4 Στόχοι που Πρέπει να Βάλετε τη Νέα Χρονιά για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Κατηγορίες: ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

4 Στόχοι που Πρέπει να Βάλετε τη Νέα Χρονιά για να Εξοικονομήσετε Χρήματα

Με το που μπαίνει η νέα χρονιά όλοι είμαστε έτοιμοι για μερικές αλλαγές στη ζωή μας. Κάθε χρόνο λέμε, «Φέτος θα αποταμιεύσω περισσότερα για να ζω με λιγότερο άγχος» ή «Φέτος θα κάνω οικονομία για να μπορέσω να πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό».

Πόσες φορές, όμως, τέτοιοι στόχοι γίνονται πραγματικότητα; Τις περισσσότερες φορές ξεχνιούνται με το που μπαίνει ο Φεβρουάριος και καταλήγουμε να αφηνόμαστε στη μοίρα μας μέχρι την επόμενη Πρωτοχρονιά όπου ξαναβάζουμε τους ίδιους στόχους. Εμείς σας δίνουμε μερικά απλά βηματάκια που θα σας δώσουν το έναυσμα να ξεκινήσετε.

Αποταμιεύστε οποιοδήποτε απρόβλεπτο έσοδο Όταν σας έρθει κάποιο έσοδο που δεν περιμένατε και είναι εκτός του μηνιαίου μισθού σας, αποταμιεύστε το. Ένα bonus, ένα δώρο ή χρήματα από κάποια έξτρα δουλειά μπορεί κάποια στιγμή να σας φανούν πολύ χρήσιμα. Ακολουθήστε τον κανόνα των «τρίτων» για να τα αξιοποιήσετε όπως πρέπει: Το 1/3 θα πάει σε κάποια ανάγκη που έχετε, το άλλο 1/3 για προσωπική σας χρήση και το υπόλοιπο 1/3 θα το φυλάξετε για το μέλλον. Βάλτε κατευθείαν το τρίτο μέρος σε έναν κουμπαρά που δεν ανοίγει (αλλά θέλει σπάσιμο για να βγάλετε τα χρήματα από το εσωτερικό του). Με αυτόν τον κανόνα δε θα νιώσετε καμία καταπίεση γιατί και θα αποταμιεύσετε και θα χρησιμοποιήσετε μέρος των χρημάτων για να τα ευχαριστηθείτε άμεσα.

Μην μπείτε στον πειρασμό να σπάσετε τον κουμπαρά σας πριν τελειώσει η χρονιά.

Μην μπείτε στον πειρασμό να σπάσετε τον κουμπαρά σας πριν τελειώσει η χρονιά.

Κάντε έναν μικρό προϋπολογισμό Μπορεί να λοξοκοιτάμε τους 300 της Βουλής που δεν μπορούν να κάνουν έναν καλό προϋπολογισμό για τη χώρα αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω όταν πρόκειται να βγάλουμε το δικό μας προϋπολογισμό. Δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουμε έξω. Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας τα πάγια έξοδά σας για έναν μήνα. Συμπεριλάβετε το δάνειο του σπιτιού σας (αν έχετε), τους λογαριασμούς αλλά και το φαγητό που τρώτε έξω (στο περίπου). Πολλαπλασιάστε το ποσό που προκύπτει επί 3 και θα έχετε τον προϋπολογισμό σας για 3 μήνες. Αυτά είναι τα χρήματα (όσο τρομακτικό κι αν σας φαίνεται) που πρέπει να έχετε ανά πάσα στιγμή στην άκρη. Έτσι, θα μπορείτε να καλύψετε ό,τι προκύψει (ένα σκασμένο λάστιχο αυτοκινήτου, ένας σπασμένος θερμοσίφωνας, ένα χαλασμένο πλυντήριο και πολλά άλλα απρόοπτα). Μην ανησυχείτε πως αυτά τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά. Να θυμάστε ότι είναι εκεί για μικροανάγκες που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά σας.

thehomeissue_xrimata02

Ένας καλός προϋπολογισμός θα σας βοηθήσει πολύ όσο και αν σας φαίνεται αστείο κάτι τέτοιο. Αφιερώστε 3 και 4 μέρες κάθε μήνα αν χρειαστεί για να τον κάνετε σωστά.

Ακυρώστε την κάρτα για το ATM Mπορεί να έχει κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη αλλά η αλήθεια είναι πως την έχει διευκολύνει υπερβολικά, σε σημείο, τις περισσότερες φορές, να μην το σκέφτεστε καν πριν κάνετε μία ανάληψη. Κάντε μία επιστροφή στο παρελθόν και αρχίστε να μπαίνετε ξανά στην τράπεζα. Κάντε μια πρόβλεψη για την εβδομάδα και προσπαθήστε να την περάσετε με αυτά τα χρήματα. Επισκεφτείτε ξανά την τράπεζα την επόμενη εβδομάδα. Έτσι θα καταφέρετε να κινηθείτε σε λογικά πλαίσια και θα πετύχετε έστω και μία μικρή αποταμίευση.

Βάλτε και τον εαυτό σας στη λίστα με τους οφειλέτες Κάθε μήνα έχετε κάποιους λογαριασμούς τους οποίους πληρώνετε βρέξει-χιονίσει. Βάλτε και τον εαυτό σας μέσα σε αυτούς τους λογαριασμούς. Προσποιηθείτε πως χρωστάτε και στον εαυτό σας χρήματα και πως πρέπει να του δίνετε τουλάχιστον το 6% του μισθού σας. Έτσι, όπως δεν ξεχνάτε να πληρώνετε το δάνειο του σπιτιού σας κάθε μήνα, δε θα ξεχνάτε να πληρώνετε και το «δάνειο» προς τον εαυτό σας εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο όλο και περισσότερα χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές οι Συσκευές στο Σπίτι Καίνε το Περισσότερο Ρεύμα

.

Υπάρχουν μερικές συσκευές που δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το τη Νέα Σεζόν με Ελάχιστα Χρήματα

.

Αυτές είναι οι πιο οικονομικές και έξυπνες ιδέες διακόσμησης για το υπνοδωμάτιό σας.

Οι πιο Έξυπνοι Τρόποι για να Βάλετε Χρήματα στην Άκρη το 2021!

.

Να τι πρέπει να κάνετε για να βάλετε χρήματα στην άκρη.

Φενγκ Σούι: 12 Σπιτικά Tips για να Αλλάξει η Τύχη σας και να Αποκτήσετε Χρήματα

.

Το φενγκ σούι εδώ και χιλιάδες χρόνια υποστηρίζει πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του. Δοκιμάστε το, τι έχετε να χάσετε;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Tips για να Αποθηκεύσετε Σωστά τα Στολίδια και τα Λαμπάκια των Χριστουγέννων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με το Τελευταίο Μελομακάρονο
More in ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
8 Tips για να Αποθηκεύσετε Σωστά τα Στολίδια και τα Λαμπάκια των Χριστουγέννων

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποθηκεύσετε σωστά τα φωτάκια και τα στολίδια των Χριστουγέννων.

Close