5 τρόποι για να διαχειριστείτε την αρνητική κριτική

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

5 τρόποι για να διαχειριστείτε την αρνητική κριτική

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου...

Κανείς δεν είναι τόσο τέλειος στα πάντα ώστε να κάνει ό,τι αναλαμβάνει φανταστικά. Οτιδήποτε κι αν έχεις επιλέξει να κάνεις στη ζωή σου, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά, θα έρθουν στιγμές που η κριτική η οποία θα εισπράξεις από τους γύρω σου δεν θα είναι και η καλύτερη. Δεν είναι ευχάριστο και σίγουρα σε κανέναν μας δεν αρέσει όταν μας επισημαίνουν τα στραβά και τις αδυναμίες μας. Μήπως όμως αν προσπαθήσεις να δεις  αλλιώς την κριτική  καταφέρεις τελικά να νιώσεις μέσα από αυτήν περισσότερο δυνατή αντί να αισθανθείς απόρριψη; Aυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να βγεις πιο παραγωγική από αυτή τη διαδικασία.

5 Εκφράσεις που Αποκαλύπτουν Αλήθειες για την Καρδιά!

1. Μάθε να ξεχωρίζεις τις προθέσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσεις είναι αν η κριτική είναι καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Από αυτή τη διαδικασία θα καταλάβεις αν η κριτική μπορεί να χρησιμεύσει ως συμβουλή ή απλά αν πρόκειται για ζήλια και εμπάθεια, οπότε δεν χρειάζεται να δώσεις σημασία.

2. Κανείς δεν είναι τέλειος. Σε περίπτωση που κάτι έχεις κάνει λάθος, μπορείς απλά να το παραδεχτείς. Κυρίως στον εαυτό σου και στη συνέχεια στους άλλους.

9 Πράγματα που Κάνουν οι Πετυχημένοι Άνθρωποι Μετά τη Δουλειά.

3. Αξιολόγησε τον άνθρωπο που σου κάνει κριτική. Είναι κάποιος που σε νοιάζει η γνώμη του, τον εκτιμάς, τον αγαπάς ή είναι κάποιος ξένος που στην πραγματικότητα δε σε ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη του για εσένα και τις πράξεις σου;

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο www.allyou.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόρριψη: Ξεπεράστε τους Φόβους σας και Αντιμετωπίστε την!

.

Δείτε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε συναισθηματικά και να διαχειριστείτε όσο πιο καλά μπορείτε το γεγονός ότι σας απορρίψανε.

Έτσι θα Αντιμετωπίσετε την Κακή Διάθεση σε 15′

.

Σε 15 λεπτά μπορείτε να απαλλαγείτε από την κακή σας διάθεση.

Kλείνετε τα 30; Όλα Αυτά για τα Οποία δεν θα σας Καίγεται πλέον Καρφί!

.

Δείτε όλα όσα δεν σας ενδιαφέρουν πια από τη στιγμή που θα κλείσετε τα 30.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πεσμένη διάθεση; Δοκιμάστε αυτές τις 10 σούπερ τροφές για να νιώσετε καλύτερα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Tips για να σταματήσετε τη νυχτερινή υπερφαγία