Τα μυστικά της ταπετσαρίας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα μυστικά της ταπετσαρίας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ταπετσαρίες και τον τοίχο σας προτού τις αγοράσετε και προτού τις τοποθετήσετε.

Προτού καταλήξετε στην επιλογή ταπετσαρίας, εκτός από την αισθητική είναι χρήσιμο να γνωρίζετε και ορισμένα άλλα πρακτικά θέματα. Ελέγξτε τα σήματα που υπάρχουν στα δειγματολόγια με τα τα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας, ώστε να ξέρετε τις επισημαίνει κάθε κατασκευαστής.

Για παράδειγμα: Α) Αν μια ταπετσαρία είναι πλενόμενη και τι καθάρισμα επιδέχεται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες ταπετσαρίες καθαρίζονται μόνο με στεγνό πανί, άλλες με Vettex, ενώ κάποιες σαπουνίζονται. Β) Αν θελήσετε να την αντικαταστήσετε στο μέλλον, πόσο εύκολο είναι να αποκολληθεί ή να επικολληθεί μια νέα από πάνω. Γ) Το υλικό και τη σύνθεσή της.

Αφού καταλήξετε στην επιλογή σας, επικοινωνήστε με τον τεχνίτη και διευκρινίστε του τα εξής:

  • Την κατάσταση της επιφάνειας στην οποία θα τοποθετήσετε την ταπετσαρία. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί ειδική επεξεργασία της επιφάνειας. Αυτό συνεπάγεται φυσικά επιπλέον εργασίες. Ο κανόνας λέει πως η επιφάνεια όπου θα τοποθετήσετε την ταπετσαρία πρέπει να είναι καθαρή, μη απορροφητική και λεία
  • Επισημάνετε τη σύνθεσή της για να ξέρει τι είδους κόλλα θα χρειαστεί να φέρει μαζί του. Διαφορετικοί τύποι και υλικά απαιτούν διαφορετικούς τύπους κόλλας.
  • Ενημερώστε τον τεχνίτη για τη σύνθεση της ταπετσαρίας. Ορισμένες, π.χ. από μπαμπού, απαιτούν συγκεκριμένα εργαλεία.
  • Συμβουλευτείτε τον τεχνίτη που θα την τοποθετήσει για τα μέτρα και την ποσότητα. Πρέπει να είστε έτοιμοι να του δώσετε διαστάσεις (ύψος και μήκος τοίχου). Αγοράστε παραπάνω μέτρα, ειδικά αν η ταπετσαρία έχει επαναλαμβανόμενα μοτίβα.
homeissue_mystikatapetsarias-2x

Στα σχέδια βινυλίου μπορείτε να βρείτε από γράμματα και σύμβολα μέχρι ολόκληρες σκηνικές αποτυπώσεις.

Tip: Στο εμπόριο θα βρείτε πολύ ιδιαίτερες προτάσεις από φελλό, καλάμι, οπτικές ίνες, LED κ.λπ. Μια άλλη πρόταση διακοσμεί τις ταπετσαρίες με κουμπιά ή κρόσσια. Στην ευρύτερη κατηγορία της ταπετσαρίας ανήκουν και τα βινυλικά αυτοκόλλητα, τα οποία κολλάνε σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Δεν χρειάζονται καμία προεργασία και μπορείτε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας, ενώ αφαιρούνται πολύ εύκολα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stikwood: Αλλο... ξύλο

.

Κλασική ταπετσαρία τοίχου; Επένδυση με κλασικές σανίδες, ίδιες με εκείνες για το δάπεδο; Ή μήπως να ρίχνατε μια ματιά στην πρόταση της εταιρείας Stikwood; Κολλάνε και ξεκολλάνε από τον τοίχο με δυο κινήσεις. Σας δελεάσαμε;

Stucco: Ένα υλικό για μέσα και για έξω

.

Το stucco είναι γνωστό για την προσαρμοστικότητα και την αντοχή του, στο νερό και στη φωτιά, ξεχωρίζει και για τη διακοσμητική χρήση του.

Μια ταπετσαρία σας κοιτά… στα μάτια

.

H εταιρεία Carven σχεδιάζει πρωτότυπες design ταπετσαρίες, οι οποίες σας προκαλούν να δείτε ξανά με άλλα... μάτια τους χώρους του σπιτιού σας.

Με ποια υλικά μπορεί να γίνει επένδυση τοίχου;

.

Μάθετε με ποια υλικά μπορεί να γίνει επένδυση τοίχου, τι πρέπει να προσέξετε και πώς θα μπορέσετε να ανανεώσετε τον χώρο σας με πρωτότυπο τρόπο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Stucco: Ένα υλικό για μέσα και για έξω

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα