Πώς να ταξιδέψει άνετα ο σκύλος σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πώς να ταξιδέψει άνετα ο σκύλος σας

Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, όσο πιο συχνά ταξιδεύει ο σκύλος σας τόσο μεγαλύτερη εξοικείωση αποκτά με τις μετακινήσεις. Διαβάστε μερικά εύκολα tips για να... κατακτήσετε το δρόμο με ασφάλεια και κυρίως να περάσετε καλά.

Ο σκύλος σας είναι ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς σας, γι’ αυτό δεν πρέπει να τον αποκλείετε από τις οικογενειακές διακοπές. Χρειάζεται μόνο να του μάθετε κάποιους κανόνες, από αυτούς που πρέπει να μαθαίνετε και στα… παιδιά. Ίσως μάλιστα βοηθήσει και εκείνα να είναι πιο υπεύθυνα και ήσυχα.

Προετοιμασία πριν από το ταξίδι Για να είστε άνετοι στο ταξίδι και να μην ταλαιπωρείστε με επιπλέον τρίχες, τόσο το σκυλί με τη ζέστη όσο και εσείς με το να καθαρίζετε περισσότερες τρίχες, κανονίστε ένα ραντεβού για κούρεμα. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε ή δεν πρέπει να το κουρέψετε, μπορείτε να του προσφέρετε μια καλή περιποίηση: Λούσιμο και ένα καλό βούρτσιμα θα δυναμώσουν το τρίχωμά του και θα πέφτουν λιγότερες τρίχες.

Ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιήσετε το δικό σας αυτοκίνητο και νοικιάσετε, ζητήστε περισσότερες πληροφορίες διότι μπορεί στο τέλος να σας χρεώσουν επιπλέον χρήματα για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου από τις τρίχες του ζώου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα χαρτιά του σκύλου. Το τσιπ είναι πλέον υποχρεωτικό σε σκύλους και γάτες, καθώς το κολάρο είναι εύκολο να βγει ή να χαθεί. Τοποθετείται από τον κτηνίατρο στο λαιμό του ζώου και καταχωρεί τα στοιχεία του στο βιβλιάριό του και στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Εκτός από το chip μπορεί να έχει μια ταυτότητα με το όνομά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Μην ξεχνάτε όμως το βιβλιάριο υγείας του με τα εμβολία του και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του. Είναι σημαντικό, διότι ίσως χρειαστεί να επισκεφτείτε κτηνίατρο αλλά και επειδή μπορεί να σας το ζητήσουν σε μέρη που μπορεί να επισκεφτείτε. Ορισμένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι πολύ επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα με ορισμένες αλλεργίες και ασθένειες που πλήττουν κυρίως τους σκύλους, π.χ. ο βήχας ρείθρων, μια λοίμωξη του αναπνευστικού που είναι μεταδοτική.

Στη διάρκεια του ταξιδιού Να έχετε πάντα πρόχειρη εκτύπωση (στο ντουλάπι του αυτοκινήτου σας) με μια φωτογραφία του σκύλου σας. Είναι ευχή να μη συμβεί, αλλά αν τύχει ο σκύλος να… αποδράσει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου μένετε θα βοηθήσει εσάς αλλά και εκείνους που θα προσφερθούν να σας βοηθήσουν. Διότι, άντε εκείνη τη στιγμή να δείχνεις φωτογραφίες από το κινητό.

Ταξιδέψτε με το κατοικίδιο μέσα στο ειδικό κλουβί. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιο σας είναι μέσα στην ειδική τσάντα ή θήκη. Ιδιαίτερα αν οδηγείτε χωρίς παρέα, θα σας βοηθήσει να είστε συγκεντρωμένοι και να μην ανησυχείτε διαρκώς για το πού βρίσκεται και τι κάνει. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον τις ειδικές ζώνες ασφαλείας που κυκλοφορούν πλέον στο εμπορίο και το κρατούν στη θέση του.

Κάντε συχνές στάσεις. Είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε. Και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους ταξιδιώτες – όχι μόνο για τα σκυλιά. Όταν σταματάτε κάθε δυο-τρεις ώρες, του δίνετε τη δυνατότητα να εκτονώσει λίγη από την ενέργεια που έχει συσσωρεύσει. Επιπλέον, μπορείτε και οι δύο να τσιμπήσετε κάτι, να πιείτε νερό και φυσικά να επισκεφτείτε το… μπάνιο.

Πάρτε συστάσεις για το ξενοδοχείο που θα μείνετε. Ορισμένα ξενοδοχεία θα σας χρεώσουν επιπλέον χρήματα για το σκύλο σας, ορισμένα άλλα θα επιτρέψουν τη διαμονή του δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση πάρτε συστάσεις και συνεννοηθείτε με λεπτομέρειες από πριν μαζί τους για να μη βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, π.χ. σχετικά με το… μέγεθός του.

Μην ξεχνάτε ότι κάνει διακοπές και το σκυλί σας. Μην το αφήνετε κλειδωμένο όλη την ημέρα μέσα σε ένα δωμάτιο και εσείς κάνετε τουρισμό. Ρωτήστε στο ξενοδοχείο τι είδους δραστηριότητες υπάρχουν που μπορείτε να τις κάνετε μαζί κι αν όχι μέσα στο ξενοδοχείο σας, ρωτήστε πού μπορείτε να απευθυνθείτε.

Διατηρείτε καθαρό το σκυλί αλλά και τα μέρη που επισκέπτεστε. Φροντίστε να έχετε μαζί σας σακουλάκια για να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του. Για να είναι σωστό και υπάκουο το σκυλί σας πρέπει να είστε και εσείς προσεκτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι να Μην Κάνετε σε Ένα Ξενοδοχείο

.

H περίοδος που οι περισσότεροι κανονίζετε τις διακοπές σας κάνοντας κράτηση σε ένα ξενοδοχείο έφτασε.

7 Σκυλιά για… Διαμέρισμα!

.

Οι τετράποδοι φίλοι που θα σας κρατήσουν συντροφιά στην πόλη!

Αυτό Είναι το Χάπι που θα Κάνει τον Σκύλο σας να Ζήσει Περισσότερο

.

Σε λίγο καιρό είναι πολύ πιθανό να μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής του κατοικιδίου σας.

Πετάει, πετάει ο... σκύλος σας;

.

Καλά καλά δεν έχουνε μάθει οι περισσότεροι άνθρωποι να μη φοβούνται όταν πετάνε με το αεροπλάνο, ένα έξυπνο τυπάκι αποφάσισε να γίνει πλούσιος εκπαιδεύοντας τους σκύλους "να μην ιδρώνει το αυτί τους" όταν βρίσκονται στον αέρα!

Κατοικίδια στο Διαμέρισμα: Tips για Είναι Χαρούμενα και Υγιή (κι Εσείς Επίσης!)

.

Με αυτές τις συμβουλές ο σκύλος ή η γάτα σας θα είναι χαρούμενοι. Κι εσείς το ίδιο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το μαγικό εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου: Sweet Alchemy

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το ελληνικό δαιμόνιο κατακτά την Apple