5 Λύσεις για Οικολογία και Οικονομία

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

5 Λύσεις για Οικολογία και Οικονομία

Αν θέλετε εκτός από τη φύση, να ευδοκιμήσει και το περιβάλλον του πορτοφολιού σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Αντικαταστήστε τις  κλασικές λάμπες πυράκτωσης με νέας τεχνολογίας λάμπες LED οι οποίες συνδυάζουν καλύτερο φωτισμό αλλά και οικονομία. Δεν έχει σημασία εάν οι εγκαταστάσεις του σπιτιού είναι παλιές – υπάρχουν πλέον λάμπες νέας τεχνολογίας για κάθε διαφορετική περίπτωση. Και εάν αναρωτηθούμε ποιά από τις προσφερόμενες λύσεις είναι η καλύτερη, να πούμε ότι οι λαμπτήρες τύπου LED και οι λαμπτήρες φθορισμού μικρού μεγέθους θεωρούνται ως οι πιο οικονομικοί, που συνδυάζουν παράλληλα και την καλύτερη απόδοση.

2. Εκμεταλλευτείτε σωστά το φως της ημέρας
 Σε όλους μας θα έχει συμβεί κάποια στιγμή να είναι καταμεσήμερο και να έχουμε το φως του γραφείου αναμμένο γιατί απλά, δε βλέπουμε καλά. Τι μπορούμε να κάνουμε;

  • Τοποθετούμε το γραφείο κοντά στο παράθυρο.
  • Ανοίγουμε τις κουρτίνες – ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιούμε στόρια που επιτρέπουν καλύτερα στο εξωτερικό φως να εισέλθει στο σπίτι.
  • Βάφουμε τους χώρους του σπιτιού  (ιδιαίτερα αυτούς στους οποίους ο καλός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο) σε ανοιχτά χρώματα τα οποία και πολλαπλασιάζουν το φωτισμό.

3. Χρησιμοποιείστε τοπικό φωτισμό όπου αυτός επαρκεί Όταν πχ. θέλουμε να γράψουμε το βράδυ στο γραφείο δεν χρειάζεται να είναι όλα τα φώτα του δωματίου αναμμένα. Το πορτατίφ του γραφείου φωτίζει μια χαρά τον χώρο που μας ενδιαφέρει και είναι σαφώς οικονομικότερο.

4. Χρησιμοποιείστε κάθε φορά μόνο τα φώτα του σπιτιού που χρειάζεστε Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο η οικογένεια να κάθεται σ' ένα συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού και να υπάρχουν ταυτόχρονα φώτα που καίνε άσκοπα σε άλλα σημεία μέσα στο σπίτι. Ένας πρακτικός τρόπος λοιπόν για ν' αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά αυτήν την αμέλεια είναι να συνηθίσετε η τελευταία κίνηση που θα κάνετε όταν βγαίνετε από έναν χώρο να είναι να σβήνετε το φως.

5. Αντικαταστήστε τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού με νέου τύπου λάμπες που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν νυχτώνει Είναι απόλυτα κατανοητό ότι για λόγους ασφαλείας – ιδιαίτερα όταν το σπίτι βρίσκεται σε ένα κάπως απομονωμένο σημείο, πρέπει να ανάβουμε το βράδυ κάποιο εξωτερικό φως. Επειδή, όμως, πολύ συχνά συμβαίνει να το ξεχνάμε αναμμένο για ώρες μετά – ακόμη κι όταν ο ήλιος βρίσκεται πλέον στο ζενίθ του, μπορούμε να εγκαταστήσουμε λάμπες νέου τύπου, που ενεργοποιούνται όταν πέσει ο ήλιος και κλείνουν όταν ξημερώσει. Μία επίσης πολύ χρήσιμη επιλογή -εφόσον δε μας ενδιαφέρει να έχουμε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας εξωτερικό φωτισμό, είναι να τοποθετήσουμε στην είσοδο του σπιτιού ή σε όποιο άλλο σημείο κρίνουμε απαραίτητο λάμπες με αισθητήρα κίνησης. Οι λάμπες αυτές ενεργοποιούνται μόνο κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει σε συγκεκριμένη απόσταση από αυτές κι έτσι δεν είναι αναμμένες συνέχεια, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

.

5+1 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία ενώ χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό.

Ένα Σπιτικό Καθαριστικό για Πεντακάθαρα Τζάμια στο Λεπτό!

.

Κάντε τα θολά τζάμια παρελθόν με ένα απόλυτα μη τοξικό και σούπερ αποτελεσματικό υγρό καθαρισμού.

Δημιουργήστε μια 100% Φυσική Κρέμα για Βελούδινα Χέρια

.

Η καλύτερη κρέμα χεριών στην αγορά... κρύβεται στα ντουλάπια του σπιτιού σας και είναι σούπερ οικονομική!

12 Απλά Tips για Οικολογία και Οικονομία Μέσα στο Σπίτι

.

Υιοθετήστε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής με αυτά τα 12 tips.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώματα για τη ζέστη και το κρύο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε Ποια Είναι η Νέα Hi-tech Ταπετσαρία