«Πώς να καθαρίσω το μαρκαδόρο από τον τοίχο»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς να καθαρίσω το μαρκαδόρο από τον τοίχο»;

Η φίλη μας Άννα Ζαντιώτη από το Βασιλικό Χαλκίδας, θα ήθελε να τη βοηθήσουμε να λύσει το πρόβλημα που έχει με τις «ζωγραφιές» τις οποίες  κάνουν τα παιδιά της επάνω στους τοίχους: «Πώς μπορώ να βγάλω τους μαρκαδόρους και τα στυλό από τους τοίχους, επάνω στους οποίους έχουν γράψει τα παιδάκια μου»;

Σε πρώτη φάση ξεσκονίζετε και πλένετε καλά τους τοίχους για να μην μπερδεύονται οι σκόνες με τα μελάνια και δημιουργούν μεγαλύτερο... χάος. Οταν πλένετε τους τοίχους, να θυμάστε ότι δεν σταματάτε τοπικά αλλά πρέπει καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του για να μην αφήνετε γραμμές. Τον αφήνετε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια λοιπόν πλένετε το σημείο του τοίχου όπου υπάρχει το πρόβλημα με ένα απλό διάλυμα: ρίξτε χλιαρό νερό μέσα σε ένα κουβά και απορρυπαντικό πιάτων. Πολύ πιθανό τα μελάνια να αφαιρεθούν και μόνο με αυτό. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και ελέγξτε αν φαίνονται οι γραμμές στην επιφάνεια του τοίχου. Αφήστε να στεγνώσει.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, βάλτε επάνω στο σφουγγάρι με το οποίο καθαρίζετε μαγειρική σόδα και τρίψτε καλά τον τοίχο. Ισως να πρέπει να τον περάσετε και δεύτερη φορά. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει και είστε έτοιμοι.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τι να κάνω για να μην μυρίζουν μούχλα τα ρούχα μου μετά το πλύσιμο;»

.

Απαντάμε σε αναγνώστριά μας η οποία ήθελε να μάθει τι μπορεί να κάνει για να μη μυρίζουν μούχλα τα ρούχα της μετά το πλύσιμο.

«Πώς να βγάλω τη βαφή μαλλιών από τις πετσέτες και τα ρούχα μου;»

.

Η αναγνώστριά μας Αντιγόνη Ρένεση θέλει να μάθει πως μπορεί να βγάλει τη βαφή μαλλιών από τα ρούχα και τις πετσέτες της.

«Πώς θα καθαρίσω τέλεια έναν βρώμικο τοίχο χωρίς να του αφήσω στάμπες;»

.

Δείτε πώς πρέπει να καθαριστούν οι τοίχοι σας για να γίνουν σαν καινούργιοι.

«Πώς να κάνω έναν τοίχο να έχει όψη τσιμέντου;»

.

Απαντήσαμε στην Ελευθερία Κυριακού που ενδιαφέρεται να μάθει με ποιον εύκολο τρόπο μπορεί να δώσει σε έναν τοίχο την όψη τσιμέντου.

«Πώς μπορώ να φτιάξω φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου;»

.

Φτιάξτε φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου μόνοι σας στο σπίτι και απαλλαγείτε από τα χημικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Με ποια χρώματα να συνδυάσω έναν μπορντό καναπέ, στα έπιπλα και στους τοίχους»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;
More in ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
«Με ποια χρώματα να συνδυάσω έναν μπορντό καναπέ, στα έπιπλα και στους τοίχους»;

O φίλος μας Άγγελος Αυγολούπης, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: «Στο καθιστικό μου, το οποίο είναι γύρω στα 50 τετραγωνικά...

Close