Το Κλήμα στο νησί της Μήλου

Κατηγορίες: ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ the home issue

Το Κλήμα στο νησί της Μήλου

Ως κάτοικος της Μήλου δεν θα μπορούσα να κατατάξω το νησί ως τουριστικό προορισμό για ένα συγκεκριμένο λόγο. Το νησί διαθέτει 60 και άνω παραλίες με μοναδικό τοπίο η κάθε μία, όπως το Σαρακήνικο με τα λευκά εκτυφλωτικά βράχια. Αποτελείται από αρκετούς οικισμούς, εκ των οποίων τα Πολλώνια το παραδοσιακό ψαροχώρι με αρκετά καλής ποιότητας εστιατόρια. Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού με γραφικά πέτρινα σοκάκια και εκπληκτική θέα όλου του κόλπου του νησιού.

Η Μήλος διαθέτει αρχαίο θέατρο, κατακόμβες, μουσεία και τόσα πολλά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, για να αφήσω στον καθένα τη δυνατότητα να τα εξερευνήσει μόνος του. Θα επικεντρωθώ σε μία ιδιαίτερη περιοχή που θαυμάζω και επισκέπτομαι κάθε χρόνο για να απολαύσω τη γαλήνη της.

Καθώς πλησιάζει το καράβι στο νησί, ο επισκέπτης θα αντικρίσει μια σειρά από μικρά διώροφα σπιτάκια, τα οποία φαίνονται η βάση τους να ακουμπάει την επιφάνεια της θάλασσας. Τα κτίσματα αυτά ονομάζονται σύρματα, που βρίσκονται στην περιοχή Κλήμα, το ισόγειο των οποίων βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας και χρησιμεύει για τη φύλαξη μικρής βάρκας. Ο όροφος αποτελεί βοηθητικό χώρο για την αποθήκευση αλιευτικών εργαλείων. Σήμερα τα περισσότερα από αυτά έχουν μετατραπεί σε εξοχικές κατοικίες με κουζινάκι-σαλονάκι και επάνω την κρεβατοκάμαρα. Εξωτερικά οι πόρτες και τα παράθυρα είναι πολύχρωμες δίνοντας μια παιχνιδιάρικη αίσθηση. Αξίζει η επίσκεψη στο Κλήμα για να αντικρίσετε τη σπάνια αρχιτεκτονική και ιδιαίτερα τη γραφική εικόνα τους.

Θεωρώ ότι η Μήλος αξίζει και πρέπει να αναδειχθεί για τη μοναδικότητα του τοπίου της, ώστε να αποτελέσει έναν προορισμό που “πρέπει” να επισκεφτείς.  Από τον Μανώλη Παπαφίλη, Αδάμαντας-Μήλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα: Πώς Συνδέεται με την Καρδιακή Ανεπάρκεια

.

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, η κοινή νευροπάθεια, μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας γερμανικής μελέτης.

Ιδέες από τον Σπύρο Σούλη για Έξυπνη και Οικονομική Ανανέωση στο Υπνοδωμάτιο (VIDEO)

.

Δείτε πώς θα εντάξετε τις τάσεις στη διακόσμηση για τον χειμώνα 2015-16 στο υπνοδωμάτιό σας.

Αλλάξτε τη Διακόσμηση του Σπιτιού σας Μέσα σε 10 Λεπτά

.

Ακολουθήστε αυτά τα tips για να φτιάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας μόνο με 10 λεπτά!

Δώστε Διακοσμητική Πνοή σε Μια Vintage Πόρτα με αυτές τις 7 Προτάσεις

.

Ένα αντικείμενο που δεν πάει ποτέ χαμένο είναι μια παλιά πόρτα. Έτσι θα την μετατρέψετε σε διακοσμητικό ή έπιπλο για το σπίτι στην πόλη ή την εξοχή.

«Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση. Τι μπορώ να κάνω»;

.

Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για καλύτερη ηχομόνωση στο σπίτι σας από την απάντηση που δώσαμε στην Ράνια Κολιού από τη Λαμία.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βερολίνο: Φτωχό αλλά σέξι!