Το Κλήμα στο νησί της Μήλου

Κατηγορίες: ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ the home issue

Το Κλήμα στο νησί της Μήλου

Ως κάτοικος της Μήλου δεν θα μπορούσα να κατατάξω το νησί ως τουριστικό προορισμό για ένα συγκεκριμένο λόγο. Το νησί διαθέτει 60 και άνω παραλίες με μοναδικό τοπίο η κάθε μία, όπως το Σαρακήνικο με τα λευκά εκτυφλωτικά βράχια. Αποτελείται από αρκετούς οικισμούς, εκ των οποίων τα Πολλώνια το παραδοσιακό ψαροχώρι με αρκετά καλής ποιότητας εστιατόρια. Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού με γραφικά πέτρινα σοκάκια και εκπληκτική θέα όλου του κόλπου του νησιού.

Η Μήλος διαθέτει αρχαίο θέατρο, κατακόμβες, μουσεία και τόσα πολλά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, για να αφήσω στον καθένα τη δυνατότητα να τα εξερευνήσει μόνος του. Θα επικεντρωθώ σε μία ιδιαίτερη περιοχή που θαυμάζω και επισκέπτομαι κάθε χρόνο για να απολαύσω τη γαλήνη της.

Καθώς πλησιάζει το καράβι στο νησί, ο επισκέπτης θα αντικρίσει μια σειρά από μικρά διώροφα σπιτάκια, τα οποία φαίνονται η βάση τους να ακουμπάει την επιφάνεια της θάλασσας. Τα κτίσματα αυτά ονομάζονται σύρματα, που βρίσκονται στην περιοχή Κλήμα, το ισόγειο των οποίων βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας και χρησιμεύει για τη φύλαξη μικρής βάρκας. Ο όροφος αποτελεί βοηθητικό χώρο για την αποθήκευση αλιευτικών εργαλείων. Σήμερα τα περισσότερα από αυτά έχουν μετατραπεί σε εξοχικές κατοικίες με κουζινάκι-σαλονάκι και επάνω την κρεβατοκάμαρα. Εξωτερικά οι πόρτες και τα παράθυρα είναι πολύχρωμες δίνοντας μια παιχνιδιάρικη αίσθηση. Αξίζει η επίσκεψη στο Κλήμα για να αντικρίσετε τη σπάνια αρχιτεκτονική και ιδιαίτερα τη γραφική εικόνα τους.

Θεωρώ ότι η Μήλος αξίζει και πρέπει να αναδειχθεί για τη μοναδικότητα του τοπίου της, ώστε να αποτελέσει έναν προορισμό που “πρέπει” να επισκεφτείς.  Από τον Μανώλη Παπαφίλη, Αδάμαντας-Μήλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτη DIY Μεταμόρφωση μιας Παλιάς Καρέκλας (VIDEO)

.

Αυτή είναι η πιο απίστευτη DIY μεταμόρφωση παλιάς καρέκλας που έχουμε δει.

Φρεσκάρετε το Χαλί σας Μόνο με ένα Παγάκι!

.

Σας έχουμε 2 απίστευτους τρόπους για να σώσετε το χαλί σας από δύσκολες καταστάσεις χρησιμοποιώντας απλά... ένα παγάκι!

4 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Καθαρίσετε με Χαρτί Κουζίνας

.

4 αντικείμενα που δεν πρέπει να έρθουν ποτέ σε επαφή με το χαρτί της κουζίνας.

Συκώτι με Καραμελωμένα Πράσα από τον Άκη Πετρετζίκη

.

Μια εναλλακτική συνταγή με βασικό συστατικό το συκώτι.

7 Ιδέες Διακόσμησης για να Χαρίσετε Μποέμ Στιλ στο Σπίτι

.

To μποέμ στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού είναι διαχρονικό και αυτό γιατί εκπέμπει χαρά, ανεμελιά και μια καλλιτεχνική αίσθηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βερολίνο: Φτωχό αλλά σέξι!