5 Βασικοί Κανόνες για Επιτυχημένη Διακόσμηση

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

5 Βασικοί Κανόνες για Επιτυχημένη Διακόσμηση

Χωρίς ένα βασικό στοιχείο στη διακόσμηση ενός δωματίου, το βλέμμα αποσπάται και έτσι αποδυναμώνεται όλο το σύνολο. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για το ποια είναι τα σημεία που μπορείτε να κάνετε focus και επικεντρωθείτε επάνω τους. Θα σας το ανταποδώσουν!

1. Ενα λάθος το οποίο επαναλαμβάνεται συχνά στη διακόσμηση είναι ότι δεν υπάρχει ένα κεντρικό σημείο. Το σημείο που θα επιλέξετε μέσα στο χώρο να αναδείξετε είναι εκείνο που θα προσδώδει χαρακτήρα σε όλο το δωμάτιο. Μη θεωρείτε ότι πρέπει να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό. Ακόμα και κάτι μικρό μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. 

2. Αξιοποιήστε τα έπιπλα υπέρ της εικόνας του χώρου. Τα δωμάτια ανάλογα με τη χρήση τους έχουν κομμάτια στην επίπλωσή τους με βασικό ρόλο, για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρα δεν γίνεται να αφαιρέσετε το κρεβάτι ούτε να αποδυναμώσετε το ρόλο του. Είναι το πρώτο και κύριο κομμάτι που κοιτάζει κάποιος μέσα στο δωμάτιο. Στο καθιστικό μπορείτε να παίξετε με τον καναπέ ή κάποιες άλλες μονάδες καθισμάτων, ωστόσο η κεντρική ιδέα του χώρου περιστρέφεται γύρω από τη διαχείριση ενός κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος εξυπηρετεί τόσο τις προσωπικές ανάγκες όσο και τις κοινωνικές σας συναναστροφές.

thehomeisssue_M_s_focus

Μέσα στο καθιστικό, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον κοινωνικό χαρακτήρα των επίπλων, τραβήξτε το βλέμμα σε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση.

3. Δημιουργήστε ένα θέμα. Ένα στοιχείο που βοηθάει είναι να επιλέξετε θεματική διακόσμηση. Όμως αυτό δεν υλοποιείται απλώς επειδή τοποθετήσατε ένα χαρακτηριστικό στοιχείο στον τοίχο, π.χ. μια σύνθεση από κεραμικά πουλιά, αλλά όταν πολλές λεπτομέρειες συνδυάζονται γύρω από ένα θέμα. Έτσι, αν χρησιμοποιήσετε κι άλλα διακοσμητικά, υφάσματα με μοτίβα και χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, τότε θα έχετε δημιουργήσει μια θεματική διακόσμηση.

4. Αναδείξτε τα «φυσικά» χαρακτηριστικά του χώρου σας. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία είναι εντυπωσιακά από μόνα τους, για παράδειγμα το τζάκι, ένα όμορφο παράθυρο, ένας τοίχος με ενδιαφέρουσα επένδυση. Εστιάστε επάνω τους και αναδείξτε τα ως τους αδιαπραγμάτευτους πρωταγωνιστές.

Μόλις καθορίσετε ποιo σημείο τραβάει τη προσοχή μέσα στο δωμάτιο, δείτε με ποιους τρόπους θα το κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό. Για παράδειγμα, τοποθετήστε σε εκείνο το σημείο ένα μεγάλο αντικείμενο ή κρεμάστε στον τοίχο ένα μεγάλο έργο τέχνης, ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό.

the homeissue_focus_M2

Το χρώμα θα σας βοηθήσει να προβάλλετε ένα αδικημένο σημείο του χώρου σας.

Διαβάστε επίσης:

5.  Το χρώμα στο επίκεντρο. Το χρώμα μεταμορφώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ένα χώρο, ενώ σας βοηθάει να εστιάσετε το βλέμμα σε ένα σημείο με τον πιο εύκολο τρόπο. Έτσι, για παράδειγμα, είτε αποφασίσετε να βάψετε έναν τοίχο σε έντονο χρώμα είτε εφαρμόσετε κάποια τεχνοτροπία σε όλο το δωμάτιο είτε ζωγραφίσετε ένα σημείο της επιλογής σας, οδηγείτε το βλέμμα να επικεντρωθεί επάνω του. Δεν πρέπει όμως να το απομονώσετε από τα υπόλοιπα στοιχεία, διάφορες λεπτομέρειες με το ίδιο χρώμα πρέπει να υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο, π.χ. επάνω στο χαλί.

Τέλος, με το χρώμα μπορείτε να οριοθετήσετε ένα χώρο, π.χ. στο καθιστικό αν θέλετε να διαχωρίστε μια γωνιά για διάβασμα, συζήτηση ή παιχνίδι. Και εδώ το χρώμα πρέπει να βρίσκεται και σε άλλες λεπτομέρειες ώστε να δημιουργείται ένα σύνολο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Διακοσμητικές Ιδέες για Σούπερ Καλοκαιρινά Υπνοδωμάτια!

.

Βάλτε το καλοκαίρι στο αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού!

Πώς να Φέρετε τη (Διακοσμητική) Χαβάη Μέσα στο Σπίτι σας

.

Φέρτε τη Χαβάη στο σπίτι σας επιλέγοντας την κατάλληλη (και πολύ χρωματιστή) διακόσμηση.

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Β’)

.

Αυτά τα 16 ρίσκα θα κάνουν το 2016 μια πιο όμορφη χρονιά για το σπίτι σας!

Οι Μεγαλύτερες Τάσεις Διακόσμησης σε Όλο τον Κόσμο Αυτή τη Στιγμή

.

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα τρεντς διακόσμησης σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτοσχέδια Κρεμάστρα για Ζώνες!