4 Νευρικές Συνήθειες Που Αποκαλύπτουν ότι Έχετε Κρυφό Στρες

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

4 Νευρικές Συνήθειες Που Αποκαλύπτουν ότι Έχετε Κρυφό Στρες

Μπορεί να μη θέλετε να το πιστέψετε, αλλά μπορεί να έχετε στρες και να μην το ξέρετε. Ορίστε οι 4 ακλόνητες αποδείξεις που δείχνουν ότι δεν μπορείτε ελέγξετε το στρες και τα νεύρα σας.

Υπήρχαν εποχές που «σπάγατε» τα δάχτυλά σας μόνο και μόνο για να εκνευρίσετε τους γονείς σας. Όταν σταμάτησαν να σας δίνουν σημασία, ήσασταν πια αρκετά μεγάλοι για να καταλάβετε τι σημαίνει «είχα τόσο άγχος για τη δουλειά που μέχρι το καλοκαίρι, κάπνιζα σαν φουγάρο». Μερικά χρόνια μετά το πρώτο σας τσιγάρο, ήσασταν πλέον αρκετά ήρεμοι με την απόφασή σας να δουλέψετε για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο χωρίς να παραπονεθείτε στον προϊστάμενό σας. Ίσως λοιπόν να μην είναι στη φύση σας να συγκρατείτε συνειδητά τα νεύρα και το στρες σας. Γι’ αυτόν τον λόγο, όμως, εκείνα αναδύονται με τη μορφή ασυνείδητων νευρικών συνηθειών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Παρακάτω θα βρείτε τις 4 πιο συχνές νευρικές συνήθειες που συνδέονται με το στρες, καθώς και εύκολους τρόπους για να τις αντιμετωπίσετε.

Καπνίζετε περισσότερο όταν έχετε άγχος
Γιατί συμβαίνει Αν συνεχίζετε να καπνίζετε επειδή πιστεύετε ότι σας ηρεμεί, ξανασκεφτείτε το. Η νικοτίνη, η εθιστική ουσία των τσιγάρων, σας δημιουργεί μόνο την εντύπωση ότι χαλαρώνετε. Στην πραγματικότητα, αποτελεί διεγερτική ουσία η οποία μας κάνει πιο νευρικούς. Επιπλέον, η νικοτίνη συνήθως δεσμεύεται σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου και προκαλεί αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης, της ορμόνης που δημιουργεί ευφορία. Με άλλα λόγια, ο λόγος που συνεχίζετε το κάπνισμα είναι γιατί θέλετε να διατηρήσετε ψηλά τα επίπεδα της εθιστικής νικοτίνης στο αίμα σας μιας και αυτή σας ανεβάζει ψυχολογικά. Παράλληλα, η νικοτίνη έχει άλλον έναν άσσο στο μανίκι της καθώς ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν τα επίπεδα της υψηλά είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα για... κάπνισμα. Τα τελευταία αποτελούν συχνά χαλαρωτικές αποδράσεις από τις στρεσογόνες καταστάσεις που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας. Το γεγονός αυτό μάλιστα εξηγεί γιατί το κάπνισμα συνδέεται ασυνείδητα με αυτές τις στιγμές χαλάρωσης.
Βάλτε τέλος Χιλιάδες έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Τα καλά νέα: πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι η χρήση προϊόντων νικοτίνης (τσιρότα, τσίχλες κλπ.) μπορεί να σας βοηθήσουν να πείτε «αντίο» στο τσιγάρο.

Τσιγάρο στοπ: όχι μόνο δε σας χαλαρώνει, αλλά συνδέεται και με την εμφάνιση πολλών σοβαρών ασθενειών.

Τσιγάρο στοπ: όχι μόνο δε σας χαλαρώνει, αλλά συνδέεται και με την εμφάνιση πολλών σοβαρών ασθενειών.

Τρίζετε τα δόντια σας
Γιατί συμβαίνει Τα δόντια μας είναι τόσο δυνατά που μπορούν να μασήσουν ακόμα και τροφές που είναι ιδιαίτερα σκληρές ή και ινώδεις. Μάλιστα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να τρίζουμε τα δόντια μας όταν κοιμόμαστε. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια της μετάβασης από τα βαθύτερα στα ελαφρύτερα στάδια του ύπνου. Ωστόσο, το επίμονο και συνεχές τρίξιμο (δηλαδή η ανεξέλεγκτη κίνηση της άνω και κάτω γνάθου μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά) των δοντιών εκτός κρεβατιού, συνήθως εμφανίζεται επειδή νιώθουμε στρες.
Βάλτε τέλος Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποιοι άνθρωποι αντί να τρίζουν, σφίγγουν τα δόντια τους σε μια στατική θέση. Και οι δυο αυτές νευρικές συμπεριφορές, όμως, κουράζουν τους μυς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των μασητήρων, του κροταφικού και των έσω πτερυγοειδών, οι οποίοι σχετίζονται με το κλείσιμο του στόματος. Το μασάζ στην περιοχή μπορεί να σας ανακουφίσει από τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της συνήθειας. Τέλος, αν θέλετε την κόψετε μαχαίρι, δεν έχετε παρά να φροντίσετε να διατηρείτε την άνω και την κάτω γνάθο σε απόσταση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ασχολείστε μανιωδώς με τα μαλλιά σας
Γιατί συμβαίνει Όταν κάποιος ασχολείται με τα μαλλιά του, οι ειδικοί λένε ότι συνήθως έχει διάθεση να φλερτάρει. Ωστόσο, αν αυτή η ασυνείδητη εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος γίνει καθημερινή συνήθεια μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου καθώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Με άλλα λόγια, αυτή η συνήθεια μπορεί να ηρεμεί κάποιον που έχει στρες και να τονώνει κάποιον που βαριέται. Οι άνθρωποι με αυτή τη συνήθεια τυπικά στριφογυρίζουν μια τούφα των μαλλιών τους. Άλλοι, περισσότερο νευρικοί ή αγχωμένοι μπορεί μέχρι και να αισθανθούν την ανάγκη να αφαιρέσουν τις τρίχες από τη ρίζα τους. Πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση γνωστή ως τριχοτιλλομανία, η οποία ανακουφίζει συναισθηματικά τους πάσχοντες αφού έχουν την τάση να συνδέουν την αφαίρεση της τρίχας με την απομάκρυνση του στρες.
Βάλτε τέλος Η εμμονική ενασχόληση με τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιογενή τριχόπτωση του τριχωτού της κεφαλής ενώ, με την πάροδο του χρόνου, οι θύλακες των τριχών μπορεί να καταστραφούν. Κι επειδή αυτή η ψυχαναγκαστική νευρική συνήθεια συχνά δημιουργεί ντροπή και ενοχή, η γνωσιακή θεραπεία είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το δικό σας σπιτικό και οικολογικό σαμπουάν!

Ό,τι και να σας είπε, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να τραβάτε τα μαλλιά σας...για το αφεντικό σας.

Ό,τι και να σας είπε, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να τραβάτε τα μαλλιά σας...για το αφεντικό σας.

Τρώτε τα νύχια σας
Γιατί συμβαίνει Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να τα έχουν πάντα περιποιημένα, αλλά κάποια άλλοι... αδυνατούν να σταματήσουν να τρώνε τα νύχια τους. Αυτή η νευρική συνήθεια της "βελτίωσης" των νυχιών -είτε δαγκώνοντας τα, είτε τραβώντας τα πετσάκια- συχνά ξεκινάει κάτα την παιδική ηλικία και συνδέεται άμεσα με το αίσθημα του στρες.
Βάλτε τέλος Αυτή η συνήθεια κάνει την περιοχή του δαχτύλου πιο ευαίσθητη και ευάλωτη σε φλεγμονές. Επειδή τα νύχια και οι παρανυχίδες συγκρατούν το νερό και να κρατάνε τα βακτήρια και τους μύκητες μακριά, οποιαδήποτε ζημιά στην περιοχή μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, όπως παρωνυχία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συνήθεια μπορεί να αποδυναμώσει και να καταστρέψει το νύχι. Οι ειδικοί προτείνουν να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά και να τα καλύπτετε όποτε μπορείτε είτε βάφοντάς τα είτε περνώντας την επιφάνειά τους με κάποιο λάδι ή βερνίκι που έχει δυσάρεστη γεύση.

Διαβάστε εδώ πώς θα αφαιρέσετε αποτελεσματικά το μανό από τα υφάσματά σας.

Σας έχει φάει η αγωνία; Καλύτερα να περπατήσετε, παρά να μασήσετε... τα νύχια σας.

Σας έχει φάει η αγωνία; Καλύτερα να περπατήσετε, παρά να μασήσετε... τα νύχια σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Συμβουλές για Δυνατή Καρδιά

.

Επειδή οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι και το καθημερινό στρες μεγάλο, δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε τον οργανισμό σας και να φροντίζετε σε καθημερινή βάση την καρδιά σας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου

Δείτε 3 Πράγματα που Κάνουν Καθημερινά Όσοι δεν Έχουν Άγχος!

.

Πολλά καθημερινά ζήτημα και καταστάσεις που για εμάς είναι στρεσογόνα για κάποιους άλλους μπορεί να μην τους αγγίζουν καν και το αντίθετο.

6 Λόγοι για τους Οποίους η Ενασχόληση με τα Φυτά σας Κάνει πιο Υγιείς

.

Ένα σκάλισμα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Δείτε πώς η ενασχόληση με τα φυτά θα θωρακίσει την υγεία σας.

Κάντε το Υπνοδωμάτιο το πιο Άνετο Δωμάτιο του Σπιτιού με 6 Κινήσεις!

.

Κάντε μια όαση ηρεμίας και άνεσης το δωμάτιο στο οποίο ξεκινάτε και τελειώνετε την κάθε μέρα σας.

Έτσι θα Βγάλετε το Στρες από τη Ζωή σας!

.

Δύο εναλλακτικές θεραπείες που σας ανακουφίσουν από τον αχώνευτο καθημερινό σας σύντροφο: το στρες.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

25 υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα 40 σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά τα Μικροσκοπικά Έντομα Ζουν στο Πρόσωπο Όλων μας!