Αλλάξτε Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αλλάξτε Δάπεδο Χωρίς να Αφαιρέσετε το Παλιό

Η αλλαγή του δαπέδου μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου σας. Δυστυχώς, όμως, απαιτεί χρόνο αλλά και χρήμα. Μια γρήγορη και οικονομική ιδέα είναι να βάψετε το δάπεδό σας – ακριβώς όπως έκαναν τα παλιά χρόνια στο πάτωμα από τσιμέντο. Μια διακοσμητική ιδέα που φτάνει στα... άκρα!

Προετοιμασία Προτού βάψετε ή βερνικώσετε μια επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Αν υπάρχουν τρύπες (π.χ. σε ξύλινα δάπεδα) στοκάρονται, όπως ακριβώς γίνεται στον τοίχο και τρίβονται με γυαλόχαρτο. Αν η επιφάνεια ήταν ήδη βαμμένη, θα την καθαρίσετε πολύ καλά από υπολείμματα βρωμιάς, π.χ. λάδι, με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά.

Τα πιο Ιδιαίτερα Ξύλινα Πατώματα που θα σας Ενθουσιάσουν

σ

Φροντίστε πριν βάψετε μια επιφάνεια να είναι καθαρή και στεγνή.

Αν σε κάποιο σημείο υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία, καθαρίστε τα καλά με νέφτι. Τρίψτε τα να φύγουν τυχόν ρινίσματα και στεγνώστε καλά. Ό,τι υλικό κι αν υπάρχει, θα πρέπει να ασταρωθεί πολύ καλά για να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα και μετά να βαφτεί.

Κάντε το Πάτωμα σας Ξεχωριστό Εύκολα και Οικονομικά

Τεχνική Αν πρόκειται να βάψετε πλακάκια, θα πρέπει πρώτα να περάσετε τους αρμούς και όλη την επιφάνεια με αστάρι, ώστε να γίνει η επιφάνεια όσο πιο λεία και ομοιόμορφη γίνεται. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε μεγάλο ρολό και θα αρχίσετε να βάφετε την επιφάνεια σταδιακά, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε ή να βγείτε από το δωμάτιο. Στην ίδια λογική με τους τοίχους, μπορείτε να βάψετε ρίγες ακόμα και τετράγωνα στο δάπεδο σας.

thehomeissue_dapedo03

Δεν χρειάζεται να βγάλετε τα παλιά σας πλακάκια. Απλά βάψτε τα από πάνω σε χρώμα της επιλογής σας.

Ξύλινο Πάτωμα: 5 Tips για να το Διατηρείτε στην Εντέλεια!

Προσοχή: Αν πρόκειται να βαφτούν διαφορετικά υλικά, π.χ. ξύλο και πλακάκι, θα πρέπει ίσως να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο αστάρι για το καθένα. Αφήνετε την επιφάνεια να στεγνώσει πολύ καλά, πρακτικά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε μία με δύο μέρες και μετά βάφετε το πρώτο χέρι χρώματος. Όταν στεγνώσει καλό είναι να περάσετε και ένα δεύτερο για σταθερότητα και ομοιομορφία.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Είδη Ξύλου και Γιατί Είναι Ιδανικά για το Δικό σας Σπίτι

.

Δε μπορείτε να ξεχωρίσετε τη βελανιδιά από την κερασιά; Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο συχνά είδη ξύλου.

Laminate Δάπεδο: Συμβουλές Καθαρισμού και Συντήρησης

.

Απλοί και εύκολοι τρόποι για να καθαρίζετε το λάμινεϊτ δάπεδό.

«Να Προτιμήσω Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα;»

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

Εσωτερική σκάλα: Ανεβάζει την αισθητική σκαλί, σκαλί

.

Τις σκάλες εσωτερικού χώρου τις χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά, άλλοι στο σπίτι και άλλοι στη δουλειά. Και όπως όλα τα πράγματα, έχουν και αυτές τα (μικρά) μυστικά τους.

Αυτός Είναι ο Τρόπος για να Έχετε Πεντακάθαρο Πάτωμα Χωρίς Καθάρισμα!

.

Δείτε πώς να διατηρείτε το πάτωμα καθαρό για περισσότερο χρόνο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αποκτήστε το πιο Όμορφο Ανοξείδωτο Ψυγείο στο Λεπτό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μεταμορφώστε τα Παλιά σας Μαχαιροπίρουνα Μόνο με Ένα Βασικό Υλικό
More in ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Αποκτήστε το πιο Όμορφο Ανοξείδωτο Ψυγείο στο Λεπτό

Μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.

Close