Οργανώστε ένα γραφείο στο σπίτι

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, HOME OFFICE

Οργανώστε ένα γραφείο στο σπίτι

Μικρές γωνιές, ανεκμετάλλευτες εσοχές ακόμα κι ένα ολόκληρο δωμάτιο φτιάχνουν το τέλειο εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι. 

Πηγή έμπνευσης Το γραφείο στο σπίτι θα πρέπει να λειτουργεί με ιδανικές συνθήκες, ώστε να μη σας δημιουργεί ένταση και άγχος.

Σωστός φωτισμός Ο κατάλληλος φωτισμός και ο έλεγχος θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντικά. Η πηγή φωτός θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά σας, αν βρίσκεται πίσω σας θα δημιουργούνται αντανακλάσεις στην επιφάνεια εργασίας σας. Γενικά, είναι σημαντικό να έχετε έντονο φως σε ένα γραφείο, διότι σας βοηθάει να παραμένετε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι στην εργασία σας. Η επιτραπέζια λάμπα είναι απαραίτητη σε ένα χώρο μελέτης.

Θέση εργασίας Η καρέκλα του γραφείου θα πρέπει να μπορεί να κινηθεί στο χώρο, κάτι που σημαίνει ότι το δάπεδο θα πρέπει να είναι από μια σκληρή επιφάνεια, τουλάχιστον στην περιοχή κοντά στο γραφείο ή θα πρέπει να την προστατέψετε με ένα χαλί. Επιλέξτε μια καρέκλα που είναι άνετη, έχει το σωστό ύψος και παρέχει σωστή στήριξη πλάτης και βραχιόνων για το είδος της εργασίας που θα κάνετε.

liv_11002584_organwste_grafeio_sto_spiti@2x

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του φωτισμού: Δεν πρέπει να είναι υπερβολικός ούτε όμως και σκοτεινά, γιατί και στις δύο περιπτώσεις θα σας κουράζει και δεν θα μπορείτε να αποδώσετε.

Γραφείο ή επιφάνεια εργασίας Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και να έχει το σωστό ύψος, ώστε να κάνετε άνετα τη δουλειά σας. Διαλέξτε ένα με συρτάρια – βοηθούν στην οργάνωση των αντικειμένων που αντίθετα συσσωρεύονται άτακτα πάνω στην επιφάνεια εργασίας.

Οργανωθείτε οριζοντίως Τοποθετήστε ράφια για να έχετε άμεση πρόσβαση στα βιβλία σας και να μην κλείνετε τον χώρο.

Χρώματα Αποφύγετε τα σκούρα, τα ζωντανά και τα έντονα χρώματα από τους τοίχους, ειδικά αν σκοπεύετε να περνάτε πολλές ώρες σε αυτό το δωμάτιο. Θα διαπιστώσετε, π.χ., ότι το σπασμένο λευκό, τα πράσινα και τα απαλά γαλάζια είναι άριστες επιλογές για τη διακόσμηση του γραφείου σας.

Υιοθετήστε τον κανόνα «less is more» Θα εκπλαγείτε με όσα δεν χρειάζεστε πραγματικά, όπως έξι ψαλίδια ή δέκα στυλό. Η συσσώρευση πολλών αντικειμένων αποσπά την προσοχή σας και μειώνει την απόδοσή σας.

Υποδοχή πελατών ή επισκεπτών Εάν πρόκειται να δέχεστε κόσμο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστεί να διασταυρωθούν με θορυβώδη παιδιά ή να περάσουν μέσα από χώρους του σπιτιού όπου υπάρχει φασαρία, π.χ. μια κουζίνα. Προσπαθήστε να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό επίπεδο. Εάν υπάρχει, οι πελάτες σας πρέπει να περιμένουν σε ένα χώρο αναμονής, φροντίστε να τους παρέχετε άνετα καθίσματα, καλό φωτισμό και κάτι ενδιαφέρον να διαβάσουν.

Tα αξεσουάρ Προσθέστε προσωπικά αντικείμενα για να «σπάσετε» την αυστηρότητα του χώρου και να τον κάνετε φιλόξενο. Επιλέξτε ένα στυλ και προσθέστε έπιπλα, υφάσματα και μοτίβα που θα το εκφράζουν όσο καλύτερα γίνεται. Προμηθευτείτε με γραφική ύλη, καλάθια για χαρτιά, φακέλους, μελάνια, CDs, ετικέτες. Κολλήστε ετικέτες σε κουτιά για να αποθηκεύσετε CD, κασέτες και είδη γραφείου.

Αποθηκευτικές λύσεις Είναι σημαντικό να αποφύγετε την ακαταστασία. Διατηρείτε τα πράγματα που χρειάζεστε πιο συχνά σε κοντινή απόσταση και αποθηκεύστε αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σπάνια στα πιο πάνω ράφια. Διατηρήστε έναν έλεγχο στα χαρτιά σας χρησιμοποιώντας δίσκους εισερχομένων και εξερχομένων. Τοποθετήστε υλικά αλληλογραφίας σε ένα συρτάρι που χωρίζεται σε τμήματα για να βρίσκετε εύκολα ότι χρειάζεστε. Ο συνδυασμός ανοιχτών ραφιών και συρταριών παρέχει όλα τα απαραίτητα. Εάν το δωμάτιο ή ο χώρος είναι μικρός, χρησιμοποιήστε ράφια με παρόμοιο χρώμα με τον τοίχο και όχι χρώματα που κάνουν αντίθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιδέες για να Δημιουργήσετε ένα Οργανωμένο και Στιλάτο Γραφείο στο Σπίτι

.

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις ιδέες για να οργανώσετε το γραφείο σας και ταυτόχρονα να του δώσετε το στιλ που του λείπει.

Ένα γραφείο στο χολ

.

Φέρτε στο νου σας μια εικόνα: γυρίζετε στο σπίτι μετά από μία (ακόμη) κουραστική ημέρα και πετάτε με μιας κλειδιά, γυαλιά, χαρτιά, λογαριασμούς κι ό,τι άλλο κρατάτε ή κουβαλάτε.

Φτιάξτε Γραφείο για Προαγωγή με 5 Κινήσεις

.

Ενισχύστε την άνεση του γραφείου σας και πάρτε την προαγωγή που αξίζετε ακολουθώντας τις μικρές και πρακτικές συμβουλές μας.

Γραφείο Χωρίς Συρτάρια; Οργανώστε το με Αυτούς τους 5 Τρόπους

.

Οργανώστε έξυπνα ένα γραφείο χωρίς συρτάρια με αυτές τις συμβουλές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ikat ή πώς το έθνικ γίνεται μόδα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γραφείο με zen ατμόσφαιρα