4 λόγοι που δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να πεις συγγνώμη

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

4 λόγοι που δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να πεις συγγνώμη

Τι δύσκολο πράγμα!

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που, ενώ ξέρουμε πως έχουμε άδικο, δυσκολευόμαστε να κάνουμε το βήμα και να ζητήσουμε συγγνώμη από κάποιον. Το να... ρίξεις τα μούτρα σου και να παραδεχθείς το φταίξιμο σου, δεν είναι εύκολη υπόθεση είναι όμως πολύ συχνά αναγκαία για να επιδιορθώσεις μια «χαλασμένη» σχέση. Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που μας εμποδίζουν από το να ανοίξουμε την καρδιά μας και να ζητήσουμε μια μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη; Παρακάτω θα βρεις 4 από αυτούς. Και θα διαπιστώσεις ότι, αν τους καλοσκεφτείς, το να πάρεις την απόφαση να αναγνωρίσεις την ευθύνη σου για κάτι λέγοντας «συγγνώμη» δεν είναι τόσο ανέφικτο όσο νόμιζες. Πάρε λοιπόν μία μεγάλη ανάσα και καν'το. Αλλά μόνο αν το εννοείς πραγματικά! 

1. Φοβάσαι ότι δε θα γίνει δεκτή. Ο φόβος ότι θα ζητήσεις συγνώμη, χωρίς ανταπόκριση σε αποτρέπει από το να το κάνεις. Σκέψου όμως ότι, ακόμα κι τελικά δεν σε συγχωρέσουν, το θάρρος να παραδεχθείς το λάθος σου και να ζητήσεις συγγνώμη, αν μη τι άλλο, θα εκτιμηθεί. 

2. Πιστεύεις ότι μπορεί και να τη... γλιτώσεις χωρίς εξηγήσεις. Ναι, είναι αλήθεια πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όμως κάποιες φορές δεν αρκεί ο χρόνος για να έρθουμε και πάλι κοντά στην κολλητή μας, με την οποία παρεξηγηθήκαμε από δικό μας σφάλμα. Από την άλλη, η ανάληψη της ευθύνης, αν και δεν επιδιορθώνει λάθη, είναι αρκετή και κάνει θαύματα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.allyou.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις, το σεξ και την ψυχολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιος Είναι ο Χαρακτήρας του Σπιτιού σας;

.

Ο εσωτερικός σας κόσμος αντικατοπτρίζεται στο σπίτι σας και εκείνο με τη σειρά αποκτά και αντανακλά την ψυχολογία που του δώσατε.

7 Τips Οργάνωσης για να Απολαμβάνετε Περισσότερο το Σπίτι σας

.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δυσκολεύουν τη ζωή σας χωρίς λόγο. Δείτε ποια είναι αυτά και βγάλτε τα μια και καλή απλουστεύοντας την καθημερινότητά σας.

6 Διαφορετικές Στάσεις Ύπνου και τι Δείχνουν για τη Σχέση σας

.

Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που μαρτυράει τα πάντα.

Τα Χρώματα που Φτιάχνουν την Ψυχολογία σας

.

Τα χρώματα μπορoύν να σας φτιάξουν ή να σας χαλάσουν τη διάθεση. Δεν είναι κρίμα κάτι τόσο όμορφο να μην ξέρετε να το χειριστείτε προς όφελός της… ψυχολογίας σας;

Μικρές Συνταγές Ευτυχίας για το 2015 (Μέρος Α)

.

σας προτείνουμε μικρές συνταγές ευτυχίας που δρουν τονωτικά για την ψυχολογία σας και θα σας βοηθήσουν να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

16 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 αναπάντεχα μυστικά που οι άντρες λένε μόνο στους κολλητούς τους