5 Tips από ένα Διάσημο Εστιατόριο για να Βελτιώσετε την Κουζίνα σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

5 Tips από ένα Διάσημο Εστιατόριο για να Βελτιώσετε την Κουζίνα σας

To DOC είναι ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα εστιατόρια στο Portland των Ηνωμένων Πολιτειών. Καταφέραμε και τρυπώσαμε στην κουζίνα του εστιατορίου για να σας μεταφέρουμε 5 tips που θα κάνουν τη δική σας κουζίνα άξια για σεφ παγκοσμίου κλάσης.

Πίνακας σημειώσεων Τι κι αν μιλάμε για ένα από τα πιο μεγάλα και καλά οργανωμένα εστιατόρια της Αμερικής, τα tips οργάνωσης είναι παρόμοια με αυτά που πρέπει να ακολουθείτε και στη δική σας κουζίνα, μόνο που εφαρμόζονται πιο σχολαστικά. Ένας μεγάλος πίνακας υπάρχει σε έναν από τους τοίχους της κουζίνας όπου κρεμιούνται σημειώσεις, προγράμματα, και συνταγές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας για να σημειώνετε πράγματα που θέλετε να θυμάστε, συνταγές, λίστες για το σούπερ μάρκετ ή tips που ακούτε ή διαβάζετε και θέλετε να δοκιμάσετε. Βάλτε στην άκρη ένα μισάωρο για να τα αρχειοθετείτε κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε να μην τα χάνετε.

Μελετήστε τον τρόπο που κινείστε στην κουζίνα Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε πράγματα στην κουζίνα σας μελετήστε τον τρόπο που σας βολεύει να κινείστε. Με αυτό σαν κριτήριο βάλτε σε διάφορα σημεία τα ποτήρια, τα πιάτα, τα υλικά και τα μπαχαρικά ώστε να τα φτάνετε εύκολα και να μην χάνετε χρόνο και ενέργεια σε άσκοπα πέρα δώθε. Αν η κουζίνα σας είναι ήδη έτοιμη, δείτε τι σας βολεύει και τι όχι και αλλάξτε τη διαρρύθμιση ώστε να φέρετε την κουζίνα σας στα μέτρα σας. Όπως θα παρατηρήσετε στο εστιατόριο, τα μπαχαρικά, τα πιάτα και τα τηγάνια έχουν μπει αριστερά του φούρνου, ενώ τα λάδια, το αλάτι και τα διάφορα υλικά. Έτσι ο σεφ διευκολύνεται και ξέρει πώς να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία στον χώρο του.

Διαμορφώστε την κουζίνα σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε εμε ευκολία να κινήστε σε αυτήν και να μαγειρεύετε έχοντας όλα τα απαραίτητα υλικά στα σωστά σημεία

Διαμορφώστε την κουζίνα σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε με ευκολία να κινήστε σε αυτήν και να μαγειρεύετε έχοντας όλα τα απαραίτητα υλικά στα σωστά σημεία.

Σωστός εξαερισμός Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Ειδικά αν τα ντουλάπια σας είναι σε κοινή θέα χωρίς πόρτες αλλά μόνο με ράφια θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε καλό εξαερισμό. Φροντίστε να αερίζετε συχνά την κουζίνα και αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα του απορροφητήρα σας.

Διαβάστε επίσης:

Οργανώστε σωστά τον πάγκο σας Η οργάνωση είναι το παν σε μια κουζίνα για να μην καταντάει πεδίο μάχης κάθε φορά που μαγειρεύετε. Βάλτε τα μίξερ κοντά σε πρίζες, τοποθετήστε τα μαχαίρια κοντά στον πάγκο κοπής και φροντίστε να βάζετε τάξη κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα για να μην συσσωρεύονται πράγματα πάνω στους πάγκους. Μπορεί να σας φαίνεται ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα, αλλά θα εκπλαγείτε πόσα τέτοια «παραστρατήματα» θα παρατηρήσετε στη δική σας κουζίνα αν ασχοληθείτε.

Φροντίστε για τον σωστό εξαερισμό της κουζίνας και οργανώστε τα πάντα με τάξη ώστε να έχετε μια κουζίνα που σας εμπνέει να μαγειρέψετε σε αυτήν

Φροντίστε για τον σωστό εξαερισμό της κουζίνας και οργανώστε τα πάντα με τάξη ώστε να έχετε μια κουζίνα που να σας εμπνέει να μαγειρέψετε σε αυτήν.

Συνδυάστε μέταλλο με ξύλο Παρόλο που οι περισσότερες κουζίνες εστιατορίων έχουν ανοξείδωτους πάγκους για να καθαρίζονται εύκολα και γρήγορα, το εστιατόριο DOC έχει ξύλινους πάγκους για να φαίνεται ο χώρος πιο ζεστός και σπιτικός. Έτσι, οι σεφ νιώθουν σαν να μαγειρεύουν στην κουζίνα του σπιτιού τους, κάτι που τους ηρεμεί υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια της μαγειρικής. Μπορείτε λοιπόν και εσείς να χρησιμοποιήσετε ξύλινους πάγκους και ντουλάπια για πιο οικείο αποτέλεσμα και να τους διακοσμήσετε με μεταλλικές λεπτομέρειες. Βάλτε στα ντουλάπια σας μεταλλικά χερούλια και διακοσμήστε με χρυσά φωτιστικά για μια δόσης πολυτέλειας και καλού φενγκ σούι.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε μια Κουζίνα Ασφαλή για Παιδιά

.

Η κουζίνα συνήθως αποτελεί απαγορευμένο χώρο για τα παιδιά λόγω των πολλών κινδύνων που κρύβει. Φτιάξτε κουζίνα φιλική προς τα παιδιά με μερικά απλά tips.

8 Αντικείμενα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Βάλετε στη Λίστα Γάμου σας

.

Είτε το έχετε βάλει σκοπό να ανεβείτε σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας είτε απλά θέλετε να μάθετε ποια είναι τα κουζινικά αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στη λίστα γάμου σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας τα πούμε.

5 Λάθη που Όλοι Κάνουν Όταν Μαγειρεύουν Μακαρόνια

.

Αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να πάρετε Master στα μακαρόνια. Δείτε τα!

6 Μαγειρικές Συνήθειες που Πρέπει να Κόψετε Σήμερα Κιόλας!

.

Δείτε ποιες μαγειρικές συνήθειες πρέπει να κοπούν επειγόντως αν θέλετε να φτάσετε τις δημιουργίες σας στο επόμενο επίπεδο.

Αυτός Είναι ο Λόγος που Πρέπει να Αντικαταστήσετε τις Πετσέτες Κουζίνας!

.

Αν οι πετσέτες κουζίνας που έχετε είναι... πολυκαιρισμένες, τότε αλλάξτε τις το συντομότερο δυνατό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Έξυπνοι και Εύκολοι Τρόποι για να Εντάξετε τα Παστέλ στη Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Τρόποι να Διαπιστώσετε αν... Μισείτε τη Δουλειά σας