4 Σημάδια ότι Πρέπει να Αλλάξετε Διακοσμητή

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

4 Σημάδια ότι Πρέπει να Αλλάξετε Διακοσμητή

Θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας και είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάτι τέτοιο; Τότε σίγουρα δεν έχετε κάποιον συγκεκριμένο διακοσμητή στο μυαλό σας.

Πριν καταλήξετε σε κάποιον είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία μικρή έρευνα η οποία μπορεί να σας κοστίσει σε χρόνο αλλά θα σας γλιτώσει σε χρήμα και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία αν δε διαλέξετε έναν καλό διακοσμητή. Δείτε τα 4 βασικά σημάδια που θα σας πουν ότι ο διακοσμητής που επιλέξατε δεν είναι ο κατάλληλος για εσάς.

Σας λέει ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται Μπορεί κάποια πράγματα να είναι αδύνατα σε αυτή τη ζωή αλλά στη διακόσμηση τα πάντα επιτρέπονται και είναι εφικτά. Αν μάλιστα έχετε δει κάτι σε κάποιο σπίτι και ο διακοσμητής σας σας λέει πως αυτό δεν είναι εφικτό τότε καλό θα είναι να αλλάξετε διακοσμητή. Εφόσον το έχετε δει κάπου αλλού τότε σίγουρα γίνεται.

thehomeissue_diakosmitis01

Κάντε καλή μελέτη πριν επιλέξετε τον άνθρωπο που θα σας διακοσμήσει το σπίτι. Μπορεί να χάσετε λίγο χρόνο αλλά θα γλιτώσετε πολλά περισσότερα στην πορεία.

Είναι ο πιο φτηνός διακοσμητής που μπορέσατε να βρείτε Όταν προσλαμβάνετε έναν διακοσμητή και του δίνετε ένα ευτελές ποσό για να κάνει τη δουλειά που θέλετε τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τόσο καλός στη δουλειά του. Λένε πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι επαγγελματίες που ξέρουν τι κάνουν χρεώνουν αυτό που αξίζει ο χρόνος που ξοδεύουν για να ασχοληθούν με το σπίτι σας. Και επειδή μιλάμε για το σπίτι σας, το πιο προσωπικό σας χώρο, τότε καλό είναι να επενδύσετε σε αυτό.

Δεν μιλάει καθόλου για προηγούμενες δουλειές του Αν τον ρωτάτε για προηγούμενες δουλειές του και αποφεύγει τη συζήτηση τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει προηγούμενες δουλειές ή δεν είναι καθόλου περήφανος για αυτές. Πριν προσλάβετε έναν διακοσμητή δείτε προηγούμενες δουλειές του για να διαπιστώσετε και αν σας ταιριάζει το στιλ του.

Δεν σας δίνει εγγυήσεις Οι καλοί διακοσμητές θα σας δώσουν γραπτώς τα πάντα. Θα σας γράψουν ακριβώς πόσο θα κοστίσουν τα πάντα και τι ακριβώς θα κάνουν στο σπίτι σας. Οι καλοί διακοσμητές θα σας πουν επίσης αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια καθυστέρηση στις εργασίες τους και θα διορθώσουν τυχόν λάθη που μπορεί να γίνουν.

Αυτό που είναι σημαντικό (όπως και με κάθε ανάθεση εργασίας) είναι να κάνετε σωστές κινήσεις πριν ξεκινήσετε για να μην έχετε πονοκέφαλο στην πορεία. Πιο συγκεκριμένα μιλήστε με παλιούς πελάτες του διακοσμητή που σκέφτεστε να προσλάβετε. Η πιο σημαντική ερώτηση είναι αν θα ξαναπροσλάμβαναν τον ίδιο διακοσμητή και τι θα ήθελαν να είχε γίνει διαφορετικά στο σπίτι τους. Αν πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε τότε ο συγκεκριμένος διακοσμητής είναι ο ιδανικός για εσάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν & Μετά: Η Whitney Port «Ρίχνει Τοίχους» και Μεταμορφώνει το Σπίτι της

.

Δείτε το πριν και το μετά της μεταμόρφωσης του σπιτιού της Whitney Port.

Σπίτι στο Ενοίκιο: 5 Κανόνες που Μπορείτε να «Παραβείτε»!

.

Έκτακτα Νέα: Από σήμερα, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας ακόμα κι αν δεν σας ανήκει!

9 Σημάδια που Δείχνουν ότι Πρέπει να Γίνετε Διακοσμητής

.

Παρόλο που αν θέλετε να γίνετε διακοσμήτρια (interior designer) θα πρέπει να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα ή να πάτε σε κάποια σχετική σχολή, κάποιοι από εσάς είστε πάρα πολύ καλοί στη διακόσμηση. Δείτε ποια είναι τα σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε επάγγελμα και να γίνετε διακοσμητής.

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων

.

Όλες οι κατοικίες – ακόμα και οι καλύτερες – κάποια στιγμή θα χρειαστούν ανακαίνιση, για να εκσυγχρονιστούν από πλευράς ποιότητας διαβίωσης, αισθητικής, λειτουργικότητας αλλά και ασφάλειας. Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νιώθετε άνετα μες στο σπίτι σας.

Θέλετε να γίνετε και εσείς designers;

.

Δείτε πώς η ενημέρωση παίζει με τη φαντασία σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο στη Σοφίτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Αντικείμενα που Πρέπει Οπωσδήποτε να Βάλετε στη Λίστα Γάμου σας