Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία

Κατηγορίες: TIPS

Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες είναι από τα πιο γοητευτικά στοιχεία της διακόσμησης. Ωστόσο, κάποιοι αντιστέκονται ακόμη στη... γοητεία της επειδή θεωρούν δύσκολο τον καθαρισμό τους, καθώς κάποιες παλιότερες δεν είναι πλενόμενες, και κρατούν τη σκόνη. Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε την αγαπημένη σας ταπετσαρία στον τοίχο σας αλλά και εξασφαλισμένα καθαρό περιβάλλον;         

Η σκόνη είναι ο χειρότερος εχθρός για υφάσματα και ταπετσαρίες, καθώς αν δεν καθαριστεί έγκαιρα μπορεί να γίνει ακόμη και λάσπη. Εκτός από την ηλεκτρική σκούπα – οι περισσότερες έχουν ένα ειδικό εξάρτημα κατάλληλο και για ταπετσαρία –, υπάρχει ένας ακόμη τρόπος για να καθαρίσετε τη σκόνη από τις ταπετσαρίες: Η ψίχα του ψωμιού! Δεν απαιτεί κάποια ειδική διαδικασία, απλώς τρίβετε την ψίχα επάνω στην επιφάνεια της ταπετσαρίας και θα απορροφήσει όλη τη σκόνη που έχει «καθήσει» επάνω της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Συμβουλές για ένα Υγιές και Καθαρό Σπίτι

.

Σκόνη, ρύποι, χημικές ουσίες, μικρόβια μπορούν να πλήξουν την υγεία σας. Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας ένα υγιές και φιλικό περιβάλλον…

Αφαιρέστε Μόνοι σας την Ταπετσαρία από τον Τοίχο

.

Έτσι θα ξεκολλήσετε μόνοι σας την παλιά ταπετσαρία από τον τοίχο.

Χρώμα VS ταπετσαρία

.

Το ένα με άπειρες δυνατότητες χρωματικών συνδυασμών, το άλλο με πλούσια μοτίβα για να υιοθετήσετε το στυλ που σας αρέσει. Διαβάστε και αποφασίστε: Να κολλήσω ή να βάψω; Αυτά είναι τα μεγάλα... διλήμματα.

Τα μυστικά της ταπετσαρίας

.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ταπετσαρίες και τον τοίχο σας προτού τις αγοράσετε και προτού τις τοποθετήσετε.

Βάλτε Ταπετσαρία Εκεί που δεν Φαντάζεστε

.

Μάθετε που αλλού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, γιατί η ταπετσαρία προσφέρεται για όμορφες διακοσμητικές ιδέες και εκτός των... τοίχων.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ενα... ζουμί για το hangover!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Θερμός χωρίς μυρωδιές