ο Kanye West και ο Moby;

Το μεγάλο κοινό σημείο τους δεν είναι ότι είναι διάσημοι, επιτυχημένοι, πολυεκατομμυριούχοι και βέροι Αμερικάνοι... αλλά ένας κοινός πόθος! Και...

Close