3 Ενδείξεις ότι το Μπάνιο Σας Προκαλεί… Χασμουρητά

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

3 Ενδείξεις ότι το Μπάνιο Σας Προκαλεί… Χασμουρητά

Σταματήστε ότι κάνετε και κοιτάξετε καλά το μπάνιο σας! Γιατί; Κρυμμένο σε αυτό υπάρχουν όλα τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Είναι γεγονός ότι το μπάνιο αποτελεί το τελευταίο δωμάτιο που σκεφτόμαστε όλοι να διακοσμήσουμε. Κι αυτό γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι για να το αλλάξουμε πρέπει να καταφύγουμε σε δραστικές και δαπανηρές λύσεις όπως να αφαιρέσουμε τα πλακάκια του ή να το ανακαινίσουμε τελείως. Κι όχι μόνο αυτό: αρκεί η σκέψη της ανακαίνισης ή της προσωρινής αναστολής της χρήσης του μπάνιου λόγω εργασιών για να βάλουμε φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια διακοσμητικής ανανέωσης. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω φόβων και περιορισμών αποτελεί, άλλωστε, τον κυριότερο λόγο που κάθε φορά που μπαίνετε στο μπάνιο σας… χασμουριέστε. Ωστόσο, πριν καταφύγετε σε οποιαδήποτε αλλαγή, δεν έχετε παρά να εξετάσετε καλά το μπάνιο σας για τις 3 βασικότερες ενδείξεις που φωνάζουν ότι έχει έρθει η ώρα της ανανέωσης.

Το παρ’ ολίγον… spa Θέλατε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε όαση χαλάρωσης με αποτέλεσμα το μπάνιο σας να αποτελεί μια μεταμοντέρνα μελέτη πάνω στο μπλε: μπλε πετσέτες, μπλε νεροχύτης, μπλε πλακάκια, μπλε κεριά. Ωστόσο, μπορεί το μπλε να θεωρείται το χρώμα της ενέργειας, αλλά τώρα πια σας φαίνεται ψυχρό και αποστειρωμένο με αποτέλεσμα να σας τσιτώνει αντί να σας χαλαρώνει. Ακόμα χειρότερα: πλέον σας μοιάζει και απίστευτα βαρετό.
Είναι γεγονός ότι το μπλε, και τα ψυχρά χρώματα εν γένει, αποτελούν την πρώτη σκέψη των περισσότερων από εμάς για τη διακόσμηση του μπάνιου μας σε στιλ spa. Παρόλα αυτά, οι διακοσμητές συχνά το αποφεύγουν. Κι αυτό γιατί ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου δωματίου περιλαμβάνει καθρέφτες, γυάλινες και γυαλιστερές επιφάνειες καθώς και διάφορα μεταλλικά στοιχεία (π.χ. βρύση) τα οποία αποπνέουν εργαστηριακό αέρα. Ο συνδυασμός, δε, όλων των παραπάνω με αποχρώσεις του μπλε στους τοίχους και το δάπεδο συνήθως ενισχύει την αίσθηση ψυχρότητας. Σώστε την κατάσταση Ισορροπήστε ανάμεσα στο ψυχρό και το ζεστό στοιχείο. Επομένως, αν τα πλακάκια σας είναι μπλε δεν έχετε παρά να τα συνδυάσετε με ένα χαλάκι ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία σε ζεστά και ζωηρά χρώματα προκειμένου να σπάσετε τη σοβαρότητα του χώρου και να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις. Για να βρείτε τα κατάλληλα χρώματα, δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από την… παραλία. Το κίτρινο χρώμα της άμμου αλλά και οι ζεστές αποχρώσεις του πράσινου θα σας βοηθήσουν να δώσετε νέα πνοή το μπάνιο σας.

thehomeissue_mpanioxasmourita02

Αν στο μπάνιο σας κυριαρχεί το μπλε τότε χρησιμοποιήστε πιο έντονα και ζεστά χρώματα σε πετσέτες και χαλάκια.

Διαβάστε 11 έξυπνες ιδέες για να ανανεώσετε το μικρό σας μπάνιο.

Σας φαίνονται όλα ίδια Όταν διακοσμήσατε αρχικά το μπάνιο σας, σας φάνηκε απόλυτα λογική η ιδέα να ταιριάξετε τις πετσέτες με την κουρτίνα του και το χαλάκι. Τους πρώτους μήνες, μάλιστα, ήσασταν σίγουροι ότι το μπάνιο σας ήταν τόσο αρμονικά διακοσμημένο που σας έμοιαζε βγαλμένο από σελίδες περιοδικού διακόσμησης. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ο αρχικός ενθουσιασμός ξεθώριασε και άρχισε να υποχωρεί αργά και σταθερά, δίνοντας τη θέση του στην αμφιβολία σχετικά με τις επιλογές σας. Μπορεί μεν η μονοχρωμία να αποτελεί το νέο trend στη διακόσμηση, ωστόσο δεν προτάσσει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό άλλων χρωμάτων ή τόνων του κυρίαρχου χρώματος από το χώρο. Τα καλά νέα είναι ότι η επιλογή ενός κεντρικού χρώματος σας βοηθά να υιοθετήσετε ένα διακοσμητικό θέμα. Σώστε την κατάσταση Εφόσον, λοιπόν, έχετε ήδη καταλήξει σε ένα βασικό χρώμα, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε έναν τροχό χρωμάτων ώστε να δείτε ποιες άλλες αποχρώσεις ταιριάζουν με αυτό. Για παράδειγμα, αν το μοβ της λεβάντας κυριαρχεί στους τοίχους και την κουρτίνα του μπάνιου σας, τολμήστε να το συνδυάσετε με κίτρινες πετσέτες για να τονώσετε τη ζωντάνια και την παιχνιδιάρικη αίσθηση του χώρου. Πατήστε εδώ για να αποκαλύψετε 8 φανταστικές ιδέες για να βάλετε χρώμα στο μπάνιο σας.

Πείτε «ναι» στο κίτρινο: ζωντανεύει κάθε χώρο!

Πείτε «ναι» στο κίτρινο: ζωντανεύει κάθε χώρο!

Το μπάνιο σας έχει παραδοθεί στο χρόνο Αν μένετε στο ενοίκιο ή η τσέπη σας δεν σηκώνει μια ακόμα ανακαίνιση, είναι πιθανόν να έχετε αποδεχτεί το ρετρό μπάνιο σας για αυτό που είναι: κολλημένο σε μια άλλη δεκαετία! Ωστόσο, μπορείτε να το φέρετε στο σήμερα χωρίς να καταφύγετε σε ακραίες ή οικονομικά δυσβάσταχτες επεμβάσεις. Με ποιον τρόπο; Βάφοντας το κεντρικό έπιπλο της τουαλέτας. Φυσικά, σας προτείνουμε να διαλέξετε ένα χρώμα το οποίο να ταιριάζει στο ιδιαίτερο στιλ και την προσωπικότητά σας. Σε γενικές γραμμές, όμως, καλό είναι να θυμάστε ότι τα ουδέτερα χρώματα -και ειδικά οι αποχρώσεις του λευκού- είναι ιδανικά για να δώσετε στον χώρο σας μια πινελιά μίνιμαλ. Σώστε την κατάσταση Στην περίπτωση που νιώθετε ότι η πηγή του κακού δεν είναι άλλη από το χρωματιστό ρετρό πλακάκι με το οποίο είναι επενδυμένο το ντους και το πάτωμα του μπάνιου σας, τότε η λύση είναι μία: διαλέξτε ένα από τα χρώματα που περιλαμβάνει και ενσωματώστε το στη διακόσμηση του χώρου σας. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε το… ενοχλητικό πλακάκι λιγότερο αποκρουστικό. Τέλος, για να πάρετε άριστα στη διακόσμηση, διαβάστε εδώ το δεκάλογο της επιτυχίας για την ανανέωση του μπάνιου σας.

Δώστε ενέργεια στο μπάνιο σας ενσωματώνοντας το χρώμα από τα πλακάκια στη διακόσμησή του.

Δώστε ενέργεια στο μπάνιο σας ενσωματώνοντας το χρώμα από τα πλακάκια στη διακόσμησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρώμα στο Μπάνιο: Οι Καλύτερες Προτάσεις της Σεζόν

.

Αυτές είναι οι πιο δυνατές αποχρώσεις για να βάψετε τους τοίχους του μπάνιου σας φέτος.

Φτιάξτε Γιαπωνέζικο Μπάνιο για Απόλυτη Χαλάρωση

.

Δείτε πώς θα φτιάξετε το μπάνιο σας για να ζήσετε την απόλυτη χαλάρωση.

Μεταμορφώστε Οικονομικά το «Βαρετό Μπάνιο» σας στο Σπίτι που Νοικιάζετε!

.

Το μπάνιο σας θα μεταμορφωθεί τελείως ακολουθώντας μερικά από αυτά τα οικονομικά και εύκολα tips - χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ούτε καν μερική ανακαίνιση.

Ανανεώστε την Κουζίνα σας με Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες!

.

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο που χρησιμοποιείται περισσότερο και γι' αυτό τη βαριόμαστε εύκολα. Δείτε εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να την ανανεώσετε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φενγκ Σούι: 8 Διακοσμητικά Αντικείμενα που θα σας Φέρουν Πλούτο και Αφθονία!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ξύλινο Πάτωμα: 5 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!