10 Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε για τη Σαμπάνια

Κατηγορίες: PLUS +, OMG!

10 Απίστευτα Πράγματα που δεν Ξέρατε για τη Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι το αγαπημένο ποτό πολλών και σίγουρα αυτό που διαλέγουν για να γιορτάσουν κάτι σημαντικό. Δείτε μερικά απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζατε για αυτήν. 

Υπάρχει ένας λαός που αγαπάει τη σαμπάνια περισσότερο κι από τους Γάλλους Μπορεί οι περισσότεροι Νιγηριανοί να ζούνε με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα αλλά παρ’ όλα αυτά είναι η δεύτερη πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά στην κατανάλωση σαμπάνιας. Υπολογίζεται οτι μέχρι το 2017 θα έχουν καταναλώσει σαμπάνια αξίας πάνω από 930 εκατομμύρια ευρώ.

Η σαμπάνια είναι στην πραγματικότητα ένα μπουκάλι Pinot Noir Για να φτιαχτεί η σαμπάνια πρέπει να αναμειχθούν τρεις ποιότητες σταφυλιού: Pinot Noir, Meunier και Chardonnay. Η ποικιλία Pinot Noir βρίσκεται σε μεγάλη αναλογία μέσα σε αυτό το ποτό που με την κατάλληλη επεξεργασία γίνεται αφρώδες.

Η σαμπάνια δημιουργήθηκε λόγω ενός ατυχήματος Οι πρώτες φυσαλίδες στη σαμπάνια ήταν ατύχημα και συνέβησαν κατά λάθος. Ένας οινοπαραγωγός άφησε κατά λάθος ένα μπουκάλι κρασί να ωριμάσει παραπάνω απ' όσο έπρεπε. Η πίεση που αναπτύχθηκε μέσα του ώθησε τον φελλό να πεταχτεί με δύναμη μακριά.

Η σαμπάνια είναι το αγαπημένο ποτό των Γάλλων

Η σαμπάνια είναι το αγαπημένο ποτό των Γάλλων.

Τα πρώτα μπουκάλια σαμπάνιας ήταν επικίνδυνα Οι οινοπαραγωγοί προσπαθούσαν να φτιάξουν μπουκάλια που να πετάνε τον φελλό αλλά αυτό ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί χωρίς να σπάει το μπουκάλι. Τα πρώτα μπουκάλια "έσκαγαν" συχνά και έτσι η σαμπάνια για καιρό λεγόταν "το κρασί του διαβόλου".

Όλα τα σημαντικά events χρειάζονται σαμπάνια Όταν πρωτοανακαλύφθηκε η σαμπάνια δημιουργήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να διαφημιστεί ως ένα πολυτελές ποτό. Σήμερα συνοδεύει όλες τις επετείους και τα σημαντικά events. Για παράδειγμα, η σαμπάνια χρησιμοποιήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην βάπτιση των πιο διάσημων πλοίων, και ακόμη και στο άνοιγμα της σήραγγας της Μάγχης που συνδέει τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Μάθετε 5 τρόπους για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς ανοιχτήρι!

Οι αμέτρητες φυσαλίδες της σαμπάνιας Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει τις φυσαλίδες που υπάρχουν σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας: φτάνουν το 1 εκατομμύριο!

Η σαμπάνια χρησιμοποιείται για την επισφράγιση κάθε σημαντικού συμβάντος της ζωής μας

Η σαμπάνια χρησιμοποιείται για την επισφράγιση κάθε σημαντικού συμβάντος της ζωής μας.

Θα μπορούσε να είναι ένα ποτό Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Οι Γάλλοι θεωρούν πως η σαμπάνια πρέπει να ανακηρυχθεί ως ποτό Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μάλιστα έχουν κάνει αίτηση να συμπεριληφθούν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών. Η αίτηση υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και η απόφαση θα ληφθεί το 2015.

Η σαμπάνια ξεπερνά τα burgers Μπορεί οι Γάλλοι να λατρεύουν το γρήγορο φαγητό και ειδικά τα McDonald's αλλά όχι περισσότερο από τη σαμπάνια. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν στη Γαλλία 4.629 σημεία πώλησης σαμπάνιας και μόνο 1.300 McDonald's.

Η ταχύτητα του φελλού Κάποιοι επιστήμονες θέλησαν να μετρήσουν την ταχύτητα εκτόξευσης του φελλού. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Ο φελλός της σαμπάνιας πετάγεται με περίπου 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Δείτε Γιατί Αυτό το Παγωτό Κοστίζει 745 Ευρώ η Κάθε Μπάλα!

Το πιο μεγάλο μπουκάλι σαμπάνιας είναι το Melchizedek Πρόκειται για ένα υπερμεγέθες μπουκάλι που περιέχει 30 λίτρα σαμπάνια, ή 40 φορές την ποσότητα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας. Η αμέσως επόμενη εναλλακτική είναι το Primat, το οποίο περιέχει την ποσότητα 36 μπουκαλιών. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό σε μια γιορτή, αν και οι ειδικοί λένε ότι η σαμπάνια από τέτοια μπουκάλια είναι ελαφρώς κατώτερης ποιότητας από τα κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάτε αυτό το «Νόστιμο» Κύπελλο του Καφέ Μόλις τον Τελειώσετε

.

Πιείτε τον καφέ και σας φάτε και το ποτηράκι του. Δείτε πώς.

Λαχταριστή Τσάντα: Αυτές Είναι οι Επώνυμες Δημιουργίες που θα σας... Ανοίξουν την Όρεξη

.

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε πάντα μια... λαχταριστή τσάντα από τους διασημότερους οίκους μόδας;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Σπιτικά Καλλυντικά: Φτιάξτε τα Μόνοι σας με Υλικά που Έχετε στην Κουζίνα σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Καθημερινές Συνήθειες που θα σας Χαρίσουν το Κορμί των Ονείρων σας Φέτος την Άνοιξη!