Ο φωτισμός του μπάνιου

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Ο φωτισμός του μπάνιου

Φροντίστε ώστε ο φωτισμός του μπάνιου σας να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον και φυσικά να βοηθάει σε όλες τις διαφορετικές χρήσεις που έχει ο χώρος.

Ο ρόλος του φωτισμού στο μπάνιο είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μελετήστε το χώρο και καταλήξτε σε επιλογές φωτισμού που να συνδυάζουν λειτουργικότητα και σύγχρονη αισθητική.

Ο φυσικός φωτισμός στο μπάνιο προέρχεται από κάποιο παράθυρο που υπάρχει στο χώρο, το οποίο βοηθά όχι μόνο στο φωτισμό, αλλά και στο σωστό εξαερισμό. Πέρα, όμως, από το φυσικό φωτισμό, υπάρχει και ο τεχνητός, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εικόνα μας στον καθρέφτη επηρεάζει τη γενικότερη ψυχολογία μας, όπως έχει αποδειχθεί από μελέτες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα φωτισμού στο χώρο μας κι αυτό, βέβαια, είναι κάτι το οποίο μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο κάποιος ειδικός.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να προσέξετε τη θέση στην οποία τοποθετείτε τα φωτιστικά, τον τύπο λαμπτήρα, τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα, το βαθμό απόδοσης χρωμάτων (CRI) και φυσικά την κατανάλωση.

Η θέση των φωτιστικών θα καθορίσει το αν θα πέφτουν σκιές στο είδωλο σας στον καθρέφτη. Μεγάλο ρόλο παίζει ο γενικός φωτισμός, ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου, λόγω των επιρροών από τις ανακλάσεις του φωτός στις επιφάνειες του μπάνιου. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει περιμετρικός φωτισμός γύρω από τον καθρέφτη, αλλά συνήθως τοποθετείται στο επάνω μέρος του καθρέφτη, χωρίς αυτό να είναι το καλύτερο. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα περιμετρικού φωτισμού, καλό είναι να φωτίζεται η επάνω οριζόντια πλευρά του καθρέφτη σε όλο το μήκος της και λίγο στα πλαϊνά, ώστε να φαίνεται πιο σωστά το πρόσωπο.

Οι λάμπες φθορισμού είναι αρκετά καλή επιλογή για το μπάνιο. Έχοντας τη δυνατότητα επιλογής στη θερμοκρασία του χρώματος στη λάμπα φθορισμού, επιλέξτε μία μεσαίας κλίμακας θερμοκρασία – κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φυσικό.

Ο βαθμός απόδοσης χρωμάτων (CRI) αναφέρεται σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 100. Παλαιότερα, οι λαμπτήρες φθορισμού είχαν πολύ χαμηλό ποσοστό, με αποτέλεσμα πολύ κακή απόδοση. Σήμερα με τους λαμπτήρες νέα γενιάς το CRI φτάνει έως και το 80, βαθμός που θεωρείται ικανοποιητικός. Επιπλέον, οι λαμπτήρες αυτού του τύπου αποτελούν οικονομική λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάνιο: Αυτές είναι οι Νέες Τάσεις που θα το Μεταμορφώσουν

.

Αυτά είναι τα top trends στη διακόσμηση του μπάνιου αυτή τη σεζόν.

Μπάνιο: 7 Λάθη στο Σχεδιασμό του που Πρέπει να Αποφύγετε

.

Διαμορφώστε το μπάνιο σας αποφεύγοντας αυτά τα 7 κοινά λάθη.

Φωτισμός Μπάνιου: 10 Ιδέες που θα το Απογειώσουν

.

Ο φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει υπέροχη ατμόσφαιρα στο μπάνιο σας.

Καθρέφτης Μπάνιου: 10 Ιδέες για Κάθε Στιλ και Γούστο!

.

Ένας ιδιαίτερος καθρέφτης μπάνιου θα αλλάξει την εικόνα ολόκληρου το δωματίου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα γραφείο στο χολ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κουζίνα με νησίδα