4 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε το Σπίτι σας με Μηδέν Άγχος και Κούραση

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

4 Τρόποι για να Τακτοποιήσετε το Σπίτι σας με Μηδέν Άγχος και Κούραση

Τι το διαφορετικό έχουν στο καθάρισμα και στο πώς βάζουν σε τάξη το σπίτι τους οι γιαπωνέζες νοικοκυρές - γνωστές για την ηρεμία και την αποτελεσματικότητά τους; Τα προλαβαίνουν όλα χωρίς άγχος - με λίγα λόγια είναι ζεν. Αν έχετε βαρεθεί τον τρόπο που τακτοποιείτε το σπίτι σας (και ποιος δεν έχει βαρεθεί) κάντε το με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο που σας προτείνουμε.

Ξεκινήστε τακτοποιώντας κάτι μικρό Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τακτοποιώντας την ντουλάπα με τα ρούχα σας ή τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας. Ξεκινήστε τακτοποιώντας κάτι πιο μικρό για το οποίο δεν χρειάζεστε σκέψη όπως είναι τα τάπερ ή τα καλλυντικά σας. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα χαλαρώνοντας και πίνοντας ταυτόχρονα το καφεδάκι σας (ή ένα σάκε, παραδοσιακό γιαπωνέζικο ποτό για να μπείτε και στο κλίμα).

Πετάξτε ένα πράγμα κάθε φορά που καθαρίζετε Είναι πολύ σημαντικό να πετάτε έστω και ένα πράγμα κάθε φορά που καθαρίζετε και τακτοποιείτε το σπίτι σας. Ιδανικά θα πρέπει να ξεφορτώνεστε πολλά πράγματα κάθε φορά που βάζετε σε τάξη το σπίτι σας αλλά ακόμα κι ένα φτάνει για αρχή. Καλό είναι να θυμάστε ότι αποθηκεύοντας απλά τα πάντα κάπου δεν λύνεται το θέμα της τάξης. Απλά το μεταθέτετε στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Τακτοποιήστε κατά είδος και όχι κατά χώρο Η ιδέα είναι να τακτοποιείτε σύμφωνα με το είδος των αντικειμένων και όχι το δωμάτιο. Για παράδειγμα, καλό είναι να μαζεύετε τα ρούχα σας σε όποιο δωμάτιο κι αν είναι αυτά πεταμένα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσετε από όλους τους χώρους και να τακτοποιήσετε ό,τι έχει σχέση με ρούχα. Έτσι θα έχετε μια πλήρη εικόνα του τι έχετε κάνει αλλά και του τι πρέπει ακόμη να κάνετε.

Κατανοήστε γιατί πρέπει να αφήνετε τα πράγματα να φύγουν Οι Γιαπωνέζες, λόγω της φημισμένης έλλειψης χώρου που υπάρχει στην Ιαπωνία, κατανοούν πως με το να έχουν σωρούς από πράγματα δεν μπορούν να δώσουν την προσοχή που αξίζει σε αυτά που πραγματικά αγαπούν και έχουν αξία. Μαθαίνοντας να αφήνετε πράγματα να φύγουν από το σπίτι σας αρχίζετε να καταλαβαίνετε ποιος είναι ο σκοπός του καθενός από αυτά και αν αξίζει να το κρατήσετε ή να το δώσετε κάπου αλλού. Καταλαβαίνοντας τη σχέση σας με το κάθε αντικείμενο θα μπορείτε να αποφασίσετε τι πρέπει να μείνει μαζί σας και τι όχι.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανώδυνοι Τρόποι για να Κάνετε το Καθάρισμα σας Παιχνιδάκι

.

Με τη σωστή οργάνωση οι δουλειές του σπιτιού γίνονται πιο εύκολες. Μάθετε πώς να γλιτώσετε χρόνο και κόπο ακολουθώντας ανώδυνους τρόπους για το καθάρισμα.

Μικρά Μυστικά Οργάνωσης που θα Διευκολύνουν την Καθημερινότητά σας!

.

Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά οργάνωσης που πρέπει να ξέρετε.

4 Πράγματα που Αρνείστε να Αλλάξετε στο Σπίτι σας Γιατί Είναι Μπελάς

.

Δείτε ποια είναι τα προβλήματα για τα οποία συχνά λέτε ψέμματα στον εαυτό σας για να μην τα αλλάξετε, και πώς να τα λύσετε.

Ιδέες για να Βάλετε Σήμερα σε Τάξη Παπούτσια και Αξεσουάρ!

.

Αν έχετε πολλά αξεσουάρ και χρειάζεστε 2-3 ντουλάπες για να τα βολέψετε, τότε μάλλον είστε στο σωστό άρθρο.

7 Πολύ Χρήσιμες Συνήθειες των Οργανωτικών Ανθρώπων

.

Έτσι θα οργανώσετε μια για πάντα το σπίτι σας -και τη ζωή σας- με 7 πολύ απλές συνήθειες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Στιγμές που Ευχηθήκατε να Μιλούσε Λιγότερο το Παιδί σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τέρμα η Σόδα ..το Ακτινίδιο Είναι η Λύση για το Φούσκωμα