Αρσενικό vs Θηλυκό (και στη Διακόσμηση)

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αρσενικό vs Θηλυκό (και στη Διακόσμηση)

Ο έρωτας, εκτός από το στομάχι, περνάει και από τη διακόσμηση.

shut_143675623_arseniko_vs_thlyko_1@2x

Σερφάρετε μαζί στο Internet για να είστε καλύτερα... διαβασμένοι ο ένας για τα γούστα του άλλου.

Όλοι μπορεί να έχετε ζήσει μια ανάλογη σκηνή στο καινούργιο κοινό σπίτι ενός ζευγαριού, όταν κατά την ξενάγηση η συζήτηση φτάνει, π.χ., στον άνετο fluffy καναπέ και οι άντρες ανταλλάσσουν βλέμματα συγκατάβασης: «Ήταν επιλογή της…» είναι η φράση του οικοδεσπότη που συνοδεύεται με την κλίση του κεφαλιού και το βλέμμα όλο νόημα προς την αγαπημένη του. Αντίστοιχα, όταν η συζήτηση φτάσει στις αυστηρές γραμμές της επιτοίχιας σύνθεσης του καθιστικού, η οποία παρεμπιπτόντως φιλοξενεί τη hi-tech τηλεόραση, το ηχοσύστημα και διάφορες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, οι ρόλοι αντιστρέφονται με την οικοδέσποινα να ανταποδίδει το βλέμμα λέγοντας «ήταν επιλογή του…».

Τα χρόνια περνούν, τα στερεότυπα μένουν. Άντρας-γυναίκα, μαύρο-ροζ, αυστηρό-ρομαντικό. Και πάει λέγοντας. Μήπως όμως πίσω από τους ρόλους που υπηρετούμε όλοι υπάρχουν πράγματι αυτές οι διαφορές;

Ποιος άντρας δεν απολαμβάνει τον ύπνο του επάνω στους άνετους καναπέδες που διάλεξε εκείνη και ποια γυναίκα δεν χαίρεται να βλέπει τα αγαπημένα της σίριαλ στην τηλεόραση που διάλεξε εκείνος; Από την άλλη, αν ρωτήσετε μικρά παιδιά (που δεν έχουν ταμπού) να σας πουν ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα, θα εκπλαγείτε από το πόσα αγοράκια αρέσει το ροζ και πόσα κοριτσάκια λατρεύουν το μπλε.

Πάμε παρακάτω τώρα, αν είστε πριν από τη φάση της συμβίωσης και σκέφτεστε πώς θα συνυπάρξετε διακοσμητικά κάτω από την ίδια στέγη, χαλαρώστε. Υπάρχει χρυσή τομή, η οποία θα φέρει την αρμονία στο σπίτι σας.

Ουδέτερα χρώματα Τα ουδέτερα χρώματα θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε ευκολότερα δόσεις χρώματος σε λίγο πιο έντονους συνδυασμούς (γκρι-μπλε-πράσινα) ή ακόμα και πολύ ζωντανά χρώματα σε μικρές λεπτομέρειες.

Ο ιδανικός καναπές Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Το παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω είναι επιτυχές αλλά έχει και παραμέτρους. Ο χουχουλιάρικος fluffy καναπές είναι τέλειος για cocooning αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος για έναν άντρα που θέλει να απολαύσει το ματς με του φίλους του τρώγοντας πίτσες και πίνοντας μπύρες.

knoll_-gordon_arseniko_vs_thlyko_2@2x

Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές που δύσκολα δεν θα βρείτε κάτι να ικανοποιεί τα γούστα και των δύο.

Επειδή όμως η άνεση σας αφορά και τους δύο, διαλέξτε έναν καναπέ που δεν θα σας κουράζει όταν κάθεστε με τις ώρες, αλλά και που δεν θα ξυπνήσετε πιασμένοι αν τύχει ένα βράδυ να κοιμηθείτε εκεί.

Υφάσματα  Ναι, τα υφάσματα. Τι νομίζατε ότι όλα όσα μας χωρίζουν είναι τα χρώματα και η γέμιση του καναπέ; Οι άντρες προτιμούν ανθεκτικά υλικά, όπως δέρμα και μέταλλο, ενώ οι γυναίκες αγαπούν τις μαλακές υφές και το ξύλο. Είμαστε τυχεροί λοιπόν γιατί ζούμε σε μια εποχή που επιτάσσει την μίξη αυτών των υλικών. Το αποτέλεσμα είναι κάπως μπερδεμένο αλλά πολύ cozy και άνετο.

Πόλεμος για την Τέχνη Όταν εκείνη θέλει λουλούδια ή αιθέρια θέματα και χρώματα και εκείνος πιο «αντρικά» θέματα (από pin-up girls μέχρι αυτοκίνητα), στραφείτε στο graphic design, στη μοντέρνα τέχνη και στα κολάζ με επιλογές που θα ικανοποιούν και τους δύο σας.

Αν καταφέρατε να φτάσετε μέχρι αυτό το σημείο και σκέφτεστε ακόμα το θέμα της συμβίωσης, προτού βγείτε στα μαγαζιά για την υπόλοιπη προίκα του σπιτιού σας, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε μαζί μερικά site διακόσμησης και να ξεφυλλίσετε μερικά περιοδικά, ώστε να δείτε τι αρέσει στον έναν και τι στον άλλο.

pinterest_arseniko_vs_thlyko_3@2x

Ενώστε γραφιστικά μοτιίβα και φωτογραφίες σε ένα εντυπωσιακό κολάζ μεγάλων διαστάσεων, που θα τυπώσετε επάνω σε καμβά.

Διαφορετικά θα ζήσετε τη σκηνή όπου η μία θα δείχνει στον καλό της τις αγαπημένες καρέκλες Louis XVI (που ούτε τον βολεύουν ούτε του αρέσουν), ενώ ο καλός της θα της αντιπροτείνει τις δερμάτινες chaise longue – σαν εκείνες που έχουν ο Τσάντλερ και ο Τζόι στην τηλεοπτική σειρά τα Φιλαράκια… Και τότε, άντε να βρείτε άκρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Διαλέξετε τον Σωστό Καναπέ για Εσάς σε 5 Βήματα

.

Γλιτώστε από τον κόπο και την ανασφάλεια πώς να διαλέξετε σωστά το νέο σας καναπέ, επιλέγοντας εκείνο που ανταποκρίνεται στην αισθητική και στις ανάγκες σας.

«Τα Παιδιά μου Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο. Τι Χρώμα να Βάψω τους Τοίχους»;

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση της Κατερίνας Ευαγγελινού που βρίσκεται σε φάση αλλαγής δωματίου από μπεμπέ σε παιδικό - εφηβικό και δεν ξέρει τι να κάνει με τον ελεύθερο χώρο που μένει στους τοίχους.

Μπλε, το Χρώμα της Ενέργειας

.

Δυναμικό αλλά και χαλαρωτικό, εμπνέει εμπιστοσύνη, ενισχύει την κοινωνικότητα και αρέσει σε όλους. To μπλε είναι ένα χρώμα για όλες τις δουλειές και όλα τα γούστα. Προσθέστε του λίγο λευκό και παίξτε με την εικόνα του και το στυλ σας - στο σπίτι αλλά και στη μόδα.

Μικρά Μυστικά Διακόσμησης που θα Μεταμορφώσουν τον Χώρο σας

.

Μερικές απλές συμβουλές θα σας βάλουν στον σωστό δρόμο.

4 ιδέες για πετυχημένο mix 'n' match

.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και όμορφο από αρμονικές συνυπάρξεις διαφορετικών πραγμάτων. Μικρές εκπλήξεις που αναζωογονούν τον χώρο και βάζουν την προσωπική σας σφραγίδα μέσα σε αυτόν. Δείτε πώς γίνεται... σωστά το mix 'n' match!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τραπεζαρία σε Άσπρο-Μαύρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένας Άντρας Ξεκινάει την Ανακαίνιση