5 Βήματα για να Ανανεώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς Κόπο και Κόστος

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

5 Βήματα για να Ανανεώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς Κόπο και Κόστος

Δείτε έξυπνες ιδέες και τρικ διακόσμησης για την ανανέωση στο καθιστικό με μικρές παρεμβάσεις που θα δώσουν μεγάλα αποτελέσματα!

Πολλές φορές κοιτάμε το καθιστικό μας και νοιώθουμε ότι θέλουμε μια ανανέωση στον χώρο μας, χωρίς όμως να διαθέσουμε πολλά χρήματα, χρόνο και κόπο. Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που βρίσκεται στη λίστα των προτεραιοτήτων σας αυτή την εποχή, πάντα όμως υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, χωρίς να ναυαγήσετε τον προϋπολογισμό σας.

1. Αποφασίστε ποιο στιλ σας αρέσει Δείτε φωτογραφίες σπιτιών σε περιοδικά διακόσμησης, περιηγηθείτε στις κατηγορίες του www.spirossoulis.com και πάρτε ιδέες. Όμως μην το κάνετε αυτόματα. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι είναι αυτό που σας αρέσει σε κάθε στιλ διακόσμησης. Είναι το ύφος, τα υλικά, τα έπιπλα ή τα χρώματα; Έπειτα, βάλτε το στοιχείου που σας αρέσει στην δική σας διακόσμηση.

Βρείτε Έμπνευση για τη Διακόσμηση χωρίς να Κουραστείτε.

2. Χρώμα Δεν χρειάζεται να βάψετε όλο το δωμάτιο. Επιλέξτε έναν τοίχο ή μία εσοχή και αναδείξτε τα με χρώματα ή μοτίβα που θα δώσουν ενδιαφέρον μέσα στο χώρο. Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα που να ταιριάζει με τα έπιπλα που ήδη έχετε, και όταν λέμε ταιριάζει δεν εννοούμε να είναι το ίδιο χρώμα με τον καναπέ σας. Δημιουργείστε κομψές αντιθέσεις, όπως καφέ καναπές με μπλε-γκρι, κίτρινο, πράσινο ή γαλάζιο. Αν ο καναπές σας είναι γκρι, ταιριάξτε τον με ροζ, κίτρινο ή πράσινο.

thehomeissue_kathistikoananeosi01

Δείτε πόσο πολύ φωτίζει τον χώρο το κιτρίνο αν και βρίσκεται μόνο σε μερικά διακοσμητικά στοιχεία.

Βάψτε ένα κομμάτι τοίχου Σας έχει περισσέψει χρώμα ή δεν θέλετε να διαθέσετε χρήματα για ολόκληρο λίτρο χρώματος. Δείτε φανταστική ιδέα για καθιστικό με στιλ! Πάρτε χαρτοταινία και βάψτε μόνο ένα μέρος του τοίχου - όχι όλο.

Ο Σίγουρος Τρόπος για να Ταιριάξετε το Ιδανικό Χρώμα με τα Έπιπλά σας.

Βάψτε τον τοίχο ακανόνιστα – κάντε εύκολα σχήματα Πάρτε χαρτοταινία και κάντε ζιγκ-ζαγκ. Έπειτα βάψτε με ένα έντονο χρώμα την κάτω πλευρά. Δείτε πόσο ενδιαφέρον αποκτάει ο τοίχος με λίγο χρώμα και φαντασία. Τέλος, κάντε την ανατροπή βάφοντας ένα παλιό έπιπλο σε έντονο χρώμα.

thehomeissue_kathistikoananeosi03

Στο πάνω μέρος έχει παραμείνει ο λευκός τοίχος και στο κάτω μέρος δημιουργήθηκε ένα ζιγκ-ζαγκ με γκρι χρώμα. Το παλιό γραφείο βάφτηκε σε ροζ χρώμα. Πολύ γυναικείο και με άποψη! Ένας άντρας μπορεί να βάλει ένα γραφείο με inox και μαύρες λεπτομέρειες.

3. Η ταπετσαρία αντεπιτίθεται Οι ταπετσαρίες ίσως είναι η καλύτερη επιλογή, για εσάς που αγαπάτε τις ομαλές αντιθέσεις. Επιλέξτε μια ταπετσαρία που να δίνει στον χώρο έντονο χρώμα. Προσέξτε από κοντά να έχει λεπτομέρειες στο χρώμα του καναπέ-καθιστικού σας.
Ταπετσαρία στο 1/3 του τοίχου Μια κομψή (και οικονομική) ιδέα είναι να βάλετε ταπετσαρία στο 1/3 του τοίχου, στο κάτω μέρος του. Τολμήστε το με έντονο χρώμα.

thehomeissue_kathistikoananeosi06

Καθιστικό με ταπετσαρία σε έντονο σχεδιασμό. Στο τελείωμα της ταπετσαρίας υπάρχει λευκό πηχάκι.

thehomeissue_kathistikoananeosi07

Ταπετσαρία μόνο στο πάνω μέρος του τοίχου.

Extra tip για τολμηρούς Σας έχει περισσέψει ταπετσαρία ή θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας μόνο με ένα ρολό; Δείτε την παραπάνω ιδέα: Έχουν βάλει ταπετσαρία μόνο στο πάνω μέρος του τοίχου.

Κάντε τετράγωνα με ταπετσαρία Πάρτε ένα πηχάκι και κάντε σε ένα τοίχο τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα και βάλτε μέσα ταπετσαρία. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα βάλτε μια ταπετσαρία με θέμα ή αν είστε άντρες βάλτε ταπετσαρία με ρίγα. Συνδυάστε μια ωραία πολυθρόνα ή διακοσμητικά μαξιλαράκια Εικόνα 08 Καθιστικό που έχουν δημιουργηθεί τετράγωνες εσοχές με θεματική ταπετσαρία. Μπροστά έχει τοποθετηθεί μία γυάλινη κονσόλα και έχει συνδυαστεί με την πολυθρόνα και τα διακοσμητικά.

thehomeissue_kathistikoananeosi08

Σε αυτό το καθιστικό έχουν δημιουργηθεί τετράγωνες εσοχές με θεματική ταπετσαρία που χρωματικά έχει συνδυαστεί με την πολυθρόνα και τα διακοσμητικά.

Κάντε το τοίχο σας πουά! Πάρτε ταπετσαρία και κόψτε κύκλους διαμέτρου περίπου 50 εκ. ή όσο μικρά ή μεγάλα θέλετε εσείς. Ζητείστε από ένα μαγαζί να σας δώσει κανένα μισό ρολό που τους έχει περισσέψει, δεν θα χρειαστείτε παραπάνω!

thehomeissue_kathistikoananeosi09

Η ταπετσαρία έχει κοπεί σε κύκλους και έχει απλά κολληθεί.

4. Δώστε στη βιβλιοθήκη σας τον ρόλο που της αξίζει Η βιβλιοθήκη σας θέλει να ανανεώσει τον χώρο σας κι εσείς δεν την αφήνετε! Για παράδειγμα, δεν είναι πολύ άσχημη αυτή η εγκυκλοπαίδεια που έχετε από τη δεκαετία του '80; Δείτε σε μία τόσο απλή βιβλιοθήκη έχουν βάλει κίτρινο κάλυμμα στα βιβλία ώστε να δώσουν έμφαση και να ταιριάζει με την ταπετσαρία που υπάρχει στο χώρο. Αγοράστε κάλυμμα για βιβλία ή απλό χαρτί και κολλήστε το εξωτερικά σε βιβλία που δεν έχουν ενδιαφέρον για εσάς. Στιλ με τόσο απλό και οικονομικό τρόπο! Τοποθετήστε τα βιβλία σύμφωνα με τα χρώματα Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει δημιουργώντας ένα πρωτότυπο χρωματικό κολάζ. Σκεφτείτε τα βιβλία όχι σαν θέματα, αλλά σαν χρώματα με τα οποία θα φτιάξετε χρωματικές ενότητες, π.χ. κίτρινα βιβλία μαζί, γαλάζια βιβλία μαζί σε άλλο ράφι κλπ.

Ανανεώστε τη Βιβλιοθήκη σας με τον πιο Γρήγορο και Εύκολο Τρόπο.

thehomeissue_kathistikoananeosi012

Σε αυτήν τη βιβλιοθήκη τα βιβλία έχουν τοποθετηθεί χρωματικά.

4. Κάντε αλλαγή με φως Ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια διακοσμητική αλλαγή. Aντικαταστήστε τα παλιά σας φωτιστικά με μερικά νέα και οικονομικά. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορετική ατμόσφαιρα που θα σας δώσει ο νέος σας φωτισμός. Βάψτε το μεταλλικό φωτιστικό Πάρτε ένα μπογιά με έντονο χρώμα και βάψτε το εσωτερικό του. Θα το κάνετε με μία κίνηση ποπ! Βάλτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό στη θέση της επιτραπέζιας λάμπας σας Θα αλλάξει τελείως η γωνιά καθώς το φωτιστικό έχει ύψος και θα γεμίσει εκείνη τη πλευρά του καθιστικού σας.

Bonus Tip Προτιμήστε ένα και καλό διακοσμητικό παρά λίγα και πολλά που θα χαθούν στον χώρο και δεν θα κάνουν σαφές το στιλ και το προσωπικό σας γούστο. Δηλαδή, καλύτερα ένας μεγάλος πίνακας 1,50 Χ 1,50, παρά πολλά μικρά κάδρα και διακοσμητικά που θα χαθούν μέσα στην υπόλοιπη διακόσμηση. Σιγά σιγά μετά θα βρείτε και το χρόνο και το χρήμα να συλλέξετε όμορφα αντικείμενα με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Oικονομικές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σαλόνι σας με το Τίποτε!

.

Δείτε ποιες οικονομικές αλλαγές μπορείτε να κάνετε στο σαλόνι σας για να το ανανεώσετε χωρίς να ξοδέψετε σχεδόν τίποτε.

Καθιστικό: 4 Εναλλακτικοί Τρόποι για να Συνδυάσετε τις Ταπετσαρίες με… τους Τοίχους

.

Απογειώστε διακοσμητικά το καθιστικό σας με τις πιο όμορφες ταπετσαρίες.

Οικονομικές Ιδέες για Ένα Στιλάτο Καθιστικό

.

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι για να φτιάξετε το πιο στιλάτο καθιστικό.

Καθιστικό: Πώς να Διακοσμήσετε το πιο Σημαντικό Στοιχείο του

.

Πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε γύρω από το κυριότερο έπιπλο στο καθιστικό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Εξαφανίστε Εύκολα τους Λεκέδες από Παγωτό!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φέρτε την Έμπνευση Πίσω στη Ζωή σας Αλλάζοντας Μόνο Διακόσμηση!