«Πώς να Ανανεώσω τα Ντουλάπια στην Κουζίνα μου»;

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πώς να Ανανεώσω τα Ντουλάπια στην Κουζίνα μου»;

Η φίλη μας Κατερίνα Νίκη, από την Κατερίνη, μας ρωτάει: «Θα ήθελα να ανανεώσω τα ντουλάπια της κουζίνας μου, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα για καινούργια. Γίνεται να τα βάψω μόνη μου ή τι άλλο μπορώ να κάνω»;

Μπορείτε να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας αν είναι ξύλινα αλλά δεν μπορείτε να επέμβετε με χρώμα αν είναι από μελαμίνη. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ανανεώσετε τα ντουλάπια.

Κάντε αλλαγή στα πόμολα Τα πόμολα είναι μια οικονομική, εύκολη και πολύ γρήγορη λύση. Επίσης, αν κάποια ντουλάπια έχουν πορτάκι με τζάμι, διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και βάψτε μόνο την «πλάτη» σε αυτά τα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο (που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε μόνη σας) θα δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας και θα την κάνετε πιο μοντέρνα ακόμα και αν το σχέδιό της είναι κλασικό.

Μεγάλες συμβουλές για... μικρές κουζίνες

thehomeissue_qa_kitchen03

Όταν βάψετε την «πλάτη» των ντουλαπιών η κουζίνα θα γίνει αμέσως πιο «ζεστή» και θα αποκτήσει ενδιαφέρον.

Έξυπνες και Εύκολες Ιδέες για Πλήρη Ανανέωση στην Κουζίνα!

Βάψτε τα ντουλάπια σας Αν τα ντουλάπια σας τελικά μπορούν να βαφτούν και αποφασίσετε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία να είστε προετοιμασμένη, διότι απαιτεί δεξιοτεχνία για να μην σας τρέξει η μπογιά και φυσικά χρόνο, καθώς θα πρέπει να περάσετε τη βάση με αστάρι, να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια να περάσετε το χρώμα.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάστε τις παραπάνω ιδέες και βάψτε τα χαμηλά ντουλάπια με ένα ωραίο φωτεινό χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε και την «πλάτη» στα ψηλά ντουλάπια με το τζάμι. Αν αλλάξετε και τα πόμολα τότε να είστε σίγουρη πως όχι μόνο θα ανανεώσετε την κουζίνα σας με τον καλύτερο τρόπο αλλά θα έχετε την αίσθηση πως βάλατε καινούργια κουζίνα!

Αλλάξτε τον φωτισμό Μια άλλη ιδέα είναι να αλλάξετε τον φωτισμό στην κουζίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει όψη ολόκληρη η κουζίνα και όχι μόνο τα ντουλάπια σας. Αλλάζοντας τον φωτισμό θα κάνετε ολόκληρο το δωμάτιο να λάμπει μιας και στην ουσία θα αλλάξει ο τρόπος που αυτό παρουσιάζεται στους γύρω σας. Δείτε πόσο όμορφη φαίνεται η κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας και το υπέροχο αποτέλεσμα οφείλεται στον φωτισμό.

Μεταμορφώστε τα Παλιά Ντουλάπια της Κουζίνας Χωρίς Βάψιμο

thehomeissue_fws

Μια αλλαγή στο φωτισμό της κουζίνας είναι αρκετή για να γίνει η ανανέωση. 

Αντικαταστήστε το τζάμι Αν τα ντουλάπια σας έχουν τζάμι τότε μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με συρματόπλεγμα όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Με αυτήν την αλλαγή ο χώρος σας θα δείχνει πιο φωτεινός και θα αποκτήσει προσωπικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτάξτε μια Πολυτελή Κουζίνα με τους πιο Οικονομικούς Τρόπους

.

Κάντε μερικές από τις παρακάτω αναβαθμίσεις στην κουζίνα χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Έτσι, θα δείχνει ακριβή - ενώ μπορεί να μην είναι.

Κουζίνα με νησίδα

.

Αντικειμενικά η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν αλλάζει εύκολα αλλά ούτε τακτικά. Αν προτιμάτε μια πρόταση με νησίδα στη μέση, επιλέξτε τη με προσοχή και θα «πλέετε» σε γαλήνια νερά για αρκετά χρόνια.

Μία κουζίνα, τρία πρόσωπα

.

Η κουζίνα στο σπίτι είχε πάντα πολλαπλές λειτουργίες. Για να είναι εργονομική, άνετη, όμορφη και να ανταποκρίνεται σε όλα όσα ζητάτε από αυτή, βρείτε τη διάταξη που θα αναδείξει τέλεια τις αναλογίες της.

Μεγάλες συμβουλές για... μικρές κουζίνες

.

Η κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθός της, αλλά το πόσο οργανωμένη είναι, πόσες έξυπνες και λειτουργικές «γωνιές» κρύβει και κατά πόσο εξυπηρετεί τις δικές σας καθημερινές ανάγκες.

«Να Προτιμήσω Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα;»

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τραπεζαρίες
Οι Καλύτερες Τραπεζαρίες του 2022 Έχουν Ένα Κοινό. Η Δική σας;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

φθινοπωρινές διακοσμητικές ιδέες
11 Φθινοπωρινές Διακοσμητικές Ιδέες για να Φτιάξετε μια Πολύ Ζεστή Ατμόσφαιρα!