Τα μυστικά της σοφίτας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Τα μυστικά της σοφίτας

Αν σας αρέσει η ιδέα ενός δωματίου το οποίο θα βρίσκεται ψηλά, στη στέγη του σπιτιού σας, δείτε πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να φτιάξετε μια σοφίτα.

Η σοφίτα δεν είναι απαραίτητα ένα μικρό άχρηστο δωμάτιο. Μπορεί να είναι ένα ζεστό κι ευχάριστο περιβάλλον όπου θα χαλαρώνετε και θα το απολαμβάνετε ή ένας φιλόξενος ξενώνας. Οι μετατροπές σοφίτων είναι από τους δημοφιλείς τρόπους, τα τελευταία χρόνια, για να προσθέσετε χρηστικούς χώρους στο σπίτι σας. Ωστόσο θα πρέπει να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές κατασκευής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σοφίτα μετατρέπεται σε «κατοικήσιμο χώρο», ο οποίος πρέπει να έχει τα κατάλληλα επίπεδα ασφαλείας.

Έτσι, προτού προχωρήσετε πρέπει να ελεχθεί η δομική αντοχή του σπιτιού σας, ώστε να γνωρίζετε ότι είναι επαρκής και μπορεί να υποστηρίξει το βάρος του επιπέδου και τα υλικά που θα προστεθούν. Τέλος, η σοφίτα πρέπει να κατασκευάζεται με σκοπό την αισθητική χωρίς το σπίτι σας να μετατραπεί σε γιαπί.

Πώς να φτιάξετε μια σοφίτα, αν δεν υπάρχει υποδομή Το πρώτο πράγμα που εξετάζετε είναι το ύψος μεταξύ των δοκαριών της οροφής και το εσωτερικό της οροφής σας. Για να προχωρήσετε, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2,8 μέτρα ύψος για τη μετατροπή της στέγη σας και αυτό διότι για να δημιουργηθούν ή να ενισχυθούν τα ανώτατα δοκάρια και το πλαίσιο έως την οροφή, θα πρέπει να μένει αρκετός ελεύθερος χώρος για να μπορεί να στέκεται όρθιος ένας άνθρωπος – δηλαδή να μένουν τουλάχιστον 2+ μέτρα για το ύψος του δωματίου.

Υπάρχει λύση φυσικά και για την περίπτωση που δεν έχετε αυτά τα μέτρα, όπως για παράδειγμα να ανυψωθεί η στέγη. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί η υπάρχουσα στέγη, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το κόστος της τελικής κατασκευής, καθώς κάτι τέτοιο συνεπάγεται μελέτη από μηχανικό, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές κατασκευής και τα στατικά δεδομένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.

Αλλάξτε Μόνοι σας τα Πόμολα

.

Οι περισσότεροι δεν τους δίνουν μεγάλη σημασία, αλλά τα πόμολα είναι αυτά που θα αλλάξουν με μία κίνηση την εικόνα της πόρτας σας. Ορίστε πως θα κάνετε μόνοι σας αυτήν την επέμβαση.

Έξυπνες Χρήσεις της Κρεμάστρας που δεν Είχατε Σκεφτεί Μέχρι Σήμερα

.

Όχι μία, αλλά 7 ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να βγάλετε τις κρεμάστρες από την αφάνεια και να τις μεταμορφώσετε σε χρηστικά και όμορφα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας.

Έπιπλα από Παλέτες: Δείτε τι Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

.

Διαβάστε μερικές γρήγορες ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήστε τις παλέτες στο σπίτι ή τη βεράντα, για ένα μοντέρνο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Μάθετε για τις ψευδοροφές

.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένας τοίχος με προσωπικότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ανακαίνιση... εκ θεμελίων
More in ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Ένας τοίχος με προσωπικότητα

Έχετε σκεφτεί ότι ένας τοίχος δεν χρειάζεται να είναι βαρετός; Υπάρχουν τεχνικές για να επιτύχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τα...

Close