Βερολίνο: Φτωχό αλλά σέξι!

Κατηγορίες: ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ the home issue

Βερολίνο: Φτωχό αλλά σέξι!

Το Βερολίνο είναι μια πολύ ιδιαίτερη πόλη. Παρόλο που είμαι μόνιμος κάτοικος τα τελευταία δύο χρόνια, δεν θα μπορούσα να το περιγράψω εύκολα και να απαντήσω εύστοχα στην ερώτηση: «Τι χαρακτήρα αντιπροσωπεύει;». Πιστεύω ότι για τον καθένα η πόλη σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Σαν επισκέπτες λοιπόν, είτε θα το λατρέψετε είτε μάλλον θα αδιαφορήσετε. Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την πόλη μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από το πιο γνωστό πάρκο, το Mauerpark. Στο πάρκο αυτό «μυρίζει» Βερολίνο περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Είναι, αν θέλετε, η μικρογραφία αυτής της πόλης.

Το «Πάρκο του Τοίχους», όπως μεταφράζεται, δεν είναι μόνο γνωστό για την ιστορική αξία του, καθώς σε εκείνο το σημείο περνούσε το Τοίχος του Βερολίνου αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που αποκτάει κάθε Κυριακή.

Καθώς πλησιάζει κανείς την είσοδο, καταλαβαίνει αμέσως πως δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ευρωπαϊκό βαρετό πάρκο. Καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους, τα οποία μπορεί να είναι από ζωγραφιές και κατασκευές μέχρι και αυτοσχέδια ρομπότ σε σχήμα δράκων. Άλλοι παίζουν μουσική με μάλλον όχι και τόσο συνηθισμένα μουσικά όργανα. Καθώς προχωράτε, στην πλαγιά του μικρού λόφου στη δεξιά πλευρά, θα συναντήσετε το πέτρινο αμφιθέατρο, όπου ερασιτέχνες -και μη- τραγουδάνε υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κοινού, στα μουσικά απογεύματα καραόκε που διοργανώνονται τις Κυριακές.

Παράλληλα, κατά μήκος της άλλης πλευράς του πάρκου εκτείνεται μια τεράστια αγορά την οποία ειδικά οι λάτρες του vintage θα την εκτιμήσουν με το παραπάνω. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει από παλαιά έπιπλα και βινύλια μέχρι και μεταχειρισμένα εργαλεία, ρούχα, και γκραβούρες. Ανάμεσα τους και πολλές καντίνες με φαγητό: Το κλασικό Currywurst (Λουκάνικο με κάρυ), τούρκικες πίτες, κρέπες, φυσικός χυμός από Ρόδι και φυσικά, άφθονη μπύρα.

Εάν η ημέρα είναι ηλιόλουστη, η ηλιοθεραπεία και η χαλαρώση στην τεράστια έκταση του πάρκου είναι σίγουρα επιβεβλημένες. Αναμεσά σας, θα βρεθούν άτομα από όλο τον κόσμο. Βερολινέζοι, χίπστερ, καλλιτέχνες και φυσικά πολλοί τουρίστες συνθέτουν ένα μοναδικό μούλτι-κούλτι σκηνικό που δύσκολα θα συναντήσετε σε άλλη πόλη.

Το Mauerpark είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της πόλης αυτής. Το Βερολίνο δεν έχει την μητροπολιτική δόξα και το παραμυθένιο σκηνικό του Λονδίνου. Ούτε τη λάμψη του Παρισιού και σίγουρα όχι την αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης. Ακόμα και οι καλλιτεχνικές-εναλλακτικές αποχρώσεις του δεν έχουν τόση αυθεντικότητα και συγκεκριμένη ταυτότητα. Είναι όμως μια ζωντανή φιλόξενη και νεανική πόλη, η όποια με ένα μαγικό τρόπο μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Αξίζει να το επισκεφθείτε!
Από τον Γρηγόρη Μουμτζή, Mitte-Berlin

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρόμβωση: Ποιοι Άνθρωποι Αντιμετωπίζουν Πολλαπλάσιο Κίνδυνο

.

Ένας θρόμβος αίματος στο πόδι ή στους πνεύμονες μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Βασιλόπιτα με Σαμπάνια από τον Άκη Πετρετζίκη

.

Συνταγή για βασιλόπιτα πολυτελείας με σαμπάνια που απλά θα σας ξετρελάνει!

Αγκινάρες Καπαμά Από το Γιώργο Τσούλη

.

Μια πολύ εύκολη, νόστιμη, χορτοφαγική συνταγή ιδανική για τη νηστεία.

Το Τεράστιο Διακοσμητικό Trend που Έχει Γίνει Παγκόσμια Τάση!

.

Η παγκόσμια τάση που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας τώρα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Κλήμα στο νησί της Μήλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Your Report: «Δείτε πώς Άλλαξα τη Βιβλιοθήκη μου Μέσα σε 10 Λεπτά Ακολουθώντας τις Συμβουλές του the home issue»