3 στάσεις yoga για καλύτερο ύπνο

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

3 στάσεις yoga για καλύτερο ύπνο

Θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Ο Edward Vilga  είναι ειδικός στη γιόγκα, με 30ετή εμπειρία ενώ έχει γράψει το βιβλίο Yoga in Bed. Παρακάτω σου προτείνει τις τρεις καλύτερες στάσεις για να διώξεις την ένταση της δουλειάς και να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Η στάση «Modified Goddess»

thehomeissue_yoga01

Ενώ είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι στηρίξου στην πλάτη σου και ένωσε τις πατούσες των ποδιών σου με τέτοιο τρόπο που τα πόδια σου να σχηματίζουν ένα «διαμάντι». Σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου και τέντωσε το λαιμό σου. (Μπορείς να τοποθετήσεις ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι ή τους ώμους σου για να αισθανθείς πιο χαλαρή). Μετά, σήκωσε τη λεκάνη σου πάνω από το στρώμα για ένα λεπτό για να ισιώσεις τη μέση σου, σπρώχνοντας την «ουρά» σου προς τα πόδια σου. Διατήρησε αυτή τη στάση για 12 αναπνοές.

Διαβάστε τα 5 βήματα για να βρείτε το σωστό στρώμα.

Η στάση «Spinal Twist»

thehomeissue_yoga02

Μείνε ξαπλωμένη, ίσιωσε και τα δύο σου πόδια και τέντωσε τα χέρια σου στα πλάγια με ανοιχτές τις παλάμες. Λύγισε το δεξί σου γόνατο ώστε το πόδι σου να είναι σε ευθεία γραμμή με το στρώμα και τράβηξέ το προς τα πίσω. Μετά, τράβηξε το λυγισμένο πόδι προς το σώμα σου και χρησιμοποίησε το αντίθετο χέρι σου για να βάλεις πίεση στο μηρό σου. Απαλά γύρισε το κεφάλι σου προς την ανοιχτή παλάμη και διατήρησε αυτή τη στάση για 10 με 12 αναπνοές. Επανάλαβε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

Η στάση «Upside-Down Relaxation»

thehomeissue_yoga03

Σχημάτισε με το σώμα σου το γράμμα L βάζοντας τα πόδια σου προς την πλευρά του τοίχου αντίθετα απ’ ότι κοιμάσαι με τη μέση σου να είναι επίπεδη στο στρώμα και τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι ή σταυρωμένα προς το στήθος σου. Πάρε εισπνοές και εκπνοές για μερικά λεπτά. Θα δεις ότι θα σε τονώσει ειδικά αν ήσουν στο πόδι όλη μέρα.

Συνεχίστε στο www.followme.gr και ανακαλύψτε πολλές ακόμα ιδέες, προτάσεις και ρεπορτάζ αγοράς που θα κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα tips που θα διώξουν την κούραση οριστικά και θα κοιμηθείτε ήσυχα!

.

Δείτε τα tips που θα διώξουν την κούραση οριστικά και θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια.

4 Πράγματα που δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε στο Κρεβάτι

.

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο κρεβάτι σας.

Κάνε Γυμναστική Χωρίς να Νιώσεις ότι Ασκείσαι!

.

Σκέψου κάθε βήμα που κάνεις καθημερινά ως μία μορφή καθημερινής άσκησης.

Τι προκαλεί η έλλειψη ύπνου στο σώμα σας

.

Αυτά προκαλεί η έλλειψη ύπνου στο σώμα σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς το αλάτι θα σας θεραπεύσει από τις ημικρανίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι