Απλές Συμβουλές για να Οργανώσετε τα Οικονομικά σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +, ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Απλές Συμβουλές για να Οργανώσετε τα Οικονομικά σας

Σε μια δύσκολη περιόδο για τα οικονομικά σας, χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση για να μη χάσετε τον... λογαριασμό. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βάλουν σε τάξη.

Ξεκινάμε με το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να εστιάσετε οι ίδιοι στο πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας, ώστε να φτάσετε στο πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Κάθε ευρώ που ξοδεύετε είναι πολύτιμο, γι’ αυτό κρατήστε ένα αρχείο με όλες τις δαπάνες σας σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. Στη συνέχεια αναλύστε τις δαπάνες και ελέγξτε τις προτεραιότητες που βάλατε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Εδώ θα δείτε ότι ορισμένες από τις δαπάνες δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, μπορείτε όμως να τις περιορίσετε ή να τις ελέγχετε καλύτερα π.χ. λογαριασμοί τηλεφώνου, ηλεκτρικού, αγορές στο σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς. Έτσι, κάντε συνήθεια να σβήνετε τα φώτα κάθε φορά που φεύγετε από ένα δωμάτιο. Κλείνετε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε και μην τις αφήνετε σε αναμονή, διότι αρκετές καταναλώνουν μια ποσότητα ρεύματος γι’ αυτή τη λειτουργία. Επίσης, όσον αφορά το σούπερ μάρκετ μη συμβιβαστείτε στην ποιότητα, αλλά φροντίστε να μην ξεφύγετε στην ποσότητα.

thehomeissue_organoseteoikonmika02

Αν κρατήσετε ένα αρχείο με τις δαπάνες σας σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πού θα πρέπει να εστιάσετε για μεγαλύτερη οικονομια.

Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε και αγοράστε μόνο αυτά. Πολλές φορές, ελλείψει μιας τέτοιας λίστας αγοράζετε ό,τι βλέπετε και όχι ό,τι χρεiάζεστε. Εκμεταλλευτείτε κάρτες σούπερ μάρκετ, κουπόνια προσφορών και αγοράστε τα προϊόντα με έκπτωση. Μια άλλη μέθοδος αποταμίευσης είναι να αγοράζετε το μεγαλύτερο μέγεθος της συσκευασίας ενός προϊόντος που καταναλώνετε αντί για δύο μικρές. Είναι και οικονομικό και οικολογικό και πρακτικό όσον αφορά την αποθήκευση. Επιπλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν σχεδόν πάντα προσοφορές στις μεγάλες συσκευασίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ελέγξτε τις χρεώσεις σας στον τηλεφωνικό σας λογαριασμό. Μήπως σας χρεώνουν για κάποιες υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά και θα μπορούσατε να τις κόψετε, π.χ. αναγνώριση κλήσεων, αναμονή κλήσης, φωνητικά μηνύματα;

Αποφύγετε τη χρήση δαπανηρών υπηρεσιών που επιβαρύνουν και θα διαπιστώσετε ότι έχετε εξοικονομήσει ήδη αρκετά χρήματα. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνετε πραγματικά στις ανάγκες σας με μειωμένες τιμές τις ώρες και τις ημέρες που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, π.χ. οικογενειακά πακέτα, πακέτα για κλήσεις στο εξωτερικό, επαγγελματικό τιμολόγιο (αν έχετε τη δυνατότητα), κλήση σε συγκεκριμένα κινητά κ.λπ.

Με μερικούς τέτοιους χειρισμούς σε όλα τα έξοδα, θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταφέρει να διαχειριστεί σωστά τα χρήματά του. Χρειάζεται απλώς έλεγχος και έξυπνοι τρόποι επένδυσής τους.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάντε Οικονομία (και) στο Μαγείρεμα

.

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες όσον αφορά τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά μερικές από αυτές που μας κοστίζουν περισσότερο έχουν να κάνουν με το μαγείρεμα. Βάλτε την οικονομία και στην κουζίνα σας και κερδίστε!

Εξοικονομήστε χρήματα και ενέργεια για όλο το σπίτι

.

Κάντε τη σωστή διαχείριση ενέργειας -και κατά συνέπεια και των χρημάτων σας- μέρος της ρουτίνας σας με εύκολες πράξεις. Διότι το πώς ζούμε μας αφορά όλους.

Φτιάξτε ένα πράσινο σπίτι και κάντε οικονομία! (video)

.

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα πράσινο σπίτι για να προστατευτείτε από τη ζέστη και το κρύο.
Επωφεληθείτε οικονομικά σε όλους τους τομείς και προστατέψτε το περιβάλλον!

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

.

5+1 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία ενώ χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό.

Κουίζ: Πόσο καλά Χειρίζεστε τα Χρήματά σας;

.

Ανακάλυψτε αν κάνετε έξυπνες αγορές ή αν ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα και το κομπόδεμά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Λάθη που Κάνετε ως Οικοδεσπότες και δεν τα Γνωρίζετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

13 Πράγματα που δεν Έχουν στο Λονδίνο κι Εμείς Απολαμβάνουμε Καθημερινά